Trenutno čitaš
Trenutno najpopularniji modeli patika koje ti preporučujemo za jesen

Trenutno najpopularniji modeli patika koje ti preporučujemo za jesen

Bingo - Home magazin
Bingo - Home magazin

Ljeto 2023. je definitivno bila sezona Adidas Samba patika. Viralni model patika je u trendu već neko vrijeme, ali čini se da smo posljednjih mjeseci vidjeli neke varijacije, gdje god pogledamo.

Postoji razlog zašto su toliko popularne, s obzirom na retro dizajn i nosivost, kao i činjenica da su must have među poznatim ličnostima koje postavljaju trendove i bezbrojnim influenserima. Ali loša strana je što je njih teško doći i mogu dostići dvostruku cijenu na stranicama za preprodaju. Imajući to u vidu, možda je vrijeme da pogledamo slične, ali i različite opcije popularnih modela za jesen.

Adidas gazelle

Adidas gazelle su prvi put puštene u prodaju 90-ih, ali je brend vratio stil kao arhivsko izdanje. Ovo može biti kontroverzno, ali ne bismo se iznenadili da Gazelle uskoro postanu najpoželjnije Adidas patike. Dizajn ne odudara od Sambe, ali gornji dio od antilopa izgleda kao da savršeno odgovara za jesen.

@solelocaleph

Adidas spezial

Spezial su veoma slučne modelima Gazelle i Samba. Ali kako je Spezial drugačiji? Iako je estetski sličan, malo je širi u sredini stopala, što neki ljudi smatraju udobnijim. Kao i uvijek, sve ovisi o obliku tvog stopala i modelu koji preferiraš. Adidas Spezial je predstavljen 1979. kao rukometna patika, deceniju kasnije od Gazelle.

New Balance 550

Mislim da se svi možemo složiti da je brend koji je vladao posljednjih nekoliko sezona New Balance. Međutim, jasno je da postoji poseban NB model koji je još uvijek tražen – 550. Prvobitno objavljen 1989. godine, 550 je dizajniran kao košarkaška patika. Trideset godina kasnije, vraćen je u ponudu. Činjenica da je ukrštanje između retro i sportske estetike nesumnjivo veliki dio zašto se trenutno pokazuje tako popularnim.

New Balance 327

Odlična svakodnevna silueta, 327 iteracija je savršena za hodanje, trčanje, kao i planinarenje, ali naravno i sve modne jesenjske kombinacije. Imaju retro oblik iz 70-ih, naglašen prevelikim N kao i impresivnim gazištem. Multifunkcionalnost 327 je ono što ih čini vrijednim cijene.

Pročitaj

Nike Cortez

Još jedan par patika koji je ima veliki povratak. Nike Cortez su originalne Nike patike za trčanje, koje je dizajnirao Bill Bowerman 1972. godine.

Nike

Air Force 1

Jedina patika koja nikada ne izlazi iz mode je klasična bijela Air Force 1. One idu uz svaki stil i svaku odjeću. Svima je potreban par u njihovoj garderobi.

Nike

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum