Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Djevicama!

Sve što trebaš znati o Djevicama!

Kada se Sherlock Holmes sprema da otkrije slučaj, on se povlači u svoje misaono carstvo, kako bi secirao svaki sićušni detalj kojem je ušao u trag. Ovo je konačna supermoć Djevice (i njihova najveća šteta): oni doživljavaju svijet kroz džinovsko povećalo, oni su detektivi koji su stalno na oprezu. Primjećuju mrvice na vašem podu. Primjećuju kako se smiješ, kada si zaljubljen, primjećuju kada si bolestan. I samo žele da pomognu da njihova uvećana stvarnost bude malo bolja.

Foto: Ultra magazin

Djevica je zemljani znak. Energija Zemlje nas uzemljuje u sadašnjem trenutku, pretvarajući prolazak misli u konkretne planove. Bik, Djevica i Jarac kao zemljani znakovi predstavljaju pouzdanost, strukturu, disciplinu i pragmatizam elementa zemlje. Stoga ih nazovite ako tražite iskreno mišljenje o promjeni karijere ili vam je potrebna pomoć pri donošenju velike odluke.

Vladajuća planeta Djevice je Merkur. Najbrža planeta koja kruži oko Sunca, Merkur (poznat i kao “glasnik”) predstavlja komunikaciju, riječi, govor, pisanje i intelekt. Tako učimo nove koncepte, razmijenjujemo informacije i razvijamo svoju mentalnu agilnost. Stoga ne čudi da su pametni znakovi pod vladavinom Merkura – Blizanci i Djevica, donosioci novih ideja, informacija i činjenica.

Foto: Ultra magazin

Ključna fraza za Djevice je “Analiziram.”

Najbolje osobine Djevice: One su vođene altruizmom. Oni mogu zamisliti bolji svijet  i iskoristiti svoju marljivost da to pretvore u stvarnost bilo da se radi o ekološkim standardima ili novom lijeku za neku bolest. One žele pomoći drugima. Zato se nemojte iznenaditi ako vam skuhaju lonac čaja od kamilice za vaš naduti stomak ili vam ponude da pričuvaju vašu djecu ili da obrišu prašinu i očiste vam kuću. Kada vas Devica voli, pomjeriće planinu za vas, a kada pokušate da im zahvalite, oni će reći: „Oh to? To nije bilo ništa.”

Najgore osobine: Djevica je poput urednika koji misli da sve može ispraviti svojom crvenom olovkom. Ideja da Djevica jednostavno ne može sve popraviti će ih često razočarati. U najgorem slučaju, Djevice upućuju ovo razočarenje na sebe; Djevice se drže nemogućih standarda i mogu patiti zbog toga. Koliko god pokušavali da održe red (ispeglane posteljine, čistu kuću, uredno složen ormar), Djevica treba da nauči da je život ipak nepredvidiv i neuredan. I to je ono što život čini zanimljivim. Djevice moraju malo više da se opuste u životu.

Foto: Ultra magazin

Najbolje karijere za Djevicu: Djevice neumorno rade iza kulisa, preuzimaju nove projekte i nude pomoć. One su stvorene da rade nešto u najsitnije detalje, da analiziraju. Ako Djevica nešto učini, to mora biti učinjeno na pravi način (čak i ako to upada u njihove sate spavanja). Karijera s višom svrhom čini sve vrijednim. Naučna istraživanja, medicina, istraživačko novinarstvo, zdrava prehrana, nutricionizam video montaža, grafički dizajn, računovodstvo i ekonomija, životna osiguranja, socijalni i društveni rad i podučavanje, to su profesije gdje ćete naći Djevice. One imaju pedantno oko i želju da služe drugima. Ako uočite vrijednu Djevicu u kancelariji, recite joj da je u redu da zatraži pomoć. I onda im recite ponovo, jer vas neće registrovati prvi put.

Devica kao prijatelj: U orbiti Djevice nećete naći nikakva upadljiva, površna prijateljstva. Naravno, Djevica će ispod vašeg selfija na Instagramu baciti jezgrovitu primjedbu, ali će odmah nakon toga nazvati i pitati kako je prošao vaš intervju za posao. Pomagači u srcu, najbolji prijatelji zodijaka neće se zaustaviti ni pred čim da biste se osjećali duboko cijenjeni, iako na prvu Djevice djeluju hladno, itetkako su osjetljive i krhke. Djevica je glavni planer zabave na vašoj rođendanskoj žurci ili vječanju. Njoj ništa ne može promaknuti i gledaće da prođete jeftinije u nabavci hrane i pića za goste.

Pročitaj

Ultra magazin

Djevica kao partner: Da Djevice imaju jezik ljubavi, bilo bi dobro zapamtiti da žude za tamnom čokoladom sa slanim bademima, obožavaju plave hortenzije i slušaju Alanis Morsette po kišnim danima. Toliko Djevica želi da znate vrlo detaljno o njoj, ukoliko ste joj partner. Mali detalji su put u srce Djevice. Jednom kada se Djevice otvore, poznate su po svojoj oštroumnoj duhovitosti, koja vas mami u razigrane debate i maštovite filozofske analize “šta ako”. Ali iza svih šala stoji promišljen partner, koji je nevjerovatno osjetljiv na sve vaše potrebe. Djevica će izvući ono najbolje iz vas i biti vam vjeran partner koji vas podržava i ništa joj neće biti teško da uradi za vas.

Djevica kao roditelj: Roditelji Djevice su neprestano deset koraka ispred. Njihova torba za djecu kada nekud krenu ima sve od flastera svih veličina, lijekova, zdravih sendviča i grickalica. Samopožrtvovne Djevice će ostaviti sve za svoju porodicu. I očekuju da će odgajati djecu, koja su jednako brižna. To znači da to budu marljiva djeca koja odlažu svoj veš u korpu i završe domaću zadaću na vrijeme. Ako sve to zvuči pomalo nerealno, u tome leži najveća lekcija Djevice: prihvatiti neuspjehe svoje djece i pustiti ih da zabrljaju i da žive život po svojim pravilima.

Ultra magazin

Skrivene osobine Djevice koje malo ko zna: Iako Djevica ima čuvene visoke standarde, oni su takođe (pogrešno) označeni kao osobe koje zahtijevaju visoko održavanje. Umjesto toga, one žude za jednostavnošću i imaju duboku povezanost s prirodnim svijetom. Djevice su snalažljive i štedljive. Možete ih uhvatiti kako ručno prave policu za knjige, prave prirodne lijekove od lavande i pletu svom djetetu zimsku kapu. U svakom slučaju, stvari koje se skupo plaćaju su za Djevicu precijenjene.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum