Trenutno čitaš
Treba ti predah od svega, balans i mir? Probaj ovo!

Treba ti predah od svega, balans i mir? Probaj ovo!

Young Lions
Young Lions

Kada je u pitanju meditacija, možda smo nekad skeptični i treba nam više konkretnih primjera i dobrih vođenih meditacija, da se lakše prepustimo. Teško je fokusirati se danas u ova brza i stresna vremena. Meditacija nam pomaže da lakše pronađemo mir i balans, riješimo se stresa iIi da se opustimo u ovom veoma izazovnom i stresnom načinu života. Nije lako sjediti u tišini i smiriti misli, možda je bolje ako si početnik, da probaš neke vođene meditacije. Vođena meditacija vodi te kroz postupak i olakšava boravak u meditacijskoj zoni.

Foto: unsplash

Meditacija veoma moćno i pozitivno utiče na naš duh i tijelo, smanjuje anksioznost, stres i bolove, kao i da poboljšava pamćenje i smanjuje krvni pritisak. Takođe, može pomoći da bolje spavaš. Ako pokušavaš ući u rutinu meditacije, odaberi doba dana koje ti odgovara i pridržavaj se toga. Kao i sve u životu, treba vremena i truda, ako to radiš dosljedno, biće mnogo lakše i brzo ćeš osjetiti benefite.

Foto: unsplash

Zašto ljudi meditiraju

Pitaj svakog ko godinama meditira, zašto meditira i rado će ti reći da je to jedina stvar u životu, na koju se mogu osloniti, kako bi se osjećali dobro. Kad meditacija postane navika, ona se pretvara u pouzdan izvor mira i spokojstva.

Meditacija je predah za mnoge ljude koji žive pod visokim pritiskom. Slavne ličnosti, na primjer, žive izuzetno užurbanim životima – suočavaju se sa intenzivnim pritiskom, a njihovo radno vrijeme često iscrpljuje.

Foto: unsplash

Slavne ličnosti danas sve više uključuju meditaciju, kao neizostavan dio svog života. Evo šta su neka poznata lica rekla o svojoj meditacijskoj praksi:

„Meditacija je doživotni dar. To je nešto na šta možeš u bilo koje vrijeme računati”- Paul McCartney

Pročitaj

„To je poput vječnog odmora. To je bolji od najboljeg sna koji ste ikada imali. Održava život svježim”- Hugh Jackman

Foto: unsplash

„Dobro se osjećam. Nekako kao kada morate restartovati računar, da bi ponovo dobro funkcionisao, to je za mene meditacija “- Ellen DeGeneres

Donosimo ti nekoliko prijedloga vođenih meditacija koje ti mogu pomoći:

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum