Trenutno čitaš
“The Crown” se kraljevski vraća za posljednju sezonu 6 ove megahit serije

“The Crown” se kraljevski vraća za posljednju sezonu 6 ove megahit serije

Bingo - Kataloška akcija
Bingo - Kataloška akcija

Revolucionarna serija preuzima tron ​​na Netflixu 16. novembra.

U potpuno novom teaseru za šestu i posljednju sezonu serije “The Crown”, Claire Foy (koja glumi kraljicu Elizabetu u prve dvije sezone serije) objavljuje trajnost uloge monarha, ali The Crown će se pripremiti za posljednji naklon 16. novembra, kada će sezona 6 biti premijerno prikazana na Netflixu – označavajući kraj revolucionarne ere gledanja.

Posljednja sezona biće objavljena u dva dijela, s prve četiri epizode koje će biti premijerno prikazane 16. novembra, a zadnjih šest epizoda 14. decembra. U najavi datuma vidimo kraljicu Elizabetu II (koju su u različito vrijeme glumili Foy, Olivia Colman i Imelda Staunton tokom šest sezona) hodajući kroz vrijeme, od trenutka kada je zasjela na tron do završnog poglavlja serije.

netflix

Serija “The Crown” je premijerno prikazana 2016. godine, a smještena u 1940-e i 50-e, prva sezona istražuje novi brak između princeze Elizabeth i poručnika Philipa Mountbattena, Elizabethinu krunidbu nakon prerane smrti oca i njeno prilagođavanje svojoj ulozi kraljice. Serija prati život kraljice i njenih članova porodice, donošenje odluka koje nisu tako lake i jednostavne, odnos sa djecom, odnos sa sestrom odnos sa mužem, te tadašnjim liderima, političarima, svjetskim vođama, kao i njena putovanja, ali i njena razmišljanja…

netflix

 

The Crown je najskuplja serija ikad: Prva sezona serije “The Crown” koštala je oko 130 miliona dolara, što je čini jednom od najskupljih TV serija ikada produciranih.

Svaka sezona je kao film: Svaka sezona serije fokusira se na određeno razdoblje u vladavini britanske kraljice Elizabete II. Svaka sezona smatra se kao film i pokriva određeno doba u njenom životu.

Promjena glumačke postave: Iako se radnja serije odvija kroz više decenija, glumci se mijenjaju kako bi se odrazila stvarna starost likova.

Najveći svjetski televizijski set: Serija se snimala na nekoliko impresivnih lokacija, uključujući Elstree Studios u Londonu, ali najupečatljivija je rekonstrukcija Buckinghamske palate. Ovaj set je jedan od najvećih ikada izgrađenih za televizijsku seriju.

Istinite priče: Iako je serija dramatizovana, mnoge situacije i događaji su utemeljeni na stvarnim događajima iz britanske kraljevske porodice. Ipak, autori serije uzimaju određene umjetničke slobode radi povećanja dramatičnosti priče.

Pročitaj

Kraljica Elizabeta II gledala seriju: Kraljica Elizabeta II, o kojoj je serija, navodno je gledala nekoliko epizoda prve sezone serije i nije imala negativnih komentara o prikazu njenog života.

Nagrade i priznanja: Serija “The Crown” osvojila je brojne nagrade.

Uticaj na turizam: Popularnost serije dovela je do povećanja turističkih posjeta lokacijama povezanim s britanskom kraljevskom porodicom, kao što je dvorac Windsor.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum