Trenutno čitaš
Premijerno na Pickbox NOW: Skandinavska avantura “Ronja, the Robber’s Daughter”

Premijerno na Pickbox NOW: Skandinavska avantura “Ronja, the Robber’s Daughter”

Porodična i avanturistička serija s elementima fantazije, Ronja, razbojnička kćerka (Ronja, the Robber’s Daughter) stiže na streaming servis Pickbox NOW 29. marta. Riječ je o adaptaciji jednog od najpoznatijih romana omiljene švedske književnice Astrid Lindgren, stvarateljke likova poput Pipi Duge Čarape, Emila iz Lönneberge i Djece iz Bučnog Sela.

Kroz šest epizoda, serija donosi svjež pogled na klasičnu priču o legendarnoj djevojčici Ronji, prikazujući izazove i avanture odrastanja na suptilan i dirljiv način.

Pickbox

BEZVREMENSKA PRIČA O ODRASTANJU

Ronja, the Robber’s Daughter prati priču o mladoj djevojci rođenoj u skupini razbojnika unutar srednjovjekovne skandinavske tvrđave. Smještena u magičnu i katkad opasnu šumu, Ronja se susreće s neobičnim stvorenjima i otkriva tajne svijeta oko sebe. Prateći Ronjine avanture dok se suočava s izazovima svog jedinstvenog odgoja, serija istražuje njen put u svijetu ispunjenom čudima i opasnostima te svjedoči o trajnoj snazi hrabrosti i vezi zabranjenog prijateljstva. Mlada Ronja sprijatelji se sa sinom očeva suparnika i tako počinje drama njenog prijateljstva i porodične odanosti.

Pickbox

MLADI GLUMCI U UZBUDLJIVOJ ADAPTACIJI LEGENDARNE DJEČJE PRIČE

Uzbudljivu modernu adaptaciju svjetski poznate priče “Ronja, razbojnička kćerka” napisao je Hans Rosenfeldt, dok je režiju preuzela Lisa James Larsson. U ovoj seriji, koja je uglavnom fokusirana na mlade likove, glumačku postavu čine Kerstin Linden, Jack Bergenholtz Henriksson, Christopher Wagelin, Krista Kosonen, Johan Ulveson i Sverrir Gudnason. Mlade glumačke zvijezde unose život u likove koji se prvi put nalaze na životnim prekretnicama. Svi zajedno obećavaju autentičnu i emocionalnu interpretaciju, dodajući dubinu i slojevitost priči.

Pročitaj
One day

Pickbox

Autorka knjige koja je inspirirala ovu seriju, Astrid Lindgren, švedska je književna zvijezda koja je među najviše prevođenim i najprodavanijim autorima na svijetu s više od 75 objavljenih knjiga. Njena djela prevedena su na više od 100 jezika i prodana u više od 165 miliona primjeraka te su prilagođena u više od 70 igranih filmova i TV produkcija.

Gledaoci se mogu veseliti drugoj sezoni serije “Ronja, razbojnička kći” koja je planirana za kraj 2024.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum