Trenutno čitaš
U Zagrebu se snima akcioni triler sa Kate Beckinsale

U Zagrebu se snima akcioni triler sa Kate Beckinsale

akcijski triler Kate Beckinsale

Trenutno se na raznim lokacijama u Zagrebu odvija glavno snimanje akcijskog trilera “Canary Black” sa Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. Za distribuciju je zadužena kompanija Blitz, koja ekskluzivno donosi prvu fotografiju sa snimanja u Zagrebu.

Kate Beckinsale je kino publici već poznata po akcionim ulogama u filmovima Underworld i Jolt, a sada u ovom filmu utjelovljuje agenticu CIA-e Avery Graves. U vodećoj ulozi joj se pridružuje kolega Rupert Friend, publici dobro poznat iz uspješnih serijala Anatomija jednog skandala i Obi-Wan Kenobi.

akcijski triler Kate Beckinsale
Foto: blitz

Vrhunsku operativku CIA-e, Avery Graves, teroristi ucjenjuju kako bi izdala vlastitu zemlju i time spasila svog otetog muža. Odsječena od cijelog tima, Avery se okreće svojim kontaktima iz podzemlja, kako bi preživjela i što prije pronašla ono što otmičari žele. Izdana na svakom koraku, mora se osloniti na svoju vrhunsku obuku i utrenirane borbene vještine u toj smrtonosnoj utrci, koja bi mogla izazvati globalnu krizu.

Reditelj filma je Pierre Morel, francuski reditelj koji stoji iza kino hitova 96 sati i Pepermint, dok je za scenario zaslužan Matthew Kennedy. Zvučnim imenima svjetske kinematografije tu nije kraj, direktor fotografije je slavni Thierry Arbogast, čuveni direktor fotografije na velikim hitovima Luca Bessona Peti element i Lucy, dok je za scenografiju zadužen Sebastian Krawinkel, poznat po svom radu na filmovima Put oko svijeta u 80 dana i Najtraženiji čovjek.

Pročitaj

Producenti filma Canary Black su Sébastien Raybaud i John Zois iz kompanije Antona, Carsten Lorenz, Renee Tab i Christopher Tuffin iz kompanije Sentient Entertainment, Jeff Elliott za Brickell & Broadbridge International, te Marina Grasic za Oakhurst Entertainment. Igor A. Nola iz MP Filmske Produkcije hrvatski je servisni producent. Pierre Morel i Kate Beckinsale takođe su izvršni producenti filma.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum