Trenutno čitaš
Stereotipi o svakom znaku zodijaka

Stereotipi o svakom znaku zodijaka

Bez obzira koliko se poistovijećuješ sa svojim horoskopskim znakom i njegovim karakteristikama, vjerovatno postoji bar jedna sterotipna osobina za koju smatraš da je upitna. Otkrivamo ti stereotipe, koji prate svaki znak horoskopa i njihovo razotkrivanje.

stereotipi
Instagram: morysetta
Ovan: Ljut i eksplozivan

Ispod slojeva ovog vatrenog znaka, nalazi se mekana i brižna osoba. Njihov strastveni vladar Mars često ih odlikuje eksplozivnom prirodom, dok su duboko u sebi Ovnovi brižne i radosne osobe.

Bik: Lijen i tvrdoglav

Na prvi pogled Bikovi izgledaju tromi u bilo čemu što rade, ali međutim Bikovi stvari rade na pametniji, a ne na teži način. Ne gube vrijeme na nešto što nema vrijednost.

Blizanac: Dvoličan i nestalan

Iako mogu reći jedno, a raditi i misliti nešto drugo nije to zbog toga što lažni i dvolični. Blizanci su samo veoma otvorenog uma i spremni su da dozvole da se njihovo mišljenje mijenja. Brzi su u razmišljanju, ali ne i nedoslijedni.

Rak: Delikatan i slab

Izuzetno osjetljiv znak horoskopa. Međutim, sposobnost Raka je da procesuira emocije, što nikada ne treba smatrati slabošću. Naprotiv on je suprotnost slabostima i odluke donosi u skladu sa svojim emocijama.

stereotipi
Instagram: morysetta
Lav: Traženje pažnje i sebičnost

Kako je Sunce vladar Lavova, nije teško povjerovati da ovaj znak horoskopa izgleda kao da se svijet vrti upravo oko njih. Često se Lavovi smatraju sebičnim, ali zapravo su jedan od najsrčanijih znakova horoskopa spremni da se žrtvuju, da bi zaštitili ono do čega im je stalo.

Djevica: Najveći osuđivači i kritičari

Često se konstruktivna kritika pogrešno tumači. Djevica nije osuđivački nastrojena, nego ovaj zemljani znak je altruista, koji ustvari želi da se ljudi oko njih stalno usavršavaju.

Vaga: Lazni

Kao najveće diplomate zodijaka Vage često igraju na dvije strane, ali ne zato što su lažni nego radi očuvanja mira. Izbjegavaju dramatične situacije jer vole da je sve oko njih u harmoničnom i izglađenom odnosu.

Škorpija: Hiperseksualnost i šturost

Sezualne i misteriozne Škorpije prati reputacija hiperseksualnosti, a ispod svega ovaj znak najviše žudi za iskrenom intimnošću. Traže duboku vezu i jasno razlučuju ko jedostojan njihovog vremena.

Strijalac: Neodgovoran

Može se činiti da strasti kod Strijelca stižu veoma brzo, a zatim tako i odlaze, međutim stvari su drugačije, jer kada je Strijelac zaista posvećen nečemu što mu donosi radost i sreću on tu ostaje do kraja.

Pročitaj

stereotipi
Instagram: morysetta
Jarac: Staromodan i dosadan

Reputacija koja prati Jarčeve je da su konvencionalnih shvatanja i da ne izlaze iz svojih okvira. Ali istina je mnogo drugačija. Kada se Jarac osjeti sigurnim da se otvori njihova zabavna i ranjiva strana je neodoljiva.

Vodolija : Hladna

Nepravedno je ovaj znak zodijaka, optužen kao emocionalno nedostupan. Mnogo toga se dešava u njihovom umu. Vodolije nikad ne misle samo na sebe već o svima koji su uključeni u njihove živote i o široj zajednici.

Ribe: Nepouzdani i egocentrični

Ponekad izgledaju kao da su izgubljeni u sopstvenoj fantaziji, ali ovaj znak horoskopa je ustvari toliko energetski prijemčiv, da osjećaju veoma često ono što drugi nisu u stanju da osjete.

Izvor: popsugar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum