Trenutno čitaš
Sve što znamo o biografskom filmu o Amy Winehouse “Back to Black”

Sve što znamo o biografskom filmu o Amy Winehouse “Back to Black”

Muzička biografska drama “Back to Black” otkriva prvi pogled na glumicu Marisu Abelu, koja glumi muzičku ikonu Amy Winehouse. Sam Taylor-Johnson, najpoznatiji po filmovima “50 nijansi sive” i “Nowhere Boy”, režirao je ovaj nadolazeći biografski film.

Gareth Cattermole/BFC/Getty Images

Film “Back to Black” pratiće mlade godine života Amy Winehouse u Londonu i njeno intenzivno putovanje do slave. Produkcija filma počinje 16. januara u Londonu. Marisa Abela pojavila se kao favorit za ulogu Amy Winehouse u biografskom filmu.

ROB VERHORST

Marisa Abela je najpoznatija po ulozi problematične Yasmin Kara-Hanani u HBO seriji “Industry”, koja je prošle godine emitovala svoju drugu sezonu. Britanska glumica takođe je glumila u televizijskoj seriji “Sky”  i glumila je uz Jamesa Nortona u kriminalističkom trileru “Rogue Agent”. Njena zapažena uloga je  i u drami “She Is Love”.

“Back to Black” je napisao Matt Greenhalgh, koji je radio sa režiserom Taylor-Johnson na scenariju za “Nowhere Boy”. Taj je film bio biografski film o djetinjstvu Johna Lennona, tako da su njih dvojica već upoznati sa biografskim muzičkim filmovima. “Back to Black” ima punu podršku Universal Music Groupa, Sony Music Publishinga i The Amy Winehouse Estate.

Pročitaj
zendaya

Izvor: variety.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum