Trenutno čitaš
U inat snijegu, dekoriši dom u proljećnom stilu!

U inat snijegu, dekoriši dom u proljećnom stilu!

Young Lions
Young Lions

Iako borba zime i proljeća još uvijek traje, nama je raspoloženje već proljećno. Već smo popili prve kafe u baštama kafića i sa puštanjem svježeg povjetarca i cvrkuta ptica u svoj dom počeli da razmišljamo i o uređenju životnog prostora u proljećnom stilu.

U proljeće nerijetko razmišljamo o krečenju svojih zidova u nove boje koje će dati prostoru svježinu, optimizam, poletnost i nježnost ovog najljepšeg godišnjeg doba. Pored toga, cvijeće je glavni vijesnik ljepšeg vremena i žurimo da ga unesemo u svoj dom. U nastavku ćemo ti pomoći da pomoću dekora i boja uneseš proljeće u svoj dom.

Kreiraj prirodnu atmosferu

Opuštajuću i prozračnu atmosferu u svom domu lako ćeš postići uz pomoć par drvenih komada poput pletene fotelje, stolića, zidnog panela ili prekrivača za krevet u prirodnim tonovima. Svakako uklopi i biljke koje su savršene za stvaranje prave prirodne proljećne atmosfere.

Foto: JYSK

Iskoristi svaki kutak svog doma kako bi se poigrala i unijela optimizam a s difuzerom ćeš u svoj dom dodatno unijeti svjež i živopisan miris. Uz odabir odgovarajućih eteričnih ulja podići ćeš raspoloženje u tren oka!

dom u proljećnom stilu
Foto: JYSK

Odaberi boje

Boje su jako važne u prostoru u kome provodimo mnogo vremena. Ako želiš da se motivišeš sa dolaskom proljeća, ili ako te sam dolazak ovog godišnjeg doba puni inspiracijom i poletom – prenesi te osjećaje i u svoj dom.

Foto: JYSK

U novoj JYSK kolekciji možeš pronaći predmete u nježnim pastelnim nijansama koje su itekako živahne, podstiču na dobro raspoloženje, ali i smiruju. Od standardne bež koja nam služi kao podloga za svaki stil i koja dolazi u obliku divana i pletene trpezarijske stolice do detalja poput pletenih korpi, ukrasnih jastuka, deka i visećih saksija.

Na univerzalnu bež podlogu dodaj predmete u roze, lila ili zelenoj boji. Kombinacije će izgledati živopisno i daće domu atmosferu buđenja vegatacije. Na taj način će tvoj dom ispratiti ritam listanja i cvjetanja koje se dešava s druge strane prozora.

Odaberi vazu od stakla u boji, roze kuhinjske detalje ili nove kuhinjske krpe vedrih boja.

Pročitaj

dom u proljećnom stilu
Foto: JYSK

Unesi cvijeće

Proljeće ne postoji bez cvijeća, to je njegov najvažniji ukras. Osim unošenja buketa svježeg cvijeća, svoj dom možeš uljepšati i unošenjem cvjetnih dezena.

Sitno poljsko cvijeće na jastucima i dekama unijeće dašak romantike i osjećaj opuštajućeg vikend piknika u prirodi. Slike cvijeća možeš uokviriti i okačiti na zid i tako dati proljeću još jedno mjesto sa koga će ti popravljati raspoloženje.

Za više inspiracije posjeti JYSK prodavnice ili njihov sajt za inspiraciju i kupovinu svog proljećnog dekora i ušetaj u novo godišnje doba, u inat snijegu koji te čeka iza zatvorenih vrata.

dom u proljećnom stilu
Foto: JYSK

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum