Trenutno čitaš
Tvoj vodič za sve retrogradne planete u 2024. godini.

Tvoj vodič za sve retrogradne planete u 2024. godini.

Retrogradne planete imaju reputaciju haotičnih i generalno pomalo burnih astroloških događaja koji imaju moć da nam preokrenu živote, ali astrološki retrogradni događaji su zapravo vrlo redovan dio rutine većine planeta svake godine i ako znate šta možete očekivati, onda retrogradne promjene 2024. ne moraju biti haotične i burne.

Zapravo, kada radite s njihovom energijom umjesto protiv nje, retrogradnosti mogu završiti kao korisni periodi razmišljanja, pojašnjenja i ličnog rasta.

Ultra magazin

Kada su planete retrogradne u astrologiji, to znači da počinju usporavati i kretati se unazad kroz zodijak na privremeni vremenski period. Kao rezultat toga, stvari kojima se simbolički upravljaju navedenim planetama mogu naknadno doći do kašnjenja, zabune ili doći u fokus tokom ovih perioda. Na primjer, Merkur je planeta koja vlada komunikacijom, saaobraćajem, tehnologijom i vremenom, pa su zato njegovi retrogradni ljudi poznati po nesporazumima, usporavanjima, kašnjenjima i drugim logističkim nezgodama.

Međutim, 2024. počinje kosmički ispočetka, jer se retrogradni Merkur završio 1. januara, uvodeći nas u veličanstveni dio godine bez retrogradnosti, koji je u skladu sa novogodišnjim vibracijama. S obzirom da sve planete idu punom brzinom naprijed, osjećaćemo se kao da možemo slobodnije ići naprijed u svojim namjerama u narednih nekoliko mjeseci.

Najveći retrogradni trendovi 2024. počinju tek u aprilu. Jedina planeta koja neće biti retrogradna 2024. je romantična Venera, tako da možemo očekivati ​​neprekidan napredak kada su u pitanju naši odnosi i vrijednosti. Barem se negdje možemo malo odmoriti!

Pogledaj naš vodič za svaki retrogradni događaj u 2024. godini…

Ultra magazin

Retrogradni Merkur u Ovnu

1. april – 25. april 2024

Nakon lijepog niza bez retrogradnosti, Merkur predvodi kolonu na Prvi april (prikladno, zaista). Komunikacijska planeta će biti u tvrdoglavom i brzom znaku Ovna za vrijeme trajanja ovog retrogradnog stanja, tako da je vjerovatno slanje impulsivnih poruka i grešaka u kucanju, kao i da ćete se naći u nezgodnoj svađi oko nekih na brzinu izgovorenih riječi.

Ako se krećete prebrzo, lako ćete previdjeti važne detalje u ličnim planovima ili radnim projektima. Strpljenje je definitivno vrlina kojoj treba težiti tokom ovih nekoliko sedmica, pa se potrudite da ostanete sabrani.

Retrogradni Pluton u Vodoliji i Jarcu

2. maj – 11. oktobar 2024

Planeta Pluton gladna energije, retrogradna je oko pet mjeseci svake godine, ali ovo je posebno važno za moćnog Plutona – jer označava posljednji pohod koji će napraviti u znaku Jarca za skoro 250 godina. Ovogodišnji retrogradni Pluton počinje u Vodoliji 2. maja, a 1. septembra će se vratiti u Jarca posljednji put u našim životima, dajući svima priliku da se suptilno stope s nekim od sporogorućih transformacija koje su se dogodile ispod površine u proteklih petnaest godina.

Velike promjene se kristalizuju i zajedno smo na rubu novog mentalnog i spiritualnog putovanja, stoga dajte sve od sebe da očistite i obradite svoj podsvjesni prtljag.

Ultra magazin

Retrogradni Saturn u Ribama

29. jun – 15. novembar 2024

Saturn je planeta pravila, ograničenja, lekcija i teške ljubavi, tako da njegovi godišnji retrogradni periodi izgledaju kao provjera kosmičke stvarnosti. Kada Saturn svake godine preokrene svoj kurs, možda ćete otkriti da odgovornosti koje ste izbjegavali ili životne lekcije koje ste naučili postaje nemoguće zanemariti, što će vas prisiliti da se suočite sa stvarima.

Nije uvijek lako, ali može donijeti i mnogo ličnog rasta. Ako ste rođeni sa Saturnom u Ribama, ova retrogradnost je izuzetno važna, jer glavne teme i izazovi vašeg trenutnog povratka Saturna postaju kristalno jasni.

Retrogradni Neptun u Ribama

02. jul – 7. decembar 2024

Poput Plutona, Neptun je relativno daleka planeta, tako da njegovi retrogradni periodi generalno nisu tako remetilački ili haotični za svakodnevni život ljudi, kao neki drugi. Međutim, kao planeta snova, misticizma i iluzija, njeni godišnji obrti mogu katalizovati suptilan, ali snažan period spiritualne refleksije.

Ovaj retrogradni Neptun odvija se u emocionalnim Ribama, pa je pravo vrijeme da skinete ružičaste naočale i shvatite koje su vaše fantazije više varljive nego izvodljive. Izgubiti se u mašti je dobro, ali ponekad morate da se spustite na zemlju da biste sebi dali perspektivu.

Ultra magazin

Retrogradni Merkur u Devici i Lavu

05. avgust – 28. avgust 2024

Merkur postaje retrogradan u svom matičnom znaku pažljive i analitične Djevice 5. avgusta, pa ostavite prostora u svom rasporedu za prepreke tokom ovog perioda i budite oprezni da ne izgubite pojam o malim detaljima. Ako planirate odmor u kasno ljeto, svakako triput provjerite svoj plan puta i pazite na kašnjenja u saobraćaju.

Planeta sa brzim nogama 14. avgusta leti unazad u Lava, što bi moglo otežati potpuno izražavanje na način da se osjećate shvaćeno u posljednjih nekoliko sedmica retrogradnog kretanja. Nemojte biti previše ponosni da se izvinite zbog nesporazuma ili tražite pojašnjenje o nečemu što možda pogrešno tumačite.

Retrogradni Uran u Biku

01. septembar – 30. januar 2025

Uran je planeta inovacija, inspiracije i nepredvidivih događaja, a svoju godišnju petomjesečnu retrogradnost započinje 1. septembra u senzualnom i materijalističkom znaku Bika. Tokom ove posljednje trećine 2024. (i do prvog mjeseca 2025.), odvojite vrijeme da razmislite o svim šokantnim preokretima koji su se možda dogodili u vašem životu od početka godine.

Pročitaj

Bilo da se radi o iznenadnoj promjeni mišljenja, revolucionarnoj novoj ideji ili prekretnici koja je uzdrmala vaše planove. Retrogradni Uran je moćan period za obradu takvih neočekivanih pomaka, kako biste ih mogli integrisati u svoju stvarnost dok se krećete naprijed. Zapamtite, promjena je dobra!

Ultra magazin

Retrogradni Jupiter u Blizancima

09. oktobar – 4. februar 2025

Obilni i filozofski Jupiter je u brzomislećim Blizancima od maja, pomažući nam da primimo mnogo novih informacija i proširimo našu radoznalost o svijetu oko nas. Ali kada ova srećna planeta postane retrogradna 9. oktobra, možete početi da pregledavate sve ove nove ideje kako biste otkrili koji osjećaj najviše odgovara vašim istinskim uvjerenjima.

Iako retrogradnosti Jupitera mogu biti suptilne, ponekad mogu pokrenuti velike promjene paradigme, gurajući vas da prihvatite nove načine razmišljanja i sagledate život iz drugačije perspektive. Ova retrogradnost traje do prvog mjeseca 2025. godine, tako da je to energija koja će raditi u pozadini do kraja godine.

Retrogradni Merkur u Strijelcu

25. novembar – 15. decembar 2024

Retrogradni Merkur se odvija u divljem i slobodoumnom znaku Strijelca, tako da bi moglo biti izazovno održavati stvari da teku glatko dok lepršate iz trgovačkih centara na praznične zabave u ovo užurbano doba godine. Pazite na trošenje novca tokom rasprodaja za vrijeme Crnog petka, posebno ako ste na tržištu elektronskih uređaja.

Merkur vlada tehnologijom među ostalim logističkim stvarima, tako da kupovina obavljena sada možda neće ispuniti vaša očekivanja ili biti baš onakva ponuda koju ste tražili. Pročitajte pravila povrata novca i izbjegavajte spontane kupovine! Takođe ćete htjeti da budete posebno pažljivi u vezi sa detaljima kada rezervišete planove putovanja za odmor, jer će se stvari lako mijenjati, usporavati ili kasniti.

Ultra magazin

Retrogradni Mars u Lavu i Raku

06. decembar – 23. februar 2025

Merkur nije jedina lična planeta koja je retrogradna kroz praznike. Asertivni Mars počinje da se okreće unazad 6. decembra u smjelom i vatrenom znaku Lava i bjesniće do februara sljedeće godine, ponovo ulazeći u Raka 6. januara 2025. Mars je retrogradan samo svake dvije godine, i to je dobra stvar, jer ovi retro okreti ponekad mogu donijeti osjećaj smanjene energije, niske motivacije ili nedostatka strasti.

Nije uvijek lako dodatno se odmoriti tokom sezone praznika, ali ovo je dobra godina da pokušate prihvatiti neke od vibracija zimske hibernacije. Ali ne dozvolite da vas ispuhani ego gurne sa kursa!

Jednostavno zapamtite da napredovanje u novim stvarima ili pokretanje velikih promjena, sada može predstavljati izazov, stoga se fokusirajte na ponovno postavljanje svojih ciljeva i uspostavljanje kontakta s onim što zaista pokreće vaše želje. Osjećaćete se mnogo sigurnije i osvježenije nakon retrogradnosti, ako odlučite razmišljati umjesto da brzopleto djelujete dok prelazite iz 2024 u 2025. godinu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum