Trenutno čitaš
10 pozitivnih rituala za početak dana

10 pozitivnih rituala za početak dana

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Jutra mogu biti ili divna i uzbudljiva ili strašno naporna. Međutim, na nama je da izvučemo najbolje iz naših jutara da bismo bili sigurni da počinju pozitivno i teku glatko. Evo nekoliko savjeta kako da na pozitivan način započneš jutro!

Foto: Freepik

1. Uspostavljanje rutine

Ako se svako jutro probudimo otprilike u isto vrijeme, naše tijelo će se naviknuti i probuditi osvježeno i lako tokom vremena. Planiraj svoje dane, nastoj se probuditi svaki dan u isto vrijeme i dopusti sebi da se prilagodiš.

2. Zacrtani ciljevi

Cilj postavljen za sljedeći dan ili samo aktivnost ili događaj kojem se radujemo, može nas natjerati da se budimo radosni. Čak i ako je to nešto malo, poput tvog omiljenog čaja ili isporuke koja dolazi, gledaj prema naprijed! Vjerovatno ćeš brže izaći iz kreveta, znajući da će se nešto dobro dogoditi!

3. Istezanje

Istezanje je odlično za pozitivno jutro. Prosto ima nešto savršeno u dugom protezanju, koje si možeš priuštii svako jutro, a i tvoje tjelo će ti biti zahvalno.

Foto: unsplash

4. Pozitivan um

Stav da će dan započeti srećno i sa pozitivnim umom zaista čini jutro boljim! Većina nas čim ustane, posegne za mobilnim telefonom. U tom slučaju potraži neki pozitivni citat i usmjeri misli u dobrom pravcu. Pozitivan stav je najvažniji za početak dobrog dana.

5. Doručak

Ovo je najvažniji obrok u danu i definitivno ga ne propuštaj. Doručak će te pripremiti za dan i obezbjediti ti energiju.

6. Hladni tuš?

Ovo ne zvuči pozitivno, u stvari, vjerojatno misliš da je to najgora ideja ikada. Pa, nemoj tako brzo suditi. Prvih nekoliko hladnih jutarnjih tuševa neće biti ugodni, ali kako vrijeme prolazi, dokazano je da poboljšava raspoloženje, daje energiju i da je ‘najzdraviji’ način da probudiš svoje tijelo.

7. Bez žurbe

Pazi da postaviš alarm tako da ne moraš žuriti sa spremanjem. Dovoljno vremena za pripremu definitivno će ti donijeti smirenost i uspješan početak dana.

Unsplash

8. Kvalitetan san

Pročitaj
samopouzdanje

Nemoj očekivati ​​da ćeš spavati dva sata, a zatim imati produktivno jutro. Moraš se pobrinuti da legneš na vrijeme i dovoljno spavaš. Pozitivno jutro dolazi ruku pod ruku s pozitivnim spavanjem. Pobrini se da imaš dovoljno sati sna, koje tijelo treba da se regeneriše i odmori.

9. Produktivnost

Odrađivanje zadataka ujutro, dobar je način da se osjećaš pozitivnije i produktivnije. Pokušaj vidjeti koje male zadatke možeš odraditi ujutro, tako da se možeš usredotočiti na druge važne stvari tokom dana.

10. Zahvalnost.

Probudi se sa osjećajem zahvalnosti  i sjeti se zašto si ovdje. Zahvalnost je sjajan način da započneš dan!

Koji od ovih pozitivnih načina za početak dana ćeš pokušati?

Izvor: www.society19.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum