Ako ste u potrazi za desertom koji je brz, ukusan i ne zahtijeva pečenje, ova torta od jogurta biće tvoj savršen izbor. S minimalnim sastojcima i jednostavnom pripremom, možeš uživati u kremastoj i bogatoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 šoljica grčkog jogurta
- 1 šoljica vode
- 3 kašike želatina
- 1/4 šoljice kakao praha
- Zasladiti po želji: med, agavin sirup ili javorov sirup
Postupak pripreme:
Ostavi želatin u vodi 10 minuta da nabubri. U blender stavi grčki jogurt, kakao prah i nabubren želatin. Blendaj nekoliko sekundi dok smjesa ne postane glatka. Ulij smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Stavi kalup u hladnjak na minimalno 4 sata.
Kada je torta ohlađena i stegnuta, prebaci je na pladanj za posluživanje i pospi kakao prahom.
Uživaj!
Prati nas
Ključne riječi