Proljeće je idealno vrijeme da se poigramo u kuhinji i kreiramo slatkiš čiji će se svaki zalogaj topiti u ustima. Naš ultra izbor su definitivno slatki tacosi kojima sigurno nećeš odoljeti.
Ovi ukusni slatki tacosi od jagoda nisu samo zdravi i slasni, već su i super jednostavni za pripremu i savršena poslastica za sve vrste zabava.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 2 kašike voćnog zaslađivača
- 1 kašika agavinog sirupa
- Jagode, 500 grama
- 1 konzerva vrhnja za šlag
- 1 kašikica kakao praha
- Malo kokosovog ulja
Priprema:
Za pripremu ovih slatkih tacosa, zagrij rernu na 180 stepeni Celzijusa. Izreži tortilje na krugove pomoću okruglog kalupa na željene veličine, pazeći da ne budu premaleni i da ih ima deset. Stavi krugove tortilje na obložen lim za pečenje. Svaku s obje strane popršći kokosovim uljem i pospi šećerom. Okreni kalup za muffine naopako. Stavi po jedan komad tortilje između svake dvije posude za muffine dok svih 10 ne stane na svoje mjesto.
Peci u rerni oko 6-7 minuta dok tacosi ne postanu blago zlatne boje i hrskavi. U međuvremenu, u posudi srednje veličine umuti vrhnje ručnim mikserom oko 4-5 minuta dok ne postane pjenasto. Dodaj 1 kašikicu kakao praha i miješaj dok se ne sjedini. Ostavi na stranu.
Jagode operi i nareži na sitne komadiće te prebaci u posudu. Dodaj 1 kašiku agavinog sirupa i sjedini. Izvadi školjke tacosa iz rerne, pažljivo ih izvadi iz kalupa za muffine i pusti da se ohlade. Sastavi tacose, natapajući kremom školjke tacosa i pospi preko marinirane jagode.
Uživaj u ovoj rapsodiji ukusa!
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.
Izvor: delight-fuel.com