Trenutno čitaš
Ljubav i znakovi zodijaka: Ko je kakav u ljubavnim vezama?

Ljubav i znakovi zodijaka: Ko je kakav u ljubavnim vezama?

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Kako je svaki znak zodijaka po pitanju ljubavi, kako se ponaša u ljubavnim odnosima i kakav je partner u ljubavnim vezama?

Svaki znak zodijaka posjeduje jedinstvene osobine koje oblikuju njihov pristup ljubavi i ljubavnim odnosima. Istražili smo intrigantni svijet astrologije i otkrivamo ti kako svaki znak voli, šta traži u ljubavi i šta donose svojim partnerstvima i vezama.

Ultra magazin

Ovan – Strastveni lideri

Ovan se odnosi prema ljubavi s bezgraničnom energijom, akcijom i entuzijazmom. Strastveni su, impulsivni i vole uzbuđenje. Kao partneri, avanturisti su uvijek od akcije, dobri organizatori, inicijatori, prepuni ideja i trude se začiniti stvari. Njihova vatrena priroda je baš vidljiva na prvu, veliki su lideri, a iskrenost i neposrednost ih čini zanimljivim partnerima s kojima nikad nije dosadno.

Bik – Senzualni i stabilni

Bik cijeni hedonizam, estetiku, udobnost i sigurnost u ljubavi. Izražavaju svoju nježnost putem opipljivih gesti poput kuhanja ukusnog obroka, odabira najljepšeg poklona partneru ili dugog i strastvenog maženja na kauču. Kao partneri, oni su postojani, pouzdani, stabilni i vjerni, pružajući stabilnu osnovu svojim voljenima. Međutim, njihova tvrdoglavost ponekad može biti izazovna, treba imati na umu da imaju želju da se njihove odluke i vizije poštuju i vrlo su tvrdoglavi da ostvare sve što zacrtaju.

Ultra magazin

Blizanci – Šarmantni komunikatori

Blizanci su duhoviti, komunikativni i vrlo prilagodljivi u ljubavi. Uživaju u mentalnoj stimulaciji, jer ih sve zanima. Radoznali uvijek željni novih informacija i znanja, uživaju u pametnim razgovorima. Kao partneri, nikada nisu dosadni i mogu se lako povezati s ljudima iz svih sfera interesovanja i života. Njihov izazov leži u fokusiranju na jednu stvar, jer često traže novine, nove inspiracije, nove ljude, nove informacije i teme, s njima definitivno nikad nije dosadno.

Rak – Njegujući romantici

Rakovi su brižni i emocionalni u ljubavi, vole romantiku, da brinu o drugima, da kupuju drugima, da obavljaju usluge za svoje voljene, da su uvijek tu. Duboko brinu za svoje partnere i izražavaju svoju nježnost kroz geste ljubaznosti, ljubavi i pažnje. Kao partneri, stvaraju toplu i romantičnu atmosferu doma, ali mogu biti osjetljivi i povremeno promjenjivog raspoloženja. Veoma su emotivni i empatični i jako osjetljivi, lako se uvrijede, pa s njima treba pažljivo kada je u pitanju odabir riječi da se ne uvrijede.

Ultra magazin

Lav – Harizmatični ljubavnici

Lavovi su strastveni, samouvjereni i vole biti u centru pažnje u ljubavi. Obasipaju svoje partnere nježnošću i uživaju u velikim gestama ljubavi, vole glamur, sjaj, poklone, pažnju, vrijeme posvećeno njima. Kao partneri, donose uzbuđenje, radost, pozitivu i šarm u odnos, ali njihova potreba za divljenjem može biti zahtjevna, treba im komplimenata, lijepih riječi, pažnje i posvećenog vremena. Vrlo su odani, velikog srca i uz njih se uvijek osjećate kao na sceni, oni su harizmatični, imaju dobar ukus, velike estete, pravi kraljevi u svemu.

Djevica – Brižni perfekcionisti

Djevice pristupaju ljubavi s preciznošću, odanošću, detaljima i brigom o partneru. Pažljivi su, praktični i uživaju brinuti se o potrebama svojih partnera. Kao partneri, pouzdani su i orijentisani na detalje, ali njihova kritičnost može biti izvor napetosti. Mogu biti previše brižni i opterećeni detaljima, vole sve analizirati u najsitnije detalje, ali veoma su posvećeni svom partneru i stalo im je da partner bude zadovoljan. Svojim djelima i akcijom pokazuju koliko im je stalo, odlični su organizatori u svemu pa tako i u ljubavnim vezama.

Ultra magazin

Vaga – Harmonične diplomate

Vage cijene balans i harmoniju u ljubavi, ne biraju svađu kao način rješavanja stvari. Šarmantni su, društveni, velike estete i vole stvarati mirnu atmosferu u ljubavnim odnosima. Kao partneri, izvrsni su u kompromisu i donose osjećaj pravičnosti u odnos. Međutim, njihova nesigurnost u donošenju odluka ponekad može biti izazovna. Teško donose nove odluke, teško iskreno govore o svojim emocijama, znaju nekad igrati toplo-hladno u flertovanju i osvajanju, veliki su šarmeri i teško je odoljeti njihovom znanju, smislu za humor i osjećaju za lijepo, ali ipak teže za stabilnošču i skladom u vezama.

Škorpija – Intenzivni mistici

Škorpije su intenzivni i strastveni u ljubavi. Duboko su vjerni i cijene emocionalnu intimnost, iskrenost i stabilnost. Kao partneri, donose dubok osjećaj povezanosti i žestoko štite svoje voljene. Međutim, njihova ljubomora i posesivnost može stvarati izazove. Teško se otvaraju i predaju u potpunosti, tek kada stvarno osjete da je to prava osoba, prava ljubav, prava veza. Analiziraju sve u sitne detalje oko emocija i idu u najveće emotivne dubine, veoma su intuitivni, pa ne možete da ih slažete, oni sve znaju i osjećaju. Predani su, posvećeni i vjerni svojim partnerima.

Pročitaj

Ultra magazin

Strijelac – Avanturistički optimisti

Strijelčevi pristupaju ljubavi s avanturističkim duhom i optimizmom. Traže intelektualnu stimulaciju, jer ih sve zanima i vole lepršave i smislene razgovore. Uživaju u istraživanju novih iskustava zajedno sa partnerom. Kao partneri, donose uzbuđenje, pozitivu, radost, lakoću, ali njihova ljubav prema slobodi ponekad može uzrokovati nemir. Idealni partneri za druženja, izlaske, putovanja, šoping, s njima nikad nije dosadno…

Jarac –  Odgovorni i stabilni 

Jarčevi su odgovorni i praktični u ljubavi. Cijene predanost, vjernost i stabilnost i spremni su naporno raditi na stabilnom odnosu. Kao partneri, donose pouzdanost i podršku, ali njihova ozbiljnost se može doživjeti kao hladnoća. Djeluju hladni i teško pokazuju prave emocije, ali iza hladnog izgleda krije se ranjiva duša, koju su malo kome spremni zaista pokazati. Veoma su ambiciozni, lako ostvaruju ciljeve, kada zacrtaju cilj žele ga ostvariti. Vjerni su i predani u odnosima i posvećeni svom partneru.

Ultra magazin

Vodolija –  Inovativni idealisti

Vodolije su inovativni i idealistični u ljubavi. Cijene intelektualnu povezanost i otvoreni su i nekonvencionalni u svom pristupu odnosima. Kao partneri, donose kreativnost i jedinstvenu perspektivu, ali njihova hladnoća i odustnost, jer su ponekad u svom svijetu, može biti izazovna. Druželjubivi i predani prijateljstvima, inovatori i kreativci, individualci. Traže partnera koji može da ih prati u svemu što ih interesuje. Predani i posvećeni pravim i iskrenim vezama i prijateljstvima.

Ribe – Empatični sanjari

Ribe su saosjećajne, bujne mašte, emocije i intuicije i sanjive u ljubavi. Duboko su empatične i često stavljaju potrebe svojih partnera ispred svojih potreba, veoma su posvećene i brižne. Kao partneri, stvaraju podsticajno i ljubazno okruženje, ali njihova tendencija da pobjegnu u svoje fantazije i svijet mašte i iluzije može stvarati izazove. Vole biti u društvu, u paru, vole sanjariti, maštati, odmarati, idealni su partneri za odlaske u kino, na putovanje na more, u pozorište ili muzej, vole se i osamiti uz dobru knjigu. Njihove emocije su veoma duboke i kada vole, zaista vole…

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum