Trenutno čitaš
TikTok knjiški hitovi koje moraš pročitati

TikTok knjiški hitovi koje moraš pročitati

Tik Tokeri su dali svoj sud kada su u pitanju knjige koje obavezno treba da pročitaš. Na ovoj društvenoj mreži se pod pretragom Booktok mogu pronaći videi koje korisnici dijele kako bi izrazili svoje mišljenje o pročitanim knjigama. Ovih 11 knjiga je prevedeno i kod nas, a Tik Tokeri ih toplo preporučuju. 

Silvija Moreno-Garsija “Meksička gotika”

Seoska vila u Meksiku i jedna djevojka koja pokušava da otkrije neke zamršene tajne. Ova “detektivka” nije ono na šta smo navikli. Ona je pripadnica visokog društva, nosi crveni karmin i skupe haljine.

Tejlor Dženkins Rid “Sedam muževa Evelin Hjugo”

Filmska diva starog Holivuda je odlučila da progovori o svom privatnom životu, ali samo mladoj novinarki Monik. Evelinin burni život krije mnoge tajne.

tiktok knjiški hitovi
Foto: pexels

Li Bardugo “Senka i kost”

Fantastični serijal romana koji su postali bestseler, a po njima je snimljena i istoimena serija. Ovo je odličan serijal za ljubitelje fantastike i izmišljenih svjetova.

Gabrielle Zevin “Sutra, i sutra, i sutra”

Priča o dječaku i djevojčici koji se slučajno upoznaju u bolnici i razviju prijateljstvo. Godinama kasnije će zajedno krenuti u osvajanje virtuelnih svjetova.

Kolin Huver “Sa nama se završava” i “Veriti”

Spisateljica Kolin Huver je neka vrsta fenomena jer posljednjih godina ruši sve rekorde po broju prodanih knjiga. Pritom, Kolin nema žanr kome je vjerna. Nije čudo da se na ovoj listi nalaze čak dvije njene knjige.

Madlin Miler “Ahilove pesma” i “Kirka”

Još jedna književnica koja je zaslužila da se dvaput nađe na ovoj listi. Madlin Miler se proslavila romanima koji su drugačije ispričana grčka mitologija, obično u prvom licu.

Pročitaj

tiktok knjiški hitovi
Foto: pexels

Met Hejg “Ponoćna biblioteka”

Izvan poznatog univerzuma postoji jedna biblioteka koja je prepuna knjiga od kojih svaka predstavlja jednu stvarnost: naš pravi život i one koje smo mogli imati.

Adam Silvera “Na kraju obojica umiru”

Mateo i Rufus primaju poruku da će baš tog dana umrijeti. Iz nekog razloga, obojica žele da steknu novog prijatelja posljednjeg dana svog života.

Sali Torn “Mržnja puna ljubavi”

Lusi i Džošua su kolege koje se međudobno mrze i to ne kriju, štaviše, smišljaju jedno drugome pakosti. Kada se oboje prijave na rukovodeću poziciju nastaje pravi rat.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum