Trenutno čitaš
Šta su hollywoodske dive bile u horoskopu?

Šta su hollywoodske dive bile u horoskopu?

Iako je doba starog Hollywooda davno prošlo, većina će priznati da smo oduvijek bili fascinirani filmskim zvijezdama zlatnog doba. Za razliku od modernih slavnih ličnosti, s društvenim medijima koji nude stalni pogled na njihov život, ikone prošlosti uvijek su bile misterija, a opet nekako, oduvijek su ostavljele dubok trag. A ako verujete u astrologiju, postoji vrlo dobar razlog za to – mnoge od njih su vjerovatno bile poput nas. Ili barem, njihovi likovi i stil, zasnovani na našim zajedničkim zvjezdanim znakovima. Od istinske impulsivnosti Marilyn Monroe do klasične elegancije Grace Kelly. Zanima te koja je stara hollywoodska ikona rođena u tvom horoskopskom znaku?

Ovan (21. marta – 19. aprila): Doris Day
Getty Images

Ovan izaziva pažnju bez pretjeranog truda, a upravo takva je bila Doris Day. Rođena je 03. aprila 1922. godine. Jedna od najomiljenijih zvijezda starog Hollywooda, prisutna na ekranu u klasičnim hit filmovima poput Pillow Talk i That Touch of Mink.

Bik (20. aprila – 20. maja): Audrey Hepburn
Getty Images

Rođena 04. maja 1929. godine, zvijezda filma  Doručak kod Tiffanyja i humanitarka bila je tipičan Bik. Emotivno snažna, elegantna, brižna i navodno vrlo slična dopadljivim likovima koje je prikazala na ekranu.

Jarac (22. decembra – 19. januara): Ava Gardner
Getty Images

Rođena 24. decembra 1922. godine, Gardner je bila najpoznatija po ulogama u filmovima The Killers (1946) i Mogambo (1953). Po stilu je bila jedna od najglamuroznijih u filmskoj industriji, u klasičnom stilu Jarca, često je favorizovala pripijene haljine i koktel haljine.

Blizanci (21. maja – 20. juna): Marilyn Monroe
Getty Images

Zvijezda filma Some Like It Hot bila je ultimativni Blizanac na mnogo načina. Pod znakom dualnosti, Monroe je vodila dvostruki život, najprije kao Norma Jean, a zatim kao sirena na ekranu koju smo svi upoznali i voljeli. Ostale poznate kvalitete Marilyn kao Blizanca? Impulsivnost, inteligencija i šarm.

Rak (21. juni – 22. jula): Natalie Wood
Getty Images

Najpoznatija po ulozi u filmu West Side Story, Natalie Wood rođena je 20. jula 1938. godine. Wood je na modnom planu bila pravi Rak, a favorizovala je klasične komade. Navodno, ona je bila kreativni sanjar i puna duhovitosti, baš kao i klasični Rak.

Lav (23. jula – 22. avgusta): Lucille Ball
Getty Images

Humor, duhovitost i sposobnost da osvijetli ekran svojom pojavom, bile su samo neke od najvažnijih karakteristika lavice i zvijezde I Love Lucy. Ostale karakteristike? Njen odvažni smisao za modu i ta crvena kosa.

Djevica (23. avgusta – 22. septembra): Sophia Loren
Getty Images

Sophia Loren je definitivno jedna od najpoznatijih Djevica na svijetu. Rođena 20. septembra 1934. godine, legendarna italijanska glumica do danas isijava svoju karakterističnu senzualnost.

Vaga (23. septembra – 22. oktobra): Brigitte Bardot
Getty Images

Pod vladavinom Venere, planete ljepote, Vage su poznate po tome što su šarmantne, romantične i pomalo samozadovoljavajuće – baš kao i likovi koje glumi francuska filmska ikona, Brigitte Bardot.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar): Grace Kelly
Getty Images

Škorpije često imaju elegantnu vanjštinu koja krije njihove skrivene dubine, a Grace Kelly, rođena 12. novembra 1929  godine, savršen je primjer. Uprkos kraljevskom izgledu, navodno je bila prilično sramežljiva s aurom koju su neki opisali kao “nehrđajući čelik”.

Pročitaj

Strijelac (22. novembar – 21. decembar): Betty Grable
Getty Images

Pozitivna, vesela i poznata po svom komičarskom periodu, Grable je bila trostruka prijetnja u svakom smislu te riječi. Glumica, plesačica i pjevačica, pozitivna i vesela zvijezda filma How To Marry A Millionaire, veoma je pozitivan primjer optimističnog Strijelca.

Vodolija (20. januara – 18. februara): Sharon Tate
Getty Images

Nedavno ju je glumila Margot Robbie u filmu Once Upon a Time In Hollywood, Tate je bila sirena 60-ih sa stilom koji je pratio njenu lijepu pojavu. Rođena 24. januara 1943., glumica je bila vjerna svojoj duhovitoj prirodi Vodolije i voljela je trčati naokolo bosonoga!

Ribe (19. februara – 20. marta): Elizabeth Taylor
Getty Images

Takođe vjerna njenom znaku? Elizabeth Taylor (rođena 27. februara 1932.) čiji su biseri mudrosti, emocionalna dubina na ekranu, elegantan stil i bezbroj romantičnih veza, sve klasične odlike Riba.

 

Izvor: harpersbazaar.com.au

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum