Trenutno čitaš
Stigao je mjesečni horoskop za jul!

Stigao je mjesečni horoskop za jul!

mjesečni horoskop za jul 2024

Ljeto je u punom jeku, a mjesečni horoskop za jul počinje u emocionalnim naletima sezone Raka. Sa suncem u ovom osjetljivom vodenom znaku, svačija srca su malo mekša, pa je važno djelovati s malo dodatnog saosjećanja i pažnje – posebno sa svim kosmičkim akcijama koje se dešavaju u prvoj sedmici jula.

Retrogradna sezona se ubrzava, dok iluzivni Neptun počinje da se retrogradno kreće 2. jula, šaljući nas na kolektivni pregled svih fantazija koje su nam se u posljednje vrijeme vrtjele u glavi. Neptun tokom retrogradnosti formira sretni trigon sa Merkurom, ispunjavajući naše umove sanjivim i kreativnim mislima.

Merkur ulazi u blistavi vatreni znak Lava samo sat vremena kasnije, pa budite spremni da se izrazite sa više samopouzdanja. 5. jula stiže nam mladi mjesec u Raku, ohrabrujući sve da se brinu o sebi i emocionalno povežu s drugima.

digitalni detoks, odmor
Instagram/thecolonypalmbeach

Neposredno prije nego što zaljubljena Venera uđe u blistavog Lava 11. jula, povezaće se sa sanjivim Neptunom, ulivajući u veze osjećaj fantazije i romantike. Planirajte izlazak! Akcija zaista počinje sredinom mjeseca, jer se energični Mars susreće sa dramatičnim Uranom u Biku 16. jula, izazivajući sve ljude da djeluju u skladu sa svojim haotičnim impulsima. Ovo bi mogao biti dobar trenutak da uzdrmate stvari i izađete iz svoje zone udobnosti, ali uzmite si vremena za razmišljanje prije nego što povučete poteze. Govoreći o Marsu, 20. jula ulazi u Blizance, dajući svima energiju da se pozabave sa milion stvari odjednom.

Drugi uzastopni pun mjesec u Jarcu dolazi 21. jula, tako da je sada vrijeme da nadogradite sve svoje namjere za ljeto i ostvarite neke ciljeve. Ovo označava završetak sezone Raka, jer sunce sutradan ulazi veselog i samouvjerenog Lava. Toplina vatrenog godišnjeg doba Lava izvlači nas iz naših zajedničkih oklopa rakova, inspirišući nas da se malo zabavimo na suncu. 25. jula, brbljivi Merkur kreće u promišljen i detaljno orijentisan znak Djevice – jedan od njegovih znakova – dajući našem umu oštrinu i pažnju. Mjesec se završava retrogradnom osjetljivom kometom Hiron 29. jula, što nam može pomoći da pronađemo izlječenje nakon nedavnih teškoća.

Ovan

Čini se da ste mnogo razmišljali o svojoj karijeri. Prošlog mjeseca, 21. juna, imali ste pun mjesec u Jarcu koji je obasjao vašu prestižnu desetu kuću časti, nagrada i postignuća. Možda ste započeli razgovore u junu i zauzeli impresivnu poziciju. Ako niste primijetili profesionalne vijesti prošlog mjeseca, hoćete ovog mjeseca.

ovan
Freepik

Razlog je taj što će se ovog mjeseca drugi od dva puna mjeseca u Jarcu dogoditi 21. jula, a ima uticaj četiri dana nakon što se dogodi, i daće vam još veću priliku da ostvarite veliku pobjedu u karijeri. Puni mjesec 21. jula će vjerovatno nastupiti kada se dogovorite o uslovima, plaćanjima i benefitima posla – i kada date konačni odgovor vašem novom poslodavcu.

Samozaposleni Ovan će moći da dovede jednog ili više prestižnih klijenata, što će izazvati laskavu priču o vama u poslovnim krugovima. Mogućnost da dobijete posao višeg nivoa sa više odgovornosti, većim uticajem i većom platom je uvijek dobra vijest, a to vam se sada čini vrlo mogućim. Ovo bi  mogao biti značajan mjesec za vašu karijeru i može vam donijeti bolje vijesti o novcu.

Nedavno je Mars, vaša vladajuća planeta, povećala vaše troškove, a ovo je počelo kada je Mars ušao u Bika prošlog mjeseca – 8. juna. Troškovi će se smanjiti 20. jula, kada Mars izađe iz Bika.

Nakon 20. jula, i u narednim sedmicama, moći ćete zakazati kraća putovanja, a ona će biti prilično slikovita i opuštajuća.

Mlad mjesec u Raku 5. jula će podstaći vaše interesovanje i motivaciju da poboljšate svoj životni prostor, da pronađete vikendicu ili neku nekretninu za kupovinu, eventualno za iznajmljivanje stanarima.

Alternativno je moguće da ćete se u julu useliti ili poboljšati svoj sadašnji prostor novim namještajem. Možete prvo pozvati molere u svoj stan ili unajmiti izvođača da preuredi vašu kuhinju ili kupatilo. Mars, vaš vladar, biće pod finim uglom u odnosu na Saturn, što sugeriše da bi promjena koju napravite mogla dovesti do veće finansijske sigurnosti. Ili možda zapošljavate nove kućne radnike, kao što su dadilja ili nova ekipa za čišćenje. U manjem obimu, možete jednostavno izvršiti popravke ili srediti svoje ormare. Ako smatrate da je vaš dom u redu kakav jeste, onda ovu energiju možete usmjeriti da zabavite prijatelje i uživate više vremena sa porodicom, a to uključuje i vrijeme sa roditeljima.

Postoji samo jedan problematičan aspekt – Merkur će se suprotstaviti Plutonu. Možete ići naprijed, ali nemojte davati usmeni ili pismeni pristanak za bilo koji skupi projekat (uključujući i vaš izbor izvođača radova).

Naći ćete iznenađujuće lijepe opcije za svoj dom u ponedjeljak 8. jula (kada Venera i Uran udruže snage). 15. jul je zvjezdani dan kada će Mars, vaš vladar, spojiti Uran u vašem sektoru prihoda i vrlo vjerovatno donijeti dobre vijesti o plati i drugim zarađenim prihodima.

U četvrtak 18. jula, kada su Sunce i Uran u savršenoj sinhronizaciji, osjećaćete se na vrhu svijeta. Bićete ispunjeni pozitivnom energijom, uvjereni da možete napredovati i dobiti upravo ono čemu težite.

Sunce će 22. jula ući u Lava i osvijetliti vašu petu kuću ljubavi i romantike, kreativnosti, rađanja i brige o djeci. U sedmicama koje dolaze, vaše šanse da uživate u ljubavi će se značajno povećati. Ako ste slobodni, da li će se neko iz vaše prošlosti vratiti da se ponovo povežete? Ako je ova osoba vaša jedina prava ljubav, možda bi bilo vrijedno zakazati sastanak. Vidite kako se osjećate. Ako ste u uspostavljenoj vezi (u braku ili živite zajedno), možete računati na to da ćete u narednim sedmicama privući mnogo više pažnje od svog partnera.

Kada Sunce i Mars u četvrtak, 25. jula pošalju veseli pozdrav, vaše šanse za romantično veče će se značajno povećati, bilo da ste na kratkom putovanju ili se jednostavno krećete po komšiluku.

Bik

Kako se mjesec otvara, u odličnoj ste poziciji. Mars je još uvijek u Biku, što je privilegija jednom u dvije godine, što vam daje veliku prednost da idete za onim što najviše želite, u nadi da ćete to i dobiti. Ljudi će biti skloni da vas podrže jer ćete biti tako pozitivni, samouvjereni i odlučni da postignete svoj cilj. Mars će ostati u Biku do 20. jula, pa iskoristite ovo vrijeme da odredite najvažnije sastanke u karijeri i unaprijedite ciljeve u privatnom životu.

Bik
Freepik

Čini se da mnogo razmišljate o novcu, pronalaženju načina da zaradite više, uštedite više ili povećate rast kroz ulaganja. Možda ste razmišljali i o stvarima koje plaćate redovno svakog mjeseca, a koje vam više nisu potrebne. Možda ste pronašli mudre načine da povećate svoju štednju. Osim toga, možda ste tražili povišicu ili pregovarali o plati za novi posao. Uspjeh u zarađivanju novca nastaviće se do juna 2025. Nastavite raditi na svom cilju da zaradite više novca i povećate ušteđevinu, dragi Bikovi.

Možda ćete htjeti pobjeći na brzo putovanje. Mlad mjesec 5. jula donijeće vam nekoliko sjajnih opcija za odlazak u mirno okruženje blizu vode. Vaš vladar Venera u kompatibilnom Raku i Uran u Biku će biti aktivni zajedno, tako da možete odlučiti da idete spontano – dobra ideja. Postoje neke naznake da biste mogli putovati kod prijatelja ili putovati s prijateljem.

Kod vas je ogroman naglasak na međunarodnim putovanjima i odnosima, visokom obrazovanju, medijima i pravnim pitanjima. Čini se da vam je jedna od ovih stvari na umu, ne samo sada, već možda i mjesecima.

Prošlog mjeseca imali ste prvi od dva puna mjeseca u Jarcu koji dolaze jedan za drugim, u razmaku od tačno mjesec dana. Oba puna mjeseca kristalizuju i finaliziraju razgovore koje ste vodili u vezi s jednom od gore navedenih stvari.

Ovomjesečni pun mjesec u znaku Jarca, koji treba da bude 21. jula, lijepo će se stopiti sa vašim Suncem u znaku Bika sa pozitivnim aspektima, tako da vijesti treba da budu optimistične i vesele. Ovog mjeseca drugi pun mjesec koji pada u Jarcu biće na 29 stepeni. Ovaj pun mjesec je takođe prijateljski raspoložen za vas. Dakle, zaista, svaki Bik može imati čemu da se razveseli. Uran će biti od pomoći, pa će dobre vijesti vjerovatno stići iznenada, bez upozorenja.

Vaša karijera će uskoro postati veoma aktivna sa mogućnošću velikog unapređenja ili novog posla, a to bi predstavljalo značajnu odgovornu poziciju. Novosti ćete čuti do punog mjeseca 21. jula. Avgust takođe donosi mnogo više vijesti, tako da možda ne želite da odete na odmor u avgustu kada dobre vijesti stignu.

Romantika će biti najbolja početkom mjeseca dok Venera obilazi Raka (do 11. jula), dodajući magnetizam vašoj ličnosti. Dodajte Marsa u Biku (do 20. jula) i bićete nezaboravni. Dok ste na brzom putovanju, možda tokom vikenda nakon mladog mjeseca 5. jula, možda ćete imati fascinantan sastanak. To bi se moglo dogoditi i kada jednostavno obavljate poslove u svom okruženju, pa uvijek izgledajte najbolje što možete kada izađete ovog mjeseca. Kupidon čeka da usmjeri svoje strijele prema vama.

Blizanci

Srećni Jupiter je sada potpuno smješten u Blizancima, tako da vam sve ide na ruku. Već sedmicama ste u fazi planiranja, a početkom jula, još uvijek ste u ovom modu, radite ispod radara, iza kulisa. Kada se Mars preseli u Blizance 20. jula, to će se promijeniti i moći ćete da kažete svijetu o odlukama koje ste donijeli, projektima koje ste preduzeli i najavama koje želite da podijelite. Ovo je rijedak i poseban trenutak jer će vam Mars favorizovati i podići vaš profil, kako lično tako i profesionalno. Imati Mars u svom znaku je uvijek plus jer to znači da ćete započeti novo i važno poglavlje od kojeg vas dijeli samo nekoliko sedmica.

Blizanci
Freepik

Čini se da vaši planovi zahtijevaju znatan novac i čini se da namjeravate pronaći način da dobijete više novca. Da biste to uradili, trebao bi vam mlad mjesec u vašoj drugoj kući zarađenog prihoda, dobijate samo jedan od njih godišnje i na sreću, imaćete upravo to 5. jula. Mlad mjesec djeluje šest mjeseci, ali je najjači u prvih 10 dana nakon što se pojavi. Energija mladog mjeseca postepeno i polako blijedi u snazi ​​sve dok ne stigne do punog mjeseca u istom znaku (u ovom slučaju Raka), što će se dogoditi 13. januara 2025. Do tada će energija ovog mladog mjeseca biti potpuno iscrpljena, a 13. januara pun mjesec će preuzeti i poentirati sve vaše napore.

Tokom narednih mjeseci, sav posao koji započnete sada – ako odlučite da se pozabavite velikim, dugoročnim projektom koji bi mogao donijeti profit (a možda i osjećaj ponosa i postignuća) – biće ostvaren do tog punog mjeseca, sredinom januara.

Za sada će finansijske mogućnosti mladog mjeseca 5. jula u velikoj mjeri ovisiti o prijateljskoj (ili konfliktnoj) energiji koju šalju druge planete. Ovo je solidno poseban i podržavajući mlad mjesec. Saturn se trenutno nalazi u vašoj desetoj kući časti, nagrada i postignuća, gdje vas uči marljivosti i pokazuje vam da ste spremni za više odgovornosti i uticaja u svojoj karijeri, zajednici, pa čak i porodici.

Saturn često traži kratkoročnu žrtvu kako bi postigao dugoročni dobitak. Ako se direktno nosite sa Saturnovim izazovima, mogli biste biti bogato nagrađeni sljedeće godine zahvaljujući Jupiterovom tekućem putovanju kroz Blizance, koje je započelo u maju 2024., da bi se nastavilo do juna 2025. Do februara 2025. takođe ćete dobiti još više poštovanja i viši položaj u svom poslu.

Uran će takođe biti aktivan na mladom mjesecu 5. jula tako da izgleda da bi iznenada mogla doći ponuda koja bi vam omogućila da zaradite novac povremenim poslovima sa strane, ili možete dobiti povišicu ili ponudu za novi, dobro plaćen posao. Kada dođu vijesti, stići će kao munja, pa ćete vjerovatno biti iznenađeni.

U međuvremenu, Mars će doprijeti do ovog mladog mjeseca i Sunca, sugerišući da će se vaše ime pojaviti na VIP sastanku iza zatvorenih vrata. Čini se da ćete biti savršeni kandidat za određeni projekat ili posao. Uskoro bi trebalo da čujete za ovu priliku i čitav niz poslova, koje bi ona podrazumijevala.

Postoje dva dana kada ćete možda dobiti divne vijesti o novcu koji ste zaradili, a one bi izašle iz vedra neba: 8. jul (kada će Venera i Uran biti sinhronizovani) i 18. jul (kada su Sunce i Uran će biti sinhronizovani).

Preusmjeravajući vašu pažnju na kasnije u mjesecu, posebno na pun mjesec 21. jula u znaku Jarca – ovaj pun mjesec će odjekivati ​​na temu prošlomjesečnog punog mjeseca (21. juna) o novcu drugih ljudi. Ovaj sektor pokriva bankarske kredite, rizični kapital, hipoteke, isplate osiguranja, nasljedstva, vladine programe, provizije, autorske naknade i slične vrste fondova. Imati dva puna mjeseca u nizu u istom znaku (Jarac) i sektoru (vaša osma kuća) u razmaku od tačno mjesec dana nije tipično i staviće veliki naglasak na upravljanje novcem u julu.

U ovomjesečnom punom mjesecu 21. jula, možda ćete plaćati veliki račun za renoviranje kuće, školarinu za postdiplomske studije ili kamp za vaše dijete, ili ćete možda otići na radostan, skup porodični odmor. Možda započinjete novi posao ili kreirate proizvod koji ćete staviti na tržište za svoju kompaniju. Ako ste podnijeli aplikaciju vladinom programu za sredstva ili poslali zahtjev za osiguranje, čuli biste rezultate u ovom trenutku (u roku od četiri dana). Postoji toliko mnogo mogućnosti.

Ovo su mogući primjeri koji bi objasnili zašto ćete imati velike izdatke u gotovini blizu 21. jula. Merkur, planeta koja vlada Blizancima i takođe upravlja ugovornim sporazumima, biće u sukobu sa Uranom, nestabilnom planetom koja bi vam kasnije mogla donijeti neočekivane probleme, zato budite oprezni sa finansijskim uslovima ako planirate da potpišete papirologiju. Merkur će takođe usporiti prije nego što postane retrogradan 4. avgusta (trend koji ćete početi da osjećate krajem jula). Budite sigurni da razumijete sve klauzule na koje biste se složili – unajmljivanje advokata bi bila dobra ideja. Ako možete potpisati ranije u mjesecu (na primjer 15. jula), to bi bilo bolje jer ne želim da se petljate sa retrogradnim Merkurom.

Ovaj mjesec će novac staviti iznad svih drugih razmatranja. Romantično, imaćete određeni šarm koji će privući druge k vama, to će doći nakon što Mars uđe u Blizance 20. jula, da ostane do 4. septembra. U tom periodu, Merkur će biti retrogradan od 4. avgusta do 28. avgusta, tako da se plamen može vratiti, da vidite da li želite da ga ponovo pokušate. Slijedite svoje srce i mudrost svoje intuicije.

Rak

Vaš godišnji rođendanski poklon, mlad mjesec u Raku, stići će 5. jula, i to sladak. Saturn će poslati Suncu i mladom mjesecu vedar snop koji sugeriše da će se odluke i radnje koje preduzmete “držati” dosta dugo. Iako je poznato da pomažete mnogima oko sebe, vrijeme je da svoje potrebe i želje stavite na prvo mjesto u danima koji slijede 5. jula (mladi mjesec u Raku). Razmislite koju promjenu možete učiniti u svom životu koja bi doprinijela vašoj sreći. Ako želite novi početak u bilo kojoj oblasti svog života, bilo bi najbolje odmah nakon mladog mjeseca 5. jula.

Rak
Freepik

Takođe se čini da se nešto pozitivno i sasvim posebno razvija na daljinu – najvjerovatnije u stranoj zemlji – i ako je tako, očito razgovori ili veliki projekat idu posebno dobro. Vjerovatno ćete osjećati ogromnu podršku osobe iz druge nacije.

Alternativno, ako ste na postdiplomskim studijama ili fakultetu, profesor vas može uzeti pod svoje okrilje kako bi vam pomogao da razvijete talenat koji je uočio u vama. Ako ste u sudskom sporu u danima nakon mladog mjeseca 5. jula, možda ćete otkriti da je slučaj počeo da ide u vašu korist i možda ćete moći izbjeći sudski proces pregovaranjem s drugom stranom.

Putovanja su još jedan način na koji možete pozitivno iskoristiti dane koji slijede nakon ovog mladog mjeseca, otiđite u neki grad pored mora u roku od sedmice nakon što se pojavi ovaj divni mladi mjesec.

Ako se vratite na fakultet ili postdiplomsku studij, naporno ćete raditi (Saturn ovdje govori), ali ćete učiti od profesora na prihvatljiv način, a materijal koji usvajate mogao bi promijeniti život. Ako se bavite izdavaštvom ili emitovanjem, otkrićete da ste na pravom mjestu u pravo vrijeme. Imajte na umu da kada budete imali rođendanski mlad mjesec (dobijate samo jedan godišnje), to će vas staviti u funkciju i kontrolu. Imaćete dodatnu prednost i kosmičku podršku, zato je iskoristite!

Pun mjesec u Jarcu stići će 21. jula i privući će vam pažnju na vašeg supružnika ili partnera ili bliskog saradnika u poslu. Ovo je drugi po redu pun Mesec u Jarcu, koji dolazi tačno mjesec dana nakon prvog koji je pao u Jarcu prošlog meseca 21. juna.

Ako vam rođendan padne na ili blizu 21. juna, shvatili biste da vam je prošlomjesečni pun mjesec važniji od ovog mjeseca.

Ako je vaš rođendan oko 21. jula, pun mjesec ovog mjeseca će imati veći uticaj. Ako vam rođendan sredinom jula, vjerovatno ćete imati druge natalne planete koje će pokrenuti jedan od ovih punih mjeseca (ili oba). Sve u svemu, ovo je veoma prijateljski pun mjesec, tako da bi vijesti od vašeg partnera trebalo da budu optimistične i uzbudljive.

Čini se da je cijeli ovaj mjesec spreman za produktivnost, kao i za zabavu i romantiku. Nadam se da ćete u julu uživati ​​u svim očaravajućim aspektima.

Lav

Čini se da vaša karijera stvara zadivljujući vatromet i u odličnoj je formi. Gomila prijateljskih planeta koja se nagurala u Bika i vaš profesionalni sektor u maju se raspršila, ali Mars je preuzeo rukavicu i još uvijek vam omogućava da napredujete u karijeri. Mars će ostati u ovom važnom dijelu vaše karte do 20. jula, tako da ako ste zainteresovani za profesionalni napredak, morate biti spremni za početak ovog mjeseca.

Lav
Freepik

Mladi mjesec 5. jula u Raku, vašoj dvanaestoj kući, natjeraće vas da radite iza zatvorenih vrata na povjerljivim stvarima. Ovo može biti lični poduhvat, kao što je plan za vašu karijeru ili vaši ciljevi za bolju životnu situaciju, ili možda gradite konkurentnu strategiju za svoju kompaniju ili političku kampanju. Vaše radnje početkom jula mogle bi uključivati ​​novac – tačnije poreze – ili možda planirate nekretnine ili se prijavljujete za finansijski kredit ili potraživanje za osiguranje. Saturn, sa sjedištem u Ribama i vašoj osmoj kući tuđeg novca, poslaće ljupke zrake nazad ovom mladom mjesecu, Suncu i Veneri, što ukazuje da ćete zahvaljujući svojim naporima imati osjećaj udobnosti ili sigurnosti.

Vaša dvanaesta kuća (u kojoj će se pojaviti mladi mjesec 5. jula) je takođe mjesto ozdravljenja, kako fizičkog tako i psihičkog. Možda ćete odlučiti da imate godišnje preglede ili ćete možda htjeti razgovarati o problemu koji vam je bio na umu sa terapeutom. Ovo će biti tako dobro vrijeme da se pobrinete za svoje različite preglede kod svog stomatologa, oftalmologa i tako dalje. Na ovaj način možete započeti svoju novu rođendansku godinu—koja počinje ovog mjeseca 22. jula – sa dobrim fizičkim i mentalnim zdravljem.

Pun mjesec 21. jula je zanimljiv. Pada u znaku Jarca (isto kao i prošlomjesečni pun mjesec) i nastaviće s naglaskom na vašim svakodnevnim projektima koje treba završiti u roku od četiri dana od 21. jula. Ovi zadaci mogu biti lični ili profesionalno, ali u svakom slučaju, čini se da postižete impresivan napredak. Ako trebate zaposliti radnike da vam se javljaju, bilo kod kuće ili na poslu, vjerovatno ćete u ovom trenutku objaviti svoj izbor kandidata. Događaji na djelu će se dogoditi iznenada i nasumično u ovaj pun mjesec. I Mars i Uran će biti u najvećem uglu u odnosu na Sunce, tako da će vam se svidjeti ono što se dešava.

Pripremite se za vožnju roller coasterom, ali čak i tako, nema razloga za brigu jer će vas Pluton i druge planete zaštititi i pomoći da ostanete zdravi. Na pitanja se obično odgovara i završava u vrijeme punog mjeseca.

Romantično, život će postati lakši sada kada je Jupiter ušao u Blizance od 25. maja, da bi ostao godinu dana, a to znači da će u društvenom pogledu stvari krenuti na bolje. Prijatelji sa kojima niste bili u kontaktu sada su se ponovo pojavili sa boljim pozivima za vas nego ikada prije. Često će energija ići naprijed-nazad u suprotnu kuću koja se aktivira. Kuća naspram vaše jedanaeste kuće radosti je najromantičniji dio vaše karte, vaše pete kuće ljubavi, koja takođe vlada trudnoćom, porođajem i brigom o djeci, kao i vašom maštom i kreativnošću.

Sve ove teme dobijaju podsticaj u mjesecima koji su pred nama. Dodajte Veneru u Lavu od 11. jula do 4. avgusta i spremni ste za zaista ugodan provod.

Djevica

Ovih dana je sjajno biti Djevica. Osjećaćete se sretnim u svojoj koži, jer će vam se u mnogim područjima života pojaviti sve prave prilike. Ovaj mjesec, jul, trebao bi biti poseban.

Djevica
Freepik

Mladi mjesec 5. jula biće ispunjen šećerom i začinima. To će osvijetliti vašu jedanaestu kuću radosti, tako da će vaš društveni život vjerovatno biti aktivniji. Venera će pratiti Sunce i mlad mjesec u Raku, sugerišući da kvalitetno provodite vrijeme sa onim prijateljima koji vam najviše znače pomoći će vam da istkate mnoge, nezaboravne uspomene ovog mjeseca. Vaši događaji će takođe imati dašak luksuza (Venera će se pobrinuti za to!). Nadalje, Venera će primiti niz električnih, srebrnih zraka od Urana, gotovo garantujući da će se pozivnice pojaviti iznenada, dodajući zabavu. Mars će slijediti njegov primjer, jer Mars uvijek koristi svaku priliku da komunicira sa svojom ljubavnicom Venerom. U tom procesu, Mars i Venera u sekstilu (to je dobar aspekt) će raditi zajedno kako bi pojačali vaš šarm, čineći ga vidljivim svima – očekujte da ćete biti popularni i traženi.

Mars je trenutno u vašem sektoru putovanja, što sugeriše da biste možda željeli da odete na odmor ovog mjeseca na mjesto gde će vam trebati pasoš – savršeno vrijeme za odlazak. Uskoro će vaša karijera postati veoma aktivna zbog barem jednog srećnog proboja ili imanentne pobjede, a vaš um će se vratiti na posao na vašem stolu.

Za sada možete bezbjedno putovati, a da ne propustite nijednu profesionalnu ponudu. Ali one dolaze ranije nego što mislite. Do septembra ili oktobra nećete moći napustiti grad, jer ćete biti previše zauzeti praćenjem tih prilika. Osim toga, sljedećeg mjeseca Merkur će biti retrogradan od 4. do 28. avgusta, ali ćete ipak biti potrebni vašoj kancelariji da se spremite za posljednji kvartal 2024. U julu imate idealan prozor za uživanje, pa ga uhvatite dok možete.

Pun mjesec 21. jul može biti poseban za vas. Padaće u kompatibilnog Jarca i takođe će biti lijepo orijentisan prema vašem suncu. Ovo je drugi uzastopni pun mjesec koji pada u vašem sektoru prave ljubavi – prošlog meseca ste imali jedan 21. juna, a ovaj mjesec će pasti tačno mjesec dana kasnije, 21. jula. Ovo je rijetko, ali nije nečuveno, i na sreću za vas. Ljubav će biti u vazduhu i doći će vrijeme da se odvojite od svakodnevnih briga i potpuno uživate u životu. Možda ćete voditi razgovore o trudnoći, porođaju ili brizi o djeci (ili o jednom posebnom djetetu). Ako ste umjetnički tip, možda ćete vidjeti i da se kreativni projekt upotpunjuje, a vi ćete biti spremni pokazati drugima. Vjerovatno će vam se svidjeti ovaj pun mjesec, jer će vam pružiti veliku podršku.

Prošlog mjeseca su istaknute Djevice koje su rođene blizu 23. avgusta i osjetile su taj pun mjesec, a ovog mjeseca, ako ste rođeni na kraju svog znaka, blizu 22. septembra, minus četiri dana, vjerovatno biste osjetili kulminaciju ovog punog mjeseca na moćan način. Ukratko, svaka Djevica će vjerovatno naći nešto čemu će razveseliti u ovom punom mjesecu 21. jula (plus četiri dana).

Ovaj pun mjesec donosi i mnoga slatka iznenađenja. Možete spontano putovati, ili ako ste slobodni, možete upoznati nekog novog, sasvim iz vedra neba. Ovo je sretan, snažan i vrlo društven pun mjesec, pa odvojite vrijeme da u njemu potpuno uživate. Svidjeće vam se ovaj mjesec jer se razlikuje od onoga što ste navikli da vidite – prožet je romantikom, zabavom i prijateljstvom. Najzad ćete moći da se odgurnete od računara i predahnete.

Zapamtite da Merkur treba da krene retrogradno od 4. avgusta do 28. avgusta, tako da uradite što je više moguće ovog mjeseca i pokušajte da napustite prostor od retrogradnog Merkura na kraju mjeseca – ne želite da se previše približite 4. avgustu, jer će vas Mekur uhvatiti sa svojim pametnim trikovima i šalama.

Vaga

Možda razmišljaš o pakovanju kofera i spontanom putovanju, ali ako je tako, razmisli dvaput prije nego što kreneš na put. Jul se oblikuje kao izuzetno pozitivan mjesec za profesionalni napredak, posebno u prvoj polovini nakon mladog mjeseca. Mladi mjesec će otvoriti prilike u tvom prestižnom desetom polju počasti, nagrada i postignuća i pojaviće se 5. jula na nebu. Ovaj mladi mjesec će biti najvažniji u godini da ti pomogne pronaći novu poziciju ili dovesti prestižnog novog klijenta ako si samozaposlen/a. Mladi mjesec nije snažan samo jedan dan, već sedmicama unaprijed, ali je uvijek najjači u prvih 10 dana nakon što se pojavi, u ovom slučaju do 15. jula.

Vaga
Freepik

Najbolji način na koji astrologija djeluje je da vremenski uskladiš svoje inicijative s najviše podržavajućim tačkama godine za cilj koji imaš na umu (u ovom slučaju napredak u karijeri). To znači da moraš biti spreman/a djelovati nakon mladog mjeseca 5. jula. Ako si na odmoru, mogao/la bi propustiti zlatne aspekte koji su u igri na poslu. Osim toga, važno je shvatiti da moraš sarađivati s univerzumom tako što ćeš otkriti svoju strast i namjeru da ostvariš svoj san.

Mladi mjesec 5. jula je poseban jer će Saturn – koji se nalazi u tvom šestom polju svakodnevnog rada će poslati prekrasan zrak Suncu i mladom mjesecu, kao i tvojoj vladajućoj planeti Veneri, sve u tvom desetom polju impresivnih karijernih postignuća. U isto vrijeme, akcijski Mars i iznenađujući Uran, koji zajedno putuju u tvom finansijskom osmom polju, takođe će pridonijeti podržavajućem finansijskom elementu profesionalnoj prilici koja će se vjerojatno pojaviti. Dok će mladi mjesec biti o tvojoj javnoj karijeri, puni mjesec 21. jula će se fokusirati na tvoj privatni dom i porodični život.

Pogledajmo sada bliže taj puni mjesec, 21. jula, jer će to biti drugi puni mjesec u Jarcu i osvijetliće tvoje polje koje vlada tvojim životnim prostorom i/ili tvojom porodicom. Nešto se čini da je u toku – možda se seliš, renoviraš, popravljaš ili dekorišeš, ili možda primaš dostavu namještaja. Alternativno, možda si vrlo usredotočen/a na jednog od svojih roditelja i možda ćeš raditi nešto da pomogneš tom roditelju.

Ovaj pun mjesec 21. jula je prijateljski na svaki način. Ako trebaš novac da ostvariš svoj san, s sa finom podrškom Marsa i Saturna u tvom osmom polju, vjerojatno ćeš dobiti novac koji ti treba. Ne samo da će Sunce i puni mjesec biti prijateljski prema Marsu i Saturnu, već i finansijski Pluton, tako da imaš idealan puni mjesec za financijske stvari. Ako novac ne dolazi iz banke, mogao bi doći od porodice.

Ako donosiš odluke vezane uz dizajn doma, s Neptunom u idealnom uglu prema punom mjesecu i Suncu, tvoji izbori će ti se vjerojatno sviđati u godinama koje dolaze. Merkur će uskoro biti retrogradan, od 4. avgusta do 28. avgusta, tako da nemaš vremena za gubljenje. Sada možeš biti vrlo produktivan/na. Ciljaj na dovršavanje kupovine i potpisivanja papira nekoliko dana nakon 21. jula, punog mjeseca, tako da se ne približiš previše službenom datumu retrogradnog Merkura 4. avgusta. Uvijek osjećamo dolazak retrogradnog perioda Merkura 10 dana do dvije sedmice prije tog službenog datuma.

Iako ćeš biti zauzet/a, imat ćeš nježne trenutke u julu za zabavu i uživanje u trenucima romantike. Ako si slobodan/na, druži se kada Jupiter pošalje Veneri prekrasan zrak u nedjelju, 21. jula—osjetićeš sjaj tokom cijelog vikenda 20-21. jula. Taj isti vikend će biti božanstven za parove. Planiraj nešto posebno – Cupidova mala flota anđela će kružiti iznad, spremna posuti prekrasne latice ruža po tebi i onome koga voliš. Sljedeći mjesec će biti još bolji za romantiku, pa budi strpljiv/a. Obavi bitne stvari u julu i planiraj provesti ležeran avgust družeći se i upoznajući nove ljude.

Pročitaj

Škorpija

Sada si na sredini godine i dugo si i naporno radio/la. Spreman/na si za odmor, i svakako bi trebalo da ga uzmeš tokom ovog predivnog mjeseca. Sunce, mlad mjesec i Venera ispunjavaju tvoju devetu kuću dugih putovanja, tako da možeš zavrtjeti svoj kompas i krenuti u bilo kom pravcu koji želiš nakon što mlad mjesec stigne u kompatibilnog Raka, 5. jula. Izgleda da ćeš žudjeti za okruženjem blizu vode, jer će Sunce i mlad mjesec biti u vodenom znaku Raka, a Neptun i Saturn će biti u Ribama, takođe vodenom znaku.

Škorpija
Freepik

Sa pet nebeskih tijela u podržavajućim pozicijama, tvoja romantična peta kuća će sijati. Povedi svog partnera na skriveno mjesto pored mora, ili planiraj porodično slavlje na sunčanoj obali. Uran će dodati jedan uzbudljiv element iznenađenja ovom mladom mjesecu. Ovaj mjesec možda pretpostavljaš da imaš praznu agendu – dok se tvoji planovi ne promijene u tren oka. Šta je život bez iznenađenja?

Ako ne putuješ, planiraj više kvalitetnog vremena sa svojom voljenom osobom, ili ako si slobodan/na, sastaj se sa prijateljima i vidi šta svijet ima da ti ponudi. Ako imaš djecu, ovo je savršen mjesec da provedeš više vremena s njima. Ukradi malo vremena da se pobrineš za sebe takođe, možda u spa centru, ili rezerviši jednu ili dvije noći sa svojim partnerom ili prijateljima vikend odmor.

Umjetnički projekti, bilo lični ili profesionalni, ići će izuzetno dobro. Saturn će te malo usporiti, ali s pozitivne strane, vjerovatno ćeš na ovom projektu napraviti najbolji rad u svom životu.

Ako imaš dugoročnog romantičnog partnera oboje ćete biti opušteniji u julu, jer je opušteniji tempo nego većina mjeseci. Osim toga, Venera radi svoju magiju u kompatibilnom Raku. Obasipaće te šarmom i harizmom i staviti te u pravo raspoloženje da uživaš u ljubavi i posvetiš pažnju svom partneru.

Dana 20. jula tvoj vladar Mars prelazi u Blizance i podstaknuće te da proučiš kako stoje tvoje investicije i uštede. Možda ćeš morati da napraviš veliki i možda neočekivani trošak, što može preusmjeriti tvoju pažnju na trenutnu situaciju sa tvojim finansijama. Period visokih troškova će se završiti kada Mars napusti Blizance 4. septembra. Bez brige – za ostatak 2024. i prvu polovinu 2025. godine si na dobrom putu da izuzetno dobro stojiš finansijski. Imaj vjere.

Pun mjesec 21. jula može dovesti neki pisani projekat u završnu fazu ili završiti pregovore. Možda ćeš dobiti ugovor za potpisivanje ovog mjeseca. Ovo je dobro vrijeme za potpisivanje, jer Merkur ulazi u retrogradni hod sljedećeg mjeseca, od 4. avgusta do 28. avgusta.

Zabavi se u julu, jer će avgust donijeti važne prilike za karijeru koje ćeš željeti da istražiš, uprkos Merkurovom retrogradnom hodu od 4. avgusta do 28. avgusta. Neko iz tvoje prošlosti može donijeti intrigantnu profesionalnu ponudu koju ćeš željeti da istražiš, a koja bi mogla bi biti savršena za tebe.

Strijelac

Počinješ mjesec sa odlučnošću da središ svoje finansije. Možda si, na primjer, podnio/la produženje roka za porez i želiš da taj zadatak skineš sa liste jednom zauvijek početkom jula. Ili možda praviš skup trošak vezan za kuću ili porodicu i preispituješ svoje uštede i investicije da vidiš koliko možeš da priuštiš. Ako si u radnoj snazi, posao će biti užurban, pa ćeš vidjeti stalan priliv novca zahvaljujući svojim naporima, posebno do 20. jula kada će Mars napustiti Bika i ući u Blizance. Nakon što mlad mjesec stigne 5. jula, imaćeš priliku da pronađeš načine za povećanje svoje ušteđevine. 

Strijelac
Freepik

Pun mjesec 21. jula je zanimljiv jer će vratiti istu temu koja se pojavila tokom prošlogodišnjeg punog meseca, tačno mjesec dana ranije, 21. juna. Ovaj pun mjesec će preusmjeriti tvoju pažnju sa tuđeg novca na tvoje sopstvene uštede i posjede, tako da će se u roku od pet dana od ovog datuma dogovor ili poduhvat biti finaliziran.

U isto vrijeme, Mars će ući u tvoje polje partnerstva i braka, tako da tvoji finansijski poslovi izgledaju kao da imaju veze sa drugom osobom koja je u tvom životu kao poslovni partner, posrednik, supružnik ili dugogodišnji partner.

Imaš svog vladara Jupitera, koji se takođe zove planeta sreće, u tvojoj sedmoj kući partnerstva i braka. Osoba sa kojom sarađuješ je najbolja osoba za tebe. Dobroćudni Jupiter je nedavno stigao u ovu oblast tvoje karte 25. maja i ostaje do sljedeće godine – 9. juna 2025. Najimpresivniji napredak u narednim mjesecima ćeš postići udruživanjem snaga sa drugom osobom i zajedničkom saradnjom. Za tebe će jedan plus jedan biti mnogo više od dva.

Od 11. jula, Venera će biti u Lavu, vatrenom znaku poput tvog, i ostaje tu do 4. avgusta. Srećom, nakon 20. jula, Venera će biti u značajnom dometu kontakta sa svojim ljubavnikom Marsom u vazdušnom znaku Blizanaca. Ovo bi mogao biti uzbudljiv znak da će Venera i Mars dodati zapanjujući romantični sjaj nekoj partnerskoj vezi kasnije ovog mjeseca.

Jarac

U ovom blistavom mjesecu, bićeš motivisan/a da udružiš snage sa nekim ko ti je važan. Mlad mjesec 5. jula će pasti u tvoje polje partnerstva i braka i pokrenuće stvari. Planeta iznenađenja Uran i planeta akcije Mars putuju kroz tvoju petu kuću romantične ljubavi i šalju zrake Suncu, mladom mjesecu i Veneri u tvojoj kući braka, pa bi mogao/la dobiti (ili dati) iznenadnu i uzbudljivu bračnu ponudu.

Jarac
Freepik

Ako si već u braku, tvoj partner može biti posebno nježan ovog mjeseca. Na kraju krajeva, Venera čini sve što može da zasladi vašu vezu, i ima čitav niz ljubavnih metoda da to postigne.

Ako se viđaš s nekim, ali još nisi spreman/na za brak, možda ćete ovog meseca odlučiti da ostanete isključivo jedno za drugo, ili ćete možda poželjeti da probate da živite zajedno kako biste vidjeli kako to ide.

Alternativno, poslovne saradnje bi mogle biti ostvarene, jer ti je jasno da ćeš postići više kao dio tima od dvoje nego sam/a. Jedno područje koje bi ti posebno moglo dobro funkcionisati ovog mjeseca u poslovanju je ako radite na umjetničkom projektu zajedno – možda ćeš željeti da angažuješ partnera za pisanje kako bi radio sa tobom na stvaranju scenarija ili da angažuješ agenta da predstavlja tvoje komercijalne fotografije reklamnim agencijama.

Tvoja peta kuća je aktivna ovog mjeseca zahvaljujući prisustvu akcijskog Marsa i planete iznenađenja Urana. Iako će bračna i poslovna partnerstva vjerovatno biti radosna i veoma produktivna, budi oprezan/a pri potpisivanju pravnih dokumenata tokom prvih 10 dana jula, jer će Merkur, planeta koja vlada ugovorima, biti u dometu opozicije sa Plutonom u tvojoj kući zarađenog prihoda, ušteda i posjedovanja.

Pun mjesec ovog mjeseca 21. jula će pasti u tvoj znak, baš kao i prošlog mjeseca. Razlika između dva puna mjeseca je u tome što se prošlomjesečni pun mjesec pojavio na ranim stepenima i direktno je uticao na Jarčeve koji su rođeni u blizini 21. decembra.

Ovaj mjesec pun mesec u Jarcu pada na kasne stepene tvog znaka i dotiče Jarčeve sa rođendanima od 15. do 19. januara. Pitanje od velike lične važnosti za tebe će uskoro doći do grandioznog zaključka. Dan prije punog mjeseca 21. jula, Mars će prijeći u Blizance i početi da osvjetljava tvoje radno područje. Tvoja pažnja će se vratiti na tvoj posao, i tvoja kancelarija, studio ili laboratorija će postati prilično zauzeti između 20. jula i 4. septembra. Ako osjetiš potrebu da angažuješ privremenu ili stalnu pomoć da bi ispunio/la rokove, dobrodušni Jupiter, novopečen u Blizancima, pomoći će ti da pronađeš sve prave kandidate koji će biti željni da rade s tobom.

Vodolija

Čini se da si se u protekloj godini dosta fokusirao/la na svoj dom, imovinu ili porodične stvari. Zahvaljujući pojavi Jupitera, planete sreće, u Biku od maja 2023. do maja 2024. godine, vjerovatno si napravio/la impresivan napredak u ovom dijelu svog života, što ti je donijelo sreću i veliko zadovoljstvo.

Vodolija
Freepik

Jupiter je napustio tvoju solarnu četvrtu kuću doma i porodice krajem maja, a na njegovo mjesto 8. juna stigla je planeta akcije Mars. Ako želiš da napraviš još nekoliko dodatnih, posljednjih poboljšanja, ili promjene u svom domu ili drugoj imovini ovog mjeseca (uključujući kupovinu, iznajmljivanje ili prodaju imovine), ciljaj da to učiniš najkasnije do 20. jula, kada Mars napušta tvoje polje doma. Nakon što Mars ode, ovo područje tvog života će se smiriti, pa iskoristi prve tri nedjelje jula da radiš na postizanju svog cilja.

Sada kada si uredio/la svoje gnijezdo, Mars će prijeći u tvoje polje ljubavi i pokrenuće nedjelje toplog, društveno uzbudljivog i vrlo vjerovatno romantičnog perioda dok Mars bude putovao kroz Blizance od 20. jula do 4. septembra. Jupiter je već u tvom polju prave ljubavi, pa su naredne nedjelje vjerovatno uzbudljive za pitanja srca.

Ako si slobodan/na, obavezno se kreći što više od 20. jula pa nadalje. Ako se nadaš bebi, razgovori će vjerovatno postati ozbiljni, i bićeš motivisan/na da taj san postane stvarnost sada, umjesto da tu odluku odlažeš za neodređenu budućnost. Jul bi bio idealan za početak planiranja trudnoće. Ako već imaš dijete, ili više djece, sada možeš provesti više kvalitetnog vremena s njima i puno se zabaviti.

Takođe možeš iskoristiti lijep naglasak Marsa u svojoj petoj kući da razviješ ili izraziš umjetnički talenat. Tvoja kreativnost će biti jaka i vitalna, a mašta će ti raditi punom parom. U međuvremenu, tvoj poslovni život će se ubrzati nakon mladog mjeseca 5. jula, i moraćeš da usmjeriš više pažnje na zadatke. Ako si samozaposlen/a, posao će postati obilan, i klijenti će kucati na tvoja vrata.

Saturn, tvoj drevni vladar, sada u tvojoj solarnoj drugoj kući, podržaće mladi mjesec 5. jula, tako da ćeš imati priliku da dobro zaradiš. Možda ćeš biti plaćen/a više na poslu, ili ćeš možda preuzeti dodatni posao koji možeš raditi vikendom, a koji će ti dobro plaćati. Ovaj mladi mjesec će ti takođe pružiti dovoljno vremena da posjetiš svog ljekara radi godišnjeg pregleda, da provjeriš oči i da posjetiš zubara.

Pun mjesec 21. jula na posljednjem stepenu Jarca (29 stepeni) će ti pružiti oazu za odmor. Možda ćeš željeti da hiberniraš i planiraš jednostavan “ostani-kod-kuće” odmor gdje možeš da nadoknadiš čitanje, kupovinu i kvalitetno provođenje vremena s djecom. Alternativno, možda ćeš željeti da odeš na kratak odmor u zeleni, sunčani resort gdje možeš da se baviš sportom, plivaš ili jednostavno odmaraš dok piješ ledeni čaj. Isključi se i odluči šta želiš da radiš.

Ribe

Saturn je u Ribama, što je rijetka i zahtjevna pozicija koja traži da se koncentrišeš na odgovornosti i razmišljaš u smislu dugoročnih ciljeva. Saturn na Suncu, aspekt koji sada imaš, obično zahtjeva učenje nečeg novog. Izaberi cilj koji prije nekoliko godina nije bilo moguće postići. Periodi Saturna često traže da se žrtvuju kratkoročna zadovoljstva u korist postizanja trajnog cilja koji će zahtijevati vrijeme da se završi, ali će stvoriti jedan od temelja tvog života. Saturn nam pokazuje da možemo pokazati hrabrost, postojanost, snagu i izdržljivost za koje nismo ni znali da ih imamo.

Ribe, horoskop
Freepik

Cilj na kojem odlučiš da radiš, kada se materijalizuje, stvoriće veliki dio temelja tvog života. Saturn dolazi svakih 29 godina i podučava te tokom većeg dijela tri godine. Saturn je stigao u Ribe u martu 2023. godine, što znači da u ovom trenutku imaš više od godinu dana Saturnove poduke iza sebe. Ribe rođene od 3. do 10. marta osjećaju direktne zrake Saturna ove godine (ili oni koji imaju 15 do 19 stepeni Riba u ascedentu). Ribe rođene u februaru osjećale su najdirektniji pritisak Saturna prošle godine, 2023. godine. U julu, univerzum želi da uzmeš pauzu s vremena na vrijeme da se zabaviš i pronađeš načine da se opustiš od pritisaka koje ti je Saturn postavio.

U tu svrhu, mladi mjesec 5. jula će pasti u znak Raka i biće najromantičniji mladi mjesec godine za tebe. Odvratiće ti misli od nekih tvojih odgovornosti i pomoći ti da uživaš u ljubavi i pažnji prijatelja, tvoje djece i tvog partnera ili supružnika. Ako si slobodan/na, ovo je najbolji mladi mjesec godine koji će ti pomoći da pronađeš novu ljubav – nekoga s kim imaš sjajnu hemiju i koga možeš zamisliti da provodiš više vremena upoznajući. Ako želiš bebu, ovaj mladi mjesec će pokrenuti tu misao. Venera će dodati lijep ton nastavljajući da klizi kroz znak Raka, trend koji je počeo prošlog mjeseca 17. juna i trajaće do 11. jula.

Ovaj mladi mjesec 5. jula takođe će stimulisati tvoju maštu. Kao Riba, vjerovatno si umjetnički nastrojen/a jer ti je desna hemisfera mozga veoma jaka, a ona koristi dio razmišljanja koji se bavi simbolima, gestovima, pa čak i snovima. Mladi mjesec može donijeti uzbudljiv novi kreativni projekat o kojem ćeš odlučiti kako je najbolje da mu pristupiš.

Ako želiš da uzmeš malo vremena za odmor, ovaj mjesec bi bio idealan za to. Ribe su uvijek najsrećnije kada su blizu okeana ili jezera. Mars u Biku će ti omogućiti malo vremena za brz bijeg, ali nećeš željeti da ostaneš dugo odsutan/na jer imaš mnogo uzbudljivih stvari koje se dešavaju kod kuće – moguće selidba, renoviranje, osvježavanje dekora, velika popravka ili posao renoviranja. Ili možda jednostavno kupuješ neki novi namještaj da učiniš svoj dom onakvim kakvim želiš. Ako treba da kupiš skupe stvari za svoj dom ili zaključiš kupovinu kuće, izbjegavaj retrogradni Merkur sljedećeg mjeseca od 4. do 28. avgusta.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum