Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Saturnu koji vlada znakom Jarca

Sve što trebaš znati o Saturnu koji vlada znakom Jarca

U astrologiji je neophodno poznavanje vladajuće planete za pojedini horoskopski znak, da bismo u potpunosti mogli otključati natalnu kartu i bolje razumjeti reputaciju, koja prati naš znak. Planetarni vladar definiše određene kvalitete i osobine tvog znaka zodijaka, koji apsorbuje karakteristike i vibracije planete, koja upravlja s njim.

Foto: NASA/JPL/Ciclops

Zemljanim znakom Jarca vlada jedna od najozbiljnijih planeta, strogi autoritet astrologije – Saturn, pa otuda i objašnjenje, zašto Jarčevi imaju tešku radnu etiku i izražen osjećaj za disciplinu. Neki od znakova zodijaka povezani su sa dva planetarna vladara, jedan moderni i jedan tradicionalni, ali sa Jarcem to nije slučaj.

Ovim najdisciplinovaniijim znakom horoskopa, vlada isključivo Saturn i u modernim i drevnim praksama. Ono što u astrologiji Saturn predstavlja jeste odrastanje, naporan rad i ozbiljnost u svakom segmentu života. Poput svog kosmičkog gospodara, energija Jarca je ozbiljna, klasičnih kvaliteta. Jarčevi su uvijek orijentisani ka cilju, odgovornosti i fokusiranosti na izgradnji čvrstih temelja.

Foto: Ultra magazin

Ako nemaš položaj Jarca u svojoj velikoj trojci: znak, podznak ili Mjesec, i dalje imaš 12 znakova negdje u natalnoj karti – što znači da je upoznavanje vladajuće planete Jarca relevantno za istraživanje tvoje natalne karte. Saturn je planeta pravila i odgovornosti u astrologiji, između ostalog i ima autoritativan utisak ozbiljnosti u pogledu svojih kosmičkih dužnosti. Takođe upravlja stvarima kao što su vrijeme, strpljenje i zrelost, tako da Saturnova energija vrijednuje naporan rad umjesto prečica i iskustvo umjesto sreće. Nazvan po Bogu poljoprivrede u rimskoj mitologiji, Saturnovo planetarno značenje je marljivost i odgovornost. Njegov moto je da žanjemo, samo ono što smo posijali.

jarac
Foto: Ultra magazin

U tradicionalnoj astrologiji Saturn se smatrao „zlonamjernom“ planetom, što je aludiralo na izazove i poteškoće, koje može donijeti dok putuje u zodijaku. Ali on nipošto nije zlonamjerna sila u astrologiji, već je jednostavno posvećen da nas nauči važnim životnim lekcijama i prisili nas da izrastemo u najzrelije verzije sebe.

Saturn je jedna od dvije “socijalne planete” u astrologiji, s obzirom da se nalazi između unutrašnjih planeta “ličnosti” i vanjskih “transpersonalnih” planeta. To znači da i u našim kartama rođenja i u svakodnevnoj astrologiji, Saturn se može odnositi na naše lične odgovornosti, kao i na više kolektivnih borbi u društvu.

Pročitaj

Foto: Ultra magazin

Analizirajući osobine Jarca, lako je uočiti uticaj koji Saturn ima na ovaj znak. Jarčevi su zemljani znakovi, koje prati reputacija najhladnijeg od svih znakova, realisti koji se bave poslom. Oni su pragmatični, razumni i ne plaše se preuzeti odgovornost ili naporno raditi da bi dobili ono što žele – i to ima smisla, s obzirom da je Saturnova vibracija u tome da učimo iz sopstvenog iskustva. Saturn je takođe planeta koja vlada strukturom, pa ovo čini Jarca posebno nadarenim, kada je u pitanju izgradnja čvrste osnove za svoje ciljeve. Zahvaljujući uticaju Saturna, Jarčevi imaju beskrajnu izdržljivost, snažnu disciplinu i gomilu marljivosti.

Kada se planete kreću kroz znak kojim vladaju, one su u stanju da efikasnije izraze svoje kosmičke kvalitete. Saturn prolazi kroz svoj matični znak Jarca otprilike svakih 30 godina, a sljedeći put tamo će biti od januara 2047. godine, što ne umanjuje vibracije koje ova planeta nosi. Jarac je zbog uticaja Saturna prepoznatljiv po hladnom razumu, naizgled je bez emocija i stručnjak je za postavljanje ograničenja samom sebi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum