Trenutno čitaš
Šta su veoma popularne francuske šiške?

Šta su veoma popularne francuske šiške?

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Prije nekoliko godina, ako bi neko postavio pitanje: “Da li da ošišam šiške?” odgovor je obično bio odlučno “ne”. Za mnoge ljude, šiške su bile nešto što se spontano uradi nakon velikog životnog događaja, kao što je posebno težak raskid, a zatim požali ubrzo nakon toga. Međutim, vremena su se promijenila, a šiške više nisu promašaj nakon raskida – one su šik stil u koji u posljednje vrijeme svi žele da se uklope.

To je zato što šiške više nisu ograničene na ravno odrezane, već imamo i Birkin šiške, tanke šiške ili popularne “zavjese”, postoji stil za svakoga. U posljednje vrijeme, međutim, postoji jedna posebna iteracija koju viđamo u porastu: francuske šiške.

Šta su francuske šiške?

Francuske šiške se kategorišu po tome što su kratke u sredini čela i duže prema vanjskim jagodicama. One su namijenjene da budu manje izražajne, a više integrisane u ostatak frizure. Osim toga, francuske šiške funkcionišu za sve dužine, tipove i teksture kose. Predivno se stapaju u kosu i ističu jagodice i podižu svaki izgled; čak i običan rep ili punđu, jer dozvoljavaju pramenovima da uokviruju lice.

Kako održavati francuske šiške kod kuće

Kako bi ošišana kosa izgledala svježe, važno je koristiti dobar šampon i balzam, jer šiške imaju tendenciju da se brzo zamaste. Ako često koristiš vruće alate kao što su fen ili pegla za kosu, ključno je prskati sredstvo za zaštitu od topline prije upotrebe.

Pročitaj

Kada je u pitanju stilizovanje ovog izgleda, najbolje da stvari budu ležerne. Poenta ovih šiški je da su bez napora šik. Ako sušiš fenom, upotrijebi četku s čekinjama srednje veličine da ih osušiš dalje od lica.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum