Trenutno čitaš
U čast rođendana Sarah Jessice Parker donosimo njene najpoznatije serije i filmove

U čast rođendana Sarah Jessice Parker donosimo njene najpoznatije serije i filmove

Nakon igranja Carrie Bradshaw u seriji Seks i grad, Sarah Jessica Parker često se povezuje sa ovim omiljenim likom, ali glumica ima bogat glumački opus.

S više od 45 godina u poslu i više od 60 uloga, Parker je izgradila prilično širok portfolio na velikim i malim ekranima.

U čast njenog 59. rođendana 25. marta 2024., osvrćemo se na neke od najpoznatijih uloga Sarah Jessica Parker.

Footloose

Sarah Jessica Parker je prvobitno odbila ulogu Rusty u ovom kultnom klasiku iz 1984. godine, nakon što je zamoljena da odsječe kosu i ofarba je u crveno kako bi tumačila lik. “Nisam mogla da zamislim da ošišam kosu i da je obojim u crvenu, a oni su zaposlili Tracy Nelson.” Kada stvari nisu išle s Nelsonovom, na kraju su pozvali Parker i dogovorili se da joj neće mijenjati frizuru.

IPOL-GLOBE PHOTOS

Girls Just Want to Have Fun

Sarah Jessica Parker i Helen Hunt bile su odlična kombinacija u ovom apsolutno bizarnoj i generalno divnoj romantičnoj komediji iz 80-ih, koji je djelomično funkcionisao kao film o odrastanju, a dijelom kao produžena plesna zabava.

ALAMY

Honeymoon in Vegas

Sarah Jessica Parker tumači Betsy u romantičnoj komediji objavljenoj 1992. godine. Film prati priču o Jacku Singeru (Nicolas Cage), čovjeku koji je fobičan prema obavezama i koji konačno odlučuje oženiti svoju djevojku Betsy. Međutim, njihovi planovi se komplikuju kada se profesionalni kockar po imenu Tommy Korman (James Caan) zaljubi u Betsy i pokuša je pridobiti manipulirajući Jackom u igri pokera s visokim ulozima.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Ed Wood

Kao Dolores Fuller, djevojka niskobudžetnog režisera i holivudskog ekscentričnog lika Eda Wooda (Johnny Depp), Sarah Jessica Parker je glumila u čudnom biografskom filmu o Timu Burtonu iz 1994. godine.

TOUCHSTONE/KOBAL/SHUTTERSTOCK

First Wives Club

U ovoj omiljenoj komediji sa zvijezdama o tri žene koje se osvećuju svojim bivšim muževima, Sarah Jessica Parker je tumačila ulogu Shelly, ljubavnice Brendinog bivšeg muža (Bette Midler).

PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK

The Family Stone

Sama ova fotografija bi trebala biti dovoljan motiv za gledanje (ili ponovno gledanje) ovog filma. Ima li išta dražesnije od Rachel McAdams, Diane Keaton i Sarah Jessica Parker?

20TH CENTURY FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Failure to Launch

Unajmljena kao “profesionalni motivator” da pomogne izvući 35-godišnjeg Trippa (Matthew McConaughey) iz života s njegovim roditeljima, Sarah Jessica Parker glumi Paulu koja “simulira” romantičnu vezu prije nego što se zaljubi u svoju metu u ovoj klasičnoj romantičnoj komediji iz 2006.

I Don’t Know How She Does It

Preplavljena svojim stalnim naporima da uravnoteži karijeru i porodični život, Kate se nađe u iskušenju od strane svog novog kolege (Pierce Brosnan) u ovom filmu iz 2011.

Pročitaj
balenciaga

Divorce

Američka televizijska serija se emitovala na HBO od 2016. do 2019. godine.

Serija prati priču o Frensis (Sarah Jessica Parker ) i Robertu (Thomas Haden Church), sredovječnom paru koji živi u predgrađu Njujorka, a koji odlučuju da se razvedu nakon mnogo godina braka. Dok se snalaze u složenosti odvajanja svojih života i imovine, oni se takođe bore s uticajem svoje odluke na djecu, prijatelje i širi društveni krug.

Sex and the City

Kulturna ikona i ikona stila Carrie Bradshaw, nije uloga koja se lako zaboravlja.

Sex and the City je možda bio dragulj za mali ekran, ali je imao ‘veliki’ uticaj na karijeru Parker i njenih kolegica, prikupivši 54 nominacije za nagrade i nekoliko pobjeda tokom godina. Iako neke od tema i referenci sada mogu izgledati zastarjele ili čak uvredljive, omiljena serija, koja je trajala od 1998. do 2004., pomjerila je granice tadašnje mainstream televizije iskrenim izrazima ženske seksualnosti i prijateljstva.

2021. godine na HBO Max stigla je serija And Just Like That… koja nastavlja živote omiljenih televizijskih likova.

HBO/ COURTESY: EVERETT COLLECTION

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum