Trenutno čitaš
Taylor Swift oborila rekord, postavši prva umjetnica sa 14 najboljih pjesama na listi

Taylor Swift oborila rekord, postavši prva umjetnica sa 14 najboljih pjesama na listi

taylor swift

Taylor Swift je oborila još jedan rekord sa svojim novim albumom “The Tortured Poets Department”, pošto je postala prva umjetnica koja je osvojila 14 najboljih pjesama na Billboard Hot 100 listi. Swift je srušila svoj prethodni rekord za većinu pjesama koje zauzimaju prva mjesta na listi, koju je postigla sa 10 pjesama s albuma “Midnights” iz 2022. godine koje su dominirale.

“Fortnight”, njen duet sa Post Maloneom, vodi na broju 1 i postaje njen 12. top jedan hit na top listi. Osim toga, pjesma “Fortnight” je osigurala 76,2 miliona streamova i postala njena deveta br. 1 pjesma na listi strimovanih pjesama, najviše među ženama. 31 pjesma sa albuma je dospjela na Hot 100 listu.

Nakon “Fortnight”, ona zaokružuje prvih 10 sa “Down Bad”, “I Can Do It With a Broken Heart”, “The Tortured Poets Department”, “So Long, London”, “My Boy only break his favorite toys ”, “But Daddy I Love Him,” “Florida!!!” s Florence + the Machine, “Who’s Afraid of Little Old Me?” i “Guilty as Sin?”

Taylor Swift je sada zasjenila Whitney Houston, Janet Jackson i Steviea Wondera sa najviše hitova na Hot 100, sa 12 koji su stigli do vrha. Sada je izjednačena sa Supremes i Madonnom.

Najnoviji rekordi dolaze nakon što je “The Tortured Poets Department” debitovao na Billboard 200 listi albuma sa 2,61 milion jedinica ekvivalentnih albumu, što je drugi najveći debi svih vremena (iza Adele “25”). Takođe je postavila rekord za najveći broj strimovanja ikada u sedmici sa 891,37 miliona strimova na zahtjev.

Pročitaj
SKIMS SWIM

Swift je oduševljeno reagovala na prodaju svog albuma na društvenim mrežama. “Potpuno sam oduševljena ljubavlju koju ste pokazali ovom albumu. 2,6 miliona DA LI STE ZAPRAVO OZBILJNI?? Hvala vam što ste slušali, strimovali i poželjeli dobrodošlicu The Tortured Poets Department u svoj život.”

Prvi album koji je dostigao milijardu Spotify reprodukcija u sedmici

Što se tiče Velike Britanije najnoviji album Taylor Swift, zauzeo je vrh britanske top liste s najvećom prodajom u prvoj sedmici u posljednjih sedam godina. Dvostruki album sa 31 numerom prikupio je 270.000 jedinica britanske top liste za sedam dana, nadmašivši njen prethodni lični rekord od 204.000 za njen album iz 2022., Midnights.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum