Trenutno čitaš
Švedske ćufte sa Indomie nudlama

Švedske ćufte sa Indomie nudlama

Indomie
Indomie

Indomie nudle se mogu pripremiti na bezbroj načina, a popularna food bloggerka Maja GojićMirisi iz Majine kuhinje, otkrila nam je jedan poseban recept. Švedske ćufte sa Indomie nudlama su izazvale mnogobrojne reakcije na Majinim profilima na društvenim mrežama, a mnogobrojni pratioci su komentarisali kako jedva čekaju da probaju ovaj specijalitet. Pripremi za tren oka i uživaj u ovom ukusnom jelu već danas!

Mirisi iz Majine kuhinje

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 400 gr miks junetina teletina provučeno 2x kroz mašinu,
  • 2 manja crvena luka,
  • 1 kašikica peršuna,
  • 25 gr hljebnih mrvica,
  • 1 jaje,
  • začini po ukusu: luk crveni i bijeli, paprika, so, biber i suvi začin (vegeta, bio začin ili šta već koristiš).

Sos:

  • 80 gr maslaca,
  • 3 kašike spelte tip 630,
  • 500 ml telećeg temeljca (ako praviš pileću supu može i pileći, bude odlično),
  • 2 kašike Worcestershire sosa,
  • 1 kašika soja sosa,
  • 220 ml vrhnja,
  • malo peršuna,
  • soli i bibera,
  • 2 pakovanja Indomie nudli – govedina.

Priprema je brza i jednostavna:

Meso i sve sastojke sjedini u posudu i napravi loptice od 60 gr (jedna će biti malo veća). Peci ih na maslacu u poklopljenoj tavi, dok ne porumene sa svih strana. Izvadi ih na tanjir.

U toj masnoći istopi puter, dodaj brašno te dobro i brzo promješaj. Lagano dodaj sve ostale sastojke i na kraju vrhnje za kuhanje. Krčkaj 3 minute sos potom vrati ćufte u njega. Pospi sa malo peršuna.

Indomie nudle skuhaj tri minute, prelij sos preko njih i stavi ćufte.

Uživaj u ovom brzom i ukusnom jelu! Prijatno!

 

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum