Trenutno čitaš
Kako će retrogradni Neptun 2024. uticati na svaki horoskopski znak?

Kako će retrogradni Neptun 2024. uticati na svaki horoskopski znak?

retrogradni neptun 2024

Sljedeća planeta koja će se pridružiti retrogradnoj sezoni je Neptun, planeta snova, misticizma i iluzija, koja baca eteričnu magiju i maglu na sve što vidimo. Retrogradni Neptun 2024. počinje 2. jula i traje do 7. decembr, ali kao druga najudaljenija planeta od Sunca, efekti ovog tranzita obično su blaži i suptilniji.

Međutim, ovaj konkretni retrogradni period počinje pisati posljednje poglavlje duže priče o Neptunu, pa je važno znati kako će retrogradni Neptun 2024. uticati na svaki horoskopski znak.

Ultra magazin

Tokom Neptunovih retrogradnih perioda, ružičaste naočale koje nam ova planeta voli staviti na oči, mogu djelovati kao da gube dio svog utješnog ružičastog sjaja, ostavljajući nam dosadnu, ali realističniju viziju onoga što je zapravo ispred nas. Ali doživjeti stvarnost je dobra stvar, jer nam omogućava da se povežemo sa svojim fantazijama na opipljiviji način i razmišljamo o našim duhovnim lekcijama svjesnije.

Neptun je proteklih 13 godina proveo u svom mističnom matičnom znaku Riba, a ovogodišnja retrogradnost je posebno važna, jer počinje na 29 stepeni ovog promjenjivog vodenog znaka – poznatog kao posljednji stepen posljednjeg znaka zodijaka. Upravo sada, Neptun se nalazi na ivici značajne kosmičke prekretnice, jer kada završi svoj boravak u Ribama, započeće potpuno novi 84-godišnji ciklus kroz zodijak.

Ovaj retrogradni hod počinje na ivici monumentalnog pomaka, tako da djeluje kao da se približavamo završnim poglavljima fascinantnog romana. Ali prije nego što krenemo naprijed u ovu novu eru, moramo naučiti kako u potpunosti vjerovati svojoj intuiciji i prihvatiti stvarnost umjesto bijega. To je ono o čemu se radi u ovoj retrogradnosti koja podiže veo.

Budući da se ovaj retrogradni događaj dešava na poslednjim stepenima Riba, to je ujedno i poslednji Neptunov retrogradni hod u ovom vijeku koji će se odvijati u potpunosti u njegovom matičnom znaku. U vrijeme kada retrogradni Neptun sljedeće godine počne, on će već preći na teritoriju Ovna, započevši novu rotaciju oko Sunca. Iako efekti ove retrogradnosti mogu biti delikatni i suptilni, možete ih upotrijebiti da biste usavršili svoju intuiciju i unijeli malo temelja u vaše najluđe mašte.

Ultra magazin

Ovan

Bili ste na sporom, ali duboko transformišućem duhovnom putovanju tokom proteklih godina, i bez obzira svjesni ili ne, sljedećih pet mjeseci biće važno vrijeme integracije za neke od ovih novih lekcija. Vaša intuicija će biti stavljena na kušnju tokom retrogradnog Neptuna, a vi ćete biti izazvani da utišate brbljanje svog budnog uma i iskoristite svoju unutrašnju mudrost. Obratite pažnju na svoje snove, jer bi vam oni mogli pružiti mnogo simboličnih uvida u to gdje biste trebali usmjeriti svoju energiju.

Bik

Lako je osjećati se kao da ste samo jedna mala riba u milionskom jatu, izgubljena među masivnim, svjetlucavim talasom srebrnih krljušti. Ali ovogodišnji retrogradni Neptun može vam pomoći da malo jasnije počnete sagledavati svoje mjesto u kolektivu. Vrijeme je da dobijete realističniji pogled na ulogu koju igrate u grupama čiji ste dio – bilo da je to unutar vašeg društvenog tima, vašeg tima na poslu ili kao član vaše zajednice. Možda ste samo jedna od mnogih svjetlucavih riba u moru, ali kako ćete se pobrinuti da vaše svjetlo sija?

Blizanci

Zbog Neptuna u zoni vaše karijere pomalo je izazovno vidjeti gdje vas tačno vodi vaš profesionalni život, ali u narednih nekoliko mjeseci možete zaista iskoristiti priliku i dobiti jasniju sliku o putu koji je pred vama. Vaše vizionarske ideje mogu vas natjerati da se istaknete u gomili upravo sada, ali ova retrogradnost želi osigurati da vaše ideje ne budu uzaludne. Uzmite svoju kreativnost i usmjerite je u izgradnju svog naslijeđa. Važno je da vaše srce i duh budu usklađeni sa vašim poslom.

Rak

Tokom ovog retrogradnog Neptuna, vrijeme je da počnete odlučivati ​​šta zapravo rezonira s vašom dušom, a šta je samo zanimljivo. Dobro je istraživati ​​nove filozofske perspektive, religijska uvjerenja i lične dogme – strogo ograničavanje na samo jednu paradigmu nije način da se živi! Ali plivanje u moru znanja mnogo je drugačije nego živjeti i prihvatiti te ideje kao svoje. Vrijeme je da potvrdite svoje gledište.

Ultra magazin

Lav

Kada vas opterećuju te teške ili neugodne stvari, ponekad se čini da je najlakše gurnuti ih u stražnji dio ormara i pretvarati se da neko vrijeme ne postoje. Ali bilo da se radi o rastućem novčanom stresu, neizrečenim problemima u vezi ili samo generalnim strahovima s kojima se plašite suočiti, Neptunova retrogradnost je vrijeme da zaustavite tendencije bijega i počnete rješavati stvari direktno. Polako ćete početi viđati područja u kojima ćete možda trebati ojačati svoje granice, pa iskoristite jasnoću.

Djevica

Vrijeme je da povučete veo sa svojih najbližih veza i počnete gledati na partnersku dinamiku novim očima. Ponekad međuljudske veze mogu biti zbunjujuće, a ponekad je lako vidjeti samo ono što želite. Ali tokom Neptunove retrogradnosti biće lakše ispitati i prihvatiti ono što je zapravo pred vama. Da li su vaša partnerstva u ravnoteži? Ima li nekih osjećaja koje možda ne priznajete? Budite realni o tome gdje su stvari i bićete nagrađeni snažnijim vezama koje mogu ispuniti fantaziju, a istovremeno vas uzemljiti u stvarnost.

Vaga

Ako se ponekad pokazalo da vam je upravljanje ravnotežom između posla i privatnog života ili pridržavanje zdravog rasporeda izazovno, retrogradni Neptun može biti dobar trenutak da pokušate promijeniti stvari i stvoriti više prostora za wellness. Život će uvijek biti pun odgovornosti, ali budite realni o tome šta zapravo treba da bude na vašem spisku obaveza, jer zaslužujete vremena za brigu o sebi i duhovni rast. Ako vam nešto oduzima dragocjeno vrijeme i energiju, prilagodite se. Život je prekratak da bismo uvijek bili zaokupljeni materijalnim stvarima.

Pročitaj

Škorpija

Neptun donosi prekrasan tok kreativne inspiracije i romantičnih trenutaka u vaš život, ali pod ovim maglovitim uticajem, previše je lako izgubiti se u fantaziji. Tokom ove retrogradnosti, fokusirajte se na to da držite noge čvrsto na zemlji dok ostvarujete svoje strastvene projekte, jer uvijek sanjati i nikada ne raditi nije način da se stvari završe. Kada je u pitanju ljubav, pazite da se ne zaljubite u verziju nekoga ko postoji samo u vašoj glavi.

Ultra magazin

Strijelac

Kao Strijelac slobodnog duha i strastvenog lutanja, možda nećete potrošiti puno vremena uživajući u svojoj prošlosti, a možda je to dijelom i zbog činjenice da trenutno vaša veza s vašim korijenima i ličnim temeljima djeluje pomalo maglovito. Ali tokom retrogradnog Neptuna, imate priliku da se duhovno povežete sa nekim prošlim verzijama sebe i izvučete neki uvid u okolnosti koje su vas učinile onim što jeste. Ako postoje dugotrajni problemi od kojih ste bježali kod kuće, sa porodicom ili u svom srcu, možda ćete moći izliječiti neke od njih u narednim mjesecima.

Jarac

Pretočiti svoje najdublje misli i emocije u riječi nije uvijek lako kada se u potpunosti oslanjate na svoj logički um. Ali ako filtrirate stvari kroz svoje srce i dozvolite svojoj intuiciji da igra veću ulogu u načinu na koji komunicirate, možda ćete otkriti da izražavanje vaših najdubljih osjećaja postaje druga priroda. Tokom ove retrogradnosti, vježbajte govorenje istine i povezivanje s ljudima na duhovniji način. Odustanite od pretvaranja i nemojte preispitivati da li neko misli ono što govori – možete vjerovati da vaša intucijia zna šta je stvarno, a šta nije.

Vodolija

Lako je izgubiti pojam o vlastitim vrijednostima kada društvo neprestano projektuje ideje na nas o tome šta je važno, a šta nije. Ali tokom retrogradnog Neptuna, vrijeme je da usmjerite pažnju prema unutra i fokusirate se na stvari koje su vam zapravo značajne. Upravo sada, dopustite svojoj intuiciji da vas vodi prema stvarima koje su vrijedne vašeg vremena, energije i resursa koji će vam najbolje poslužiti. Vjerujte da vaše srce zna šta želi.

Ribe

Ovo je posljednja potpuna retrogradnost koju će vaš kosmički vladar Neptun napraviti u vašem znaku za više od 80 godina, tako da je vrijeme da u potpunosti iskoristite magiju i misteriju koja je obavijala vaš znak u protekloj deceniji. Upoznaćete sebe na intuitivnijem i duhovnom nivou i učiti kako da usmjerite ovu mističnu dubinu u spoljašnji svijet. Ali možda nećete imati jasnu sliku o tome kako vas drugi ljudi doživljavaju. U redu je! Podsjetite se da ne možete kontrolisati verziju sebe koja živi u umovima drugih ljudi, a najbolje što možete učiniti je ostati vjerni sebi.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum