Trenutno čitaš
Svi volimo naveče da nešto grickamo, ali možemo pametno i zdravo grickati!

Svi volimo naveče da nešto grickamo, ali možemo pametno i zdravo grickati!

Zadovolji svoje večernje žudnje bez grižnje savjesti i ugrožavanja zdravlja… U tihoj privlačnosti večeri, kada je svijet vani prekriven tamom i većina grada spava, kuhinja ima svoju posebnu čar. Kasno noćne žudnje često nas mame da navalimo na kuhinju, ali ne boj se jer sa malo pažnje i kreativnosti, možeš zadovoljiti svoje žudnje bez ugrožavanja zdravlja.

Reci zbogom krivici, a pozdravi svijet idealnih zdravih poslastica u kojima možeš da uživaš naveče.

pexels

Grčki jogurt parfe

Grčki jogurt je ne samo bogat proteinima već izuzetno svestran. Napravi divan parfe slojevima niskomasnog grčkog jogurta, svježih bobica i prstohvat muslija. Ovaj zadovoljavajući tretman pruža savršenu ravnotežu proteina, vlakana i antioksidansa, ostavljajući te sitim i zadovoljnim.

Tost sa namazom od orašastih plodova i bananom

Razmaži tanki sloj bademovog ili kikiriki putra na komad integralnog tosta i dodaj kolutove banane. Ova klasična kombinacija nije samo ukusna već pruža zdravu dozu kalijuma, zdravih masti i složenih ugljikohidrata. To je divna kombinacija okusa koja će zadovoljiti slatku žudnju.

pexels

Kokice

To je integralna žitarica bogata vlaknima i siromašna kalorijama. Može ih posuti sa malo nutritivnog kvasca ili cimeta za dodatni okus. Hrskave su, zadovoljavajuće i savršene za noćno grickanje.

Štapići povrća s humusom

Hrskavo povrće poput šargarepe, celera i paprike upareno sa velikom porcijom humusa čini zadovoljavajući snack. Humus, napravljen od leblebija, bogat je proteinima i vlaknima. Uz povrće, ovo je hranljiva kombinacija koja te drži sitim.

Pročitaj

pexels

Biljni čaj u kombinaciji sa orašastim plodovima

Umjesto da se odlučiš za napitke sa šećerom, skuhaj šolju umirujućeg biljnog čaja kao što su kamilica ili lavanda. Upari ga s šakom neslanutih oraha poput badema, kikrikija, pistacija ili oraha. Toplina čaja i hrskavost oraha stvaraju utješnu kombinaciju koja nije samo umirujuća već i hranljiva.

Tamna čokolada i bademi

Ako žudiš za nečim slatkim, uzmi komadić visokokvalitetne tamne čokolade i upari je s šakom badema. Tamna čokolada obiluje antioksidansima, a bademi pružaju zdrave masti i proteine. Ova kombinacija nije samo uživanje već i hranljiva.

pexels

Ključ kasno noćnog grickanja je kontrola porcija. Lako je konzumirati bez razmišljanja, pa budi pažljiv/pažljiva prema veličini porcija. S ovim idealnim zdravim poslasticama kasno noću, možeš zadovoljiti svoje žudnje, nahraniti svoje tijelo i uživati u poslastici prije mirnog sna. Uživaj u grickanju!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum