Trenutno čitaš
U oktobru konačno stiže 2. sezona serije ‘The Gilded Age’

U oktobru konačno stiže 2. sezona serije ‘The Gilded Age’

Bingo - Kataloška akcija
Bingo - Kataloška akcija

Prošlo je oko godinu i po dana otkako je publiku prvi put zanijela drama i prekrasni kostimi prve velike serije Juliana Fellowesa, kreatora popularne serije Downton Abbey. Smještena u istoimeno razdoblje (1880-e), HBO serija The Gilded Age ističe različite tačke napetosti između “starog i novog novca” tokom ranih dana industrijske revolucije. 

Serija na male ekrane stiže 29. oktobra, a druga sezona će se sastojati od osam epizoda.

HBO

U zvaničnom opisu stoji da nova sezona „počinje na Uskršnje jutro 1883. godine, viješću da je ponuda Berthe Russell (Carrie Coon) za kutiju na Muzičkoj akademiji odbijena. Kroz osam epizoda sezone gledamo kako Bertha izaziva gđu. Astor (Donna Murphy) i stari sistem i radi ne samo da stekne uporište u društvu, već i da potencijalno preuzme vodeću ulogu u njemu.

Pročitaj

George Russell (Morgan Spector) vodi vlastitu bitku sa rastućim sindikatom u svojoj čeličani u Pittsburghu. U kući Brook, Marian (Louisa Jacobson) nastavlja svoje putovanje kako bi pronašla svoj put u svijetu, dok na veliko iznenađenje svih Ada (Cynthia Nixon) započinje novo udvaranje. Naravno, Agnes (Christine Baranski) ne odobrava ništa od toga. „U Bruklinu, porodica Skot počinje da se oporavlja od šokantnog otkrića, a Peggy (Denée Benton) koristi svoj aktivistički duh kroz svoj rad sa T. Thomasom Fortuneom (Sullivan Jones) na NY Globeu.“

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum