Trenutno čitaš
Ovo su znakovi koji odaju zaljubljenog muškarca

Ovo su znakovi koji odaju zaljubljenog muškarca

Svi znamo da prosječan muškarac rijetko priča o svojim emocijama. Upravo zbog toga, treba posmatrati njihov govor tijela, jer to ne mogu sakriti niti slagati.

Foto: freepik

A kako komuniciraju muškarci koji su zaljubljeni? Ovo su gestovi koje rade, a da ih nisu ni svjesni:

Oči ne lažu. Kada te muškarac voli, njegove oči će da sijaju. Prirodno je da kada nam se neko sviđa, da se fokusiramo na tu osobu što dovodi do stimulacije suznih žlijezda više nego obično. Ovo objašnjava njegov sjaj u očima kada te vidi.

Često gleda u tvoje usne. Bez obzira da li pričaš sa njim ili šutiš, pogled mu često leti ka tvojim usnama.

Foto: unsplash

Podignute obrve. Ukoliko u razgovoru sa tobom često diže obrve, vjerovatno mu se sviđaš.

Isto važi i za osmijeh. Kada smo zaljubljeni, osmijeh nam ne silazi sa lica. Osmijeh je doslovno naša reakcija na lijepo provedeno vrijeme kada smo sa dragom osobom.

Takođe je često za muškarca da oponaša neke gestove ili pokreta lica žene koja im se sviđa. To rade potpuno nesvjesno. On imitira ono šta mu se sviđa i čemu se divi.

Pročitaj

Muškarac koji je zainteresovan za tebe, češće će dirati kosu, popravljaće kravatu, jaknu. Osim toga, primjetićeš da ti se u govoru lagano približava i naginje. Isprsiće se i uspravno stajati, čime želi da ti dokaže da je snažan muškarac.

U mnogim slučajevima, zaljubljen muškarac se ponaša kako smo i opisali u tekstu. Ovakva ponašanja otkrivaju njegovu zainteresovanost i divljenje. Kada te muškarac pažljivo sluša dok govoriš, podržava te i obraća pažnju na tvoje želje i potrebe, onda možeš biti sigurna da te voli.

Izvor: mindactivist.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum