Trenutno čitaš
Šta retrogradni Pluton u Jarcu znači za tvoj znak i podznak?

Šta retrogradni Pluton u Jarcu znači za tvoj znak i podznak?

Pluton, vladar uništenja i obnove, jedan je od najmoćnijih i najintenzivnijih u astrologiji. Ova transformacijska planeta nastoji se kretati sporim tempom.

Od 11. juna, Pluton nudi novi zaokret i ponudiće priliku za zatvaranje poglavlja, donoseći osjećaj osnaženosti za sve predstavnike zodijaka, koji preuzimaju odgovornost za načine na koje se trebaju promijeniti.

Ultra magazin

Gledanje u prošlost igra će važnu ulogu u razumijevanju načina na koji se budućnost može poboljšati, a možda biste trebali razmisliti o svim dramama ili problemima, koji su se pojavili ove godine između 7 i 22. marta. Ako počnete primjećivati ​​obrazac koji doprinosi stresu, napetosti ili nelagodi, sada bi bilo dobro vrijeme da se konačno pozabavite tim problemima, kako biste ih mogli prevladati. Pokušajte ne bježati od sukoba ili izazova, koji dolaze s prihvatanjem pozitivnih pomaka.

Nemojte se obeshrabriti ako se osjećate da ste zapeli u datumima, prije i nakon 28. srpnja, kada Pluton ulazi u oštri T-kvadrat s južnim i sjevernim Čvorovima sudbine. Ova klima djelovaće kao jedan od najizazovnijih trenutaka ove astrološke ere, a možda ćete se boriti s autoritetima. Budite čvrsti u svojim uvjerenjima i sklonostima, priznajući da nas svemir često testira kao način da ojačamo odlučnost. Samo pokušajte ne vršiti pritisak na druge da stvari vide kao vi, ne zaboravite da možete kontrolisati samo svoje misli i postupke.

Ultra magazin/Pinterest

Iako će zaokreti i preokreti uslijediti nakon Plutona, trenutak nade i prosvjetljenja blagosloviće nas sve kada se Sunce u Jarcu približi Plutonu 20. januara 2024., neposredno prije nego što planeta transformacije i ponovnog rođenja ponovno uđe u Vodoliji. Iako je od vas možda traženo da se žrtvujete tokom proteklih sedam mjeseci, ovo kosmičko sjedinjenje će vam omogućiti da vidite da će te teške odluke na kraju biti vrijedne toga. Ako ste nagađali svoje pokrete tokom ovog putovanja, biće vam lakše vjerovati stazi koja vodi naprijed i shvatiti da ste upravo tamo gdje trebate biti.

Pronađite svoj znak i podznak, da biste saznali koji će datumi biti najizraženiji za vas dok Pluton korača svojim koracima, kroz Jarca i kako možete najbolje iskoristiti te vibracije.

Ultra magazin

Ovan

Vaše vještine upravljanja vremenom biće stavljene pod kosmički mikroskop, dok se Pluton vraća u znak Jarca od 11. juna, insistirajući da unesete više strukture u svoj život. Počećete ozbiljnije shvatati svoje ciljeve i prioritete, što bi moglo uzrokovati da se razočarate aktivnostima, obrascima ili odnosima, koji ne doprinose vašoj krajnjoj liniji. Izbjegavajte iskušenje da prihvatite svaki društveni poziv, koji vam stigne u krilo, posebno kada Mars formira napetiju vezu s Plutonom 9. jula. Biće važnije nego ikad da postavite granice sebi i drugima, a takođe biste trebali biti svjesni da obuzdate nestašno ponašanje, dok vas zvijezde traže da krenete prema mirnijem životu. Pripazite na intenzivne izazove 23. jula kada se Pluton obračuna sa Čvorovima sudbine. Ova kosmička klima mogla bi nanijeti egu povrede naročito kada je u pitanju vaš profesionalni i romantični život. Pokušajte ne dopustiti da vas ponos preuzme, shvatajući da je odgovornost lakše poštovati nego poricati. Pokušajte ne stvarati nepotrebne talase u ovo vrijeme i budite sigurni da svakom izazovu pristupite s prizemnog mjesta, čak i ako trebate predahnuti kako biste pronašli svoje središte prije nego što krenete naprijed.

Počećete se osjećati kao da ste postigli novi korak 24. avgusta zahvaljujući slatkoj razmjeni između Marsa i Plutona. Promjene koje ste nastojali implementirati u svoj svakodnevni život će vam olakšati upravljanje svakodnevnim rasporedom, što će imati pozitivan efekat na vaš profesionalni život. Restrukturisanje karijere biće glavna tema za vas tokom ove retrogradnosti, iako možda nećete vidjeti veće dobitke sve dok se Mars i Pluton još jednom ne povežu 21. novembra, što bi moglo dovesti do novih profesionalnih partnerstava i prilika. Predanost će takođe doći u obzir pod ovom nebeskom razmjenom, donoseći zanimljiv obrat u vaš ljubavni život.

Ultra magazin

Bik

Držite oči otvorene za znakove i sinkronicitete od dana kada je Pluton 11. juna prešao u znak Jarca, a Merkur uskoči da donese prosvjetljenje na misteriozne načine. Zvijezde će vas nastojati voditi ovog dana, nudeći uvid u to kako će se odvijati sljedećih nekoliko mjeseci. Sreća i logika radiće zajedno dok će vam osvjetljavati potencijalne puteve naprijed, iako ćete morati vjerovati u sebe i vjerovati svojoj pameti, kako biste maksimalno iskoristili ove vibracije.

Neka vrsta duhovnog buđenja voditće vas kroz ovu retrogradnost, zbog čega je važno da brinete o svojoj duši dok plovite ostatkom 2023. godine. Planirajte dodatni odmor 22. jula kada Venera krene u retrogradno kretanje dok formira napeti aspekt s Plutonom. Umjesto da pokušavate pokrenuti promjenu, upotrijebite ovu energiju da se pritajite od kuće dok provjeravate svoje emocije, otkrivajući sve izvore tuge, koji se mogu ukloniti iz vašeg života. Prekid odnosa s negativnim ljudima i oslobađanje od neproduktivnih misaonih obrazaca, biće ključ za uspješno kretanje kroz ovu energiju, pomažući vam da maksimalno iskoristite ovo planetarno okretanje. Takođe možete otkriti da vaš prostor treba dotjerati, označavajući savršeno vrijeme za čišćenje ormara i ormarića.

Najsnažniji dan za vas tokom ove retrogradnosti biće 6. novembra, kada Venera i Pluton dijele savezništvo na našem nebu. Iskoristite ovu kosmičku klimu da se oslobodite sumnje u sebe, dopuštajući svom egu da poleti visoko dok prihvatate novu vjeru u sebe. Dobre vibracije ponovno će teći kada se Venera i Pluton spoje 28. decembra, tražeći od vas da svoju pažnju posvetite ljubavi u svim njenim oblicima. Svemir će tražiti od vas da povratite osjećaj nade u svjetliju sutrašnjicu, zbog čega je važno da se oslobodite pesimističnih tendencija, kako biste napravili mjesta za uzbuđenje, milost i optimizam.

Blizanci

Obratite pažnju na svoj unutrašnji dijalog dok Merkur, vaš planetarni vladar, šalje poljubac Plutonu dok ponovno ulazi u Jarca. Ova nebeska razmjena donijeće jasnoću vašoj psihi, pomažući vam da bolje razumijete odgovornost svoje duše da se razvija i koja ponašanja ili je potrebno mijenjati obrasce. Transformacija će upravo sada doći iznutra, pa ćete htjeti biti oprezniji kome se povjeravate i kome vjerujete tokom sljedećih nekoliko mjeseci. Od vašeg znaka zahtijevaće se prepuštanje više od bilo kojeg člana zodijaka, zbog čega je važno da prihvatite promjenu. 10. jula označava se najizazovniji trenutak ove retrogradnosti za vaš znak jer Mjesec u znaku Ovna, Merkur i Pluton tvore oštri T-kvadrat iznad glave.

Mudro birajte svoje bitke, pazeći da priznate sva tvrdoglava ponašanja koja vam ne služe. Ako ste se borili protiv promjena, svemir će vas podsjetiti da on na kraju ima posljednju riječ, ali pokušajte se ne osjećati poraženo ako izgubite kontrolu nad svojom situacijom. Mogli bi se pojaviti i financijski problemi, posebno ako ste više trošili. Umjesto da dublje padate u stanje monetarne neizvjesnosti, suočite se sa svojom situacijom bez osjećaja krivnje, kako biste mogli provesti razuman plan za ponovno uspostavljanje stabilnosti i napredak.

Prijateljstva bi se mogla naći na testu, jer su Sunce u Vagi i Merkur u kvadratu s Plutonom 20. oktobra, a mogli biste se naći u donošenju teških odluka o tome hoćete li zadržati određene ljude u svom životu. Konkurentske prednosti takođe će se činiti oštrijima nego inače, ali pokušajte ne dopustiti da vam tehnike zastrašivanja od drugih uđu u glavu. Ne zaboravite govoriti lijepe stvari i sebi, ne ostavljajući prostora za unutrašnju ili vanjsku negativnost. Imaćete potpuniju ideju o tome kako želite transformisati sebe i svoj živo, kada se Sunce u znaku Jarca i Pluton spoje 20. januara 2024, donoseći posljednju priliku da u potpunosti otpustite ono što vam ne služi.

Ultra magazin

Rak

Vaš odnos s ljubavlju doći će u fokus dok Pluton bude ponavljao svoje korake kroz Jarca, aktivirajući polje vaše karte koji upravlja pitanjima srca. Žrtve ili isprike koje ste podnijeli u prošlosti, kako biste podržali određena partnerstva možda se više ne čine vrijednima, jer zvijezde od vas traže da njegujete zdrav osjećaj sebe u svojoj najintimnijoj dinamici. Sada je vrijeme da se oslobodite pasivnog ponašanja zbog kojeg ste se osjećali izolovano ili neprimjećeno u svojim odnosima, iako ćete takođe morati pronaći odgovornost za to kako su ti postupci možda bili medvjeđa usluga ne samo vama, nego i svim kolegama.

Pripremite se za ekstremne izazove kada Sunce, Čvorovi sudbine i Pluton formiraju rijedak veliki T kvadrat na našem nebu 21. jula, prisiljavajući vas da se suočite s određenim problemima. Možda se osjećate kao da je ravnoteža poremećena u više aspekata vašeg života, zbog čega se osjećate rastrganim između privatnog, romantičnog i poslovnog života.

Umjesto da pokušavate ugoditi svima, iskoristite ovu energiju kao izgovor da se povučete od stresa kako biste se fokusirali na sebe, makar i na nekoliko sati. Pokušajte se ne iscrpljivati ​​držeći na okupu situacije koje su se raspadale već neko vrijeme, jer bi svemir mogao napraviti posljednji korak da vas riješi takve tuge.

Januar 2024. dobro će popraviti vašu situaciju, počevši od mladog Mjeseca u znaku Jarca 11. januara, nudeći priliku za novi početak u stvarima srca, ljubavi i romantike. Ako ste trenutno u potrazi za ljubavlju, upotrijebite ovu energiju da prilagodite ono što vas privlači, odvojite vrijeme da razmislite i cijenite važnost stabilnosti, nagona i emocionalne zrelosti partnera. Osjećaćete se prosvijetljenima o tome šta zaista želite kada Sunce u Jarcu i Pluton udruže snage 20. januara, pomažući vam da se konačno oslobodite svih nezdravih obrazaca ili dinamike s kojima ste se borili.

Lav

Zvijezde će od vas tražiti da se ozbiljno pozabavite svojim zdravljem tokom ostatka 2023, dok Pluton bude klizio u znak Jarca i polje vaše karte koje upravlja zdravljem. Biće posebno važno da priznate svoje ponašanje i obrasce 10. i 21. Jula, jer Merkur i Sunce u Raku imaju sukob s planetom transformacije Plutonom.

Ove će vas vibracije podstaknuti da se konačno oslobodite nezdravih načina života, kako ne bi uzeli ozbiljniji danak vašem tijelu i umu. Nemojte ignorisati signale koje vaše tijelo šalje tokom ovog vremena, pazeći da prepoznate izvore umora ili fizičke nelagode, koji se mogu otkloniti promjenom određenih navika. Vaša odluka da živite dobro mogla bi se pokolebati oko 21. kolovoza, kada Sunce u Lavu formira napetu vezu s Plutonom. S obzirom na to da se sezona vaših rođendana tada bliži kraju, sada je dobro vrijeme da se ponovno posvetite brizi za svoje tijelo, pogotovo ako ste se malo previše zabavljali ili slobodnije uživali u čast vašeg povratka na Sunce. Srećom, trebali biste se osjećati bolje kada Sunce u Djevici pošalje poljubac Plutonu 20. septembra, a promjene koje ste napravili kako biste živjeli zdravo, biće stabilnije, iako ćete morati ostati postojani u svojoj potrazi da dobijete više bujnosti i energije.

Počećete primjećivati ​​glavne rezultate, kada se Sunce u Jarcu približi Plutonu 20. januara 2024, označavajući savršenu priliku za slavlje radnji, koje ste preduzeli da podržite svoje fizičko ja. Ako postoje neki glavni zdravstveni ciljevi, koje želite postići tokom ove retrogradnosti, zaokružite ovaj datum na svom kalendaru kao krajnji rok za postizanje takvih prekretnica, dajući si dovoljno milosti dok se krećete kroz sljedećih nekoliko mjeseci. Pokušajte se ne osjećati razočarano u sebe, kada se dogode manji neuspjesi i nemojte se hraniti negativnim obrascima mišljenja, koji bi mogli obeshrabriti vaš napredak.

Ultra magazin

Djevica

Možda ćete se htjeti malo ohrabriti dok je Pluton od 11. juna u Jarcu, što će vas natjerati da preispitate svoj identitet i lične interese tokom sljedećih nekoliko mjeseci. U međuvremenu, Merkur se pojavljuje kako bi ponudio duhovnu podršku istog dana, a odgovore ćete lakše pronaći ako probudite mistika u sebi. Zapamtite da ne preispitujete svoju intuiciju dok se ova energija razvija, posebno kada se Merkur i Pluton suoče 10. jula i izbjegavajte prepuštanje strahovima ili sumnji u sebe, koji bi vas mogli natjerati da bježite od ostvarenja svojih želja. Stagnirajuća energija je spremna zavladati 28. jula kada Pluton uđe u oštri T-kvadrat s Čvorovima sudbine.

Težnja za ličnim, finansijskim i razvojem odnosa može uzrokovati da se osjećate nesigurno na nogama, ali pokušajte se ne nervirate zbog nelagode ili preokreta, koji dolazi s promjenom. Imajte na umu da život s vremena na vrijeme postane neuredan, shvatajući da samoodržanje može zahtijevati da se maknete od ljudi ili situacija koje neprestano uzrokuju tugu. Takođe se možete osjećati kao da su drugi otporni na promjene koje ste tražili. Međutim, trebali biste nastojati ići naprijed sa čvrstom odlukom.

Kako se jesen bude približavala, počećete uočavati velike promjene, zahvaljujući slatkom savezu između Sunca Djevice i Plutona 20. septembra. Oslonite se na svoja najvrijednija prijateljstva, dok ulažete velika sredstva u hobije, aktivnosti i situacije koje donose mnogo radosti. Gdje stavite svoju energiju ovog dana, vratiće se puni krug kada Sunce pređe preko Plutona 20. januara 2024,godine, što se podudara s Plutonovim ponovnim ulaskom u Vodoliju. Obavezno se ovog dana osvrnite preko ramena, priznajući sve ono što ste morali otpustiti da biste došli tu gdje jeste. Cijenite lične i emocionalne žrtve koje ste podnijeli i budite sigurni da ste ponosni na svoje putovanje.

Vaga

Dok se Pluton vraća svojim koracima kroz Jarca i vašu solarnu četvrtu kuću, zvijezde će donijeti intenzivnu transformaciju koja će sigurno uticati na vaše srce, porodične veze i kućne poslove. Vaša intuicija pozivaće vas prema emocionalno održivijoj budućnosti, tjerajući vas da prigrlite ljude koje smatrate pravom porodice, bili u krvnoj vezi ili ne.

Problemi s proširenom porodicom ili prijateljima iz djetinjstva mogli bi se pojaviti kada Venera uđe u nezgodan aspekt s Plutonom 6. oktobra, tražeći od vas da stvorite distancu od ljudi s kojima se ne želite oprostiti, ali s kojima trebate bolje granice.

Odlučite sebe staviti na prvo mjesto kada Merkur i Sunce budu u kvadratu s Plutonom 20. oktobra, čak i ako se drugi oslanjaju na vašu podršku. Iako nećete biti u poziciji izbjegavati odgovornosti koje donosi briga za one koji se ne mogu brinuti sami o sebi, svakako biste trebali tražiti prilike da prigrlite samoću i brigu o sebi. Zahtjevi drugih ljudi počeće se činiti težima nego inače, jer zvijezde budu tražile od vas da preispitate dinamiku zbog koje dajete više nego što primate. Iako vam njegovanje pada lako, napuštanje svojih potreba da biste udovoljili drugima, neće vam dugoročno poslužiti. Srećom, imaćete priliku potpuno se osloboditi ovih ciklusa, kada se Venera uskladi s Plutonom 6. novembra, sve dok ste iskreni prema sebi i drugima o promjenama koje se trebaju dogoditi.

Pročitaj

Pripremite se za emocionalni preokret, kada Venera bude u kvadratu s Plutonom 3. decembra i vodite mentalne bilješke ako se drugi prema vama ponašaju neljubazno. Napetosti će biti potresene ovog dana, iako ćete htjeti pripaziti na ono što smatrate sukobom, a ne uvredljivim. Ne zaboravite se zalagati za sebe, ali nemojte se upuštati u sitne drame koje se čine nepotrebnima. Ako u vašem životu postoji neko ko je sklon toksičnim dramama, sada je možda dobro vrijeme da se jednom zauvijek uklonite iz takve dinamike. Imatćete jasnije razumijevanje gdje se nalazi vaš najistinskiji sistem podrške kada se Venera i Pluton povežu 29. decembra, donoseći sretan kraj godine jer stvarate više prostora za istinsko prijateljstvo.

Ultra magazin

Škorpija

Vaš će um žudjeti i za rastom i za stabilnim temeljima dok Pluton bude ponavljao svoje korake kroz Jarca, aktivirajuće polje vaše karte koji upravlja učenjem, misaonim procesom i komunikacijom. Sada je savršeno vrijeme da se ponovno povežete s osnovnim studijama, posebno kada su u pitanju hobiji, interesi ili vještine, koje ste zanemarili. Nažalost, neuravnotežena veza između Marsa i Plutona 9. jula mogla bi otežati pronalaženje strukture među ovim težnjama i moraćete biti strogi prema sebi ako zaista želite razviti taj svoj prekrasan mozak.

Razmislite o ulaganju u neku edukaciju ili pridruživanju grupi s posebnim interesima kada Mars pošalje poljubac Plutonu 24. avgusta, jer ćete tako proširiti svoje misli i pojačati svoj glas. Takođe ćete biti u jedinstvenoj poziciji da drugima prodajete svoje snove, označavajući savršeno vrijeme za zakazivanje prezentacije ili debitovanja vašeg najnovijeg kreativnog rada. Takođe biste trebali voditi računa o tome s kim provodite vrijeme, mijenjajući svoj krug prijateljstva na ljude koji žele poboljšati sebe i svoje okolnosti. Kako vaši odnosi utiču na vaš put biće jasnije nego ikad, što bi vas moglo potaknuti da se odmaknete od društvenih situcija i događaja, koje vas ne inspirišu.

Dodirni bazu sa svojim unutrašnjim glasom kada se Mars u kvadratu s Plutonom 8. oktobra, odabirući utišati svaki glas u tvojoj glavi koji priziva strah i tjeskobu ili izaziva tvoju vlastitu vrijednost. Novembar će biti mjesec velike sreće jer Merkur, Sunce, a potom i Mars dijele slatke saveze s Plutonom, iako ćete morati biti hrabri kako biste maksimalno iskoristili ove vibracije. Ako je ikada postojao trenutak za preduzimanje koraka prema budućnosti, to je u ovo vrijeme. Samo se nemojte bojati učiniti nekoliko žrtvovanja na putu, shvaćajući da možete nositi samo toliko.

Strijelac

Zahvalnost će djelovati kao brod, koji vas nosi kroz transformacijske kosmičke plime, dok se Pluton vraća svojim koracima kroz Jarca i polje vaše karte koji upravlja materijalnim svijetom. Iako se možda osjećate pod pritiskom da postignete određenu razinu finansijskog uspjeha, tamni oblaci bi mogli iskriviti vašu viziju ako izgubite dodir s onim što je stvarno važno. Dok će težnja za prosperitetom biti glavna tema za vas, bila bi pogreška uzeti vaše trenutne blagoslove zdravo za gotovo, kako ne biste omalovažili svemir u tom procesu.

Kako se ova energija bude razvijala, zvijezde će od vas tražiti da realno sagledate svoje monetarno stanje i sve dugove koji s tim dolaze. Ove se vibracije dobro slažu sa smanjenjem potrošnje, kako bi se platili računi, čak i ako ovaj proces nije glamurozan. Međutim, pokušajte ne postati pretjerano fiksirani brojevima na svom računu i razmislite o aktiviranju svoje dobrotvorne strane, kada se Lav Sunce poveže s Plutonom 20. septembra, posebno kada su u pitanju ljudi koji nisu tako dobro kao vi. Čak će se i mala djela ljubaznosti računati kao iskazi velikodušnosti prema svemiru, zbog čega je važno da vodite s dobronamjernim srcem.

Iako bi presijecanje veza s dugovima i sijanje sjemena za bolje sutra trebali biti visoko na vašem popisu prioriteta, bit će teško ostvariti te snove bez zdrave doze planiranja. Uozbiljite se s finansijskim i profesionalnim ciljevima kada Merkur pošalje poljubac Plutonu 3. oktobra, pomažući vam da se oslobodite obrazaca koji uključuju odgađanje, prekomjerno trošenje ili uzrokuju da ne ostvarite svoj potencijal. Ako su na horizontu neke veće kupovine, pokušajte zakazati takve transakcije kada se Sunce u Jarcu spoji s Plutonom 20. januara 2024., pozivajući vas da uberete plodove svog napornog rada.

Ultra magazin

Jarac

Teme oko ponovne izgradnje i rebrandinga doći će u središte pažnje dok Pluton bude ponavljao svoje korake kroz vaš znak, pružajući vam priliku da ispravite kurs ako vam je put nedavno bio pomalo neuredan. Projekti ili ciljevi koje ste pokupili ranije ove godine mogu postati više problematični nego što vrijede, kada Pluton 28. jula uđe u oštri T-kvadrat sa Čvorovima sudbine, zbog čega je važno da si dopustite da odustanete od određenih ciljeva, kako bismo dali prednost snovima koji izgledaju obećavajuće. Tražite nove avanture i proširite svoje horizonte kada Mars pošalje poljubac Plutonu 24. avgusta, tražeći od vas da u potpunosti prihvatite ljudsko iskustvo. Filozofski pomaci dogodiće se ispod površine kada se oslobodite tradicije, promijenite način na koji se javno predstavljate. Upotrijebite ovu energiju da svoj moral provedete u praksi, dajući primjer kada su u pitanju vaša najsvetija uvjerenja. Želja za autentičnošću na razini duše omogućiće vam odbacivanje određenih pretvaranja s kojima se više ne slažete, bez tereta brige što bi drugi mogli misliti.

Dok ćete biti zauzeti zadatkom kultivisanja novog sebe, pokušajte se ne baviti detaljima kada Sunce u Vagi i Merkur budu u kvadratu s Plutonom 20. oktobra. Iako svi preduzimamo korake kako bismo uredili određenu sliku, razmislite o ljuštenju stražnje slojeve za povezivanje sa sobom na temeljnoj razini ovog dana. Dajte si dovoljno prostora da razvrstate svoje misli i osjećaje i postavite granice, ako vam je potrebna samoća. Osjećaćete se sigurniji u to kako se razvijate kada se Sunce u znaku Jarca i Pluton spoje 20. januara 2024., pružajući vam priliku za novi početak dok se sezona vaših rođendana približava kraju.

Vodolija

Obratite posebnu pažnju na ono što vam donosi osjećaj težine. Ovaj planetarni položaj tražiće od vas da ponovno povežete određene elemente svoje psihe, što može zahtijevati da se oslobodite ljudi, ponašanja ili obrazaca razmišljanja, koji dodaju težinu vašem srcu. Budući da bi vas ove vibracije mogle potaknuti na putovanje kroz mutne vode, svakako posegnite za podrškom kada Mjesec u znaku Ovna, Merkur i Pluton formiraju oštri T-kvadrat 10. jula i pronađite prijatelja ili terapeuta kojemu možete sa sigurnošću povjeriti svoje osjećaje. Možda ćete se osjećati napeto, dok se jesen odvija i Pluton ulazi u niz oštrih aspekata na našem nebu, ali oslanjanje na vašu duhovnost može vam olakšati suočavanje. Dajte si dovoljno prostora za introspekciju, jer će prosvjetljenje doći fluidnije kada zađete duboko u sebe. Iako se vaš svijet može činiti pretrpanim odgovornostima, nevoljama i željom da dosegnete velike visine, biće teško pronaći put kroz njega ako nikada ne dopustite svom umu da se smiri. Zavjetujte se da ćete dati prednost samoći dok se te vibracije nastavljaju razvijati, jer će vas to podsjećati na vašu snagu i neovisnost.

Pokušajte ne dati glas svom unutrašnjem kritičaru kada Sunce u Vagi i Merkur budu u kvadratu s Plutonom 20. oktobra i iskoristite ovu energiju da prekinete veze sa samozatajnim misaonim obrascima. Srećom, radost i optimizam će se činiti kao prirodnija stanja kada se Sunce u Jarcu približi Plutonu 20. januara 2024., okončavajući sve unutrašnje dijaloge s kojima ste se borili tokom posljednjih sedam mjeseci. Pravo oslobađanje doći će do izražaja ako ga prihvatite, iako biste mogli postati emocionalniji kako se utezi spuštaju, pa svakako dajte sebi dovoljno milosti i prostora da raspakujete svoje osjećaje.

Ultra magazin

Riba

Želja da ostavite svoj trag na ovom svijetu biće izražena, dok se Pluton vraća svojim koracima kroz Jarca, iako bi vaši motivi mogli biti altruističniji nego što su nekad bili. Vjerojatno ćete se više posvetiti važnim pitanjima i stvaranju promjena. Problemi bi se mogli pojaviti ako ne provjerite svoje emocionalno zdravlje, prije nego što razmislite o problemima koji muče naš svijet, posebno kada Mjesec u znaku Ovna, Merkur i Pluton uđu u oštri T-kvadrat 10. jula. Međutim, ove će vam vibracije pružiti priliku da pronađete moć u odlukama da kažete NE svemu što nije koje nisu u skladu s vašim vrijednostima. Ekspanzivna energija će vas okruživati ​​tokom novembra dok Pluton ulazi u niz pozitivnih aspekata dok aktivira polje vaše karte koji upravlja rastom, srećom i duhovnošću. Ova kosmička klima pružiće vam priliku da budete optimistični u pogledu budućnosti kada se fokusirate na pozitivne promjene i prilike, opraštajući se od obrazaca razmišljanja, koji su fiksirani na izazove ili prepreke. Pokušajte biti velikodušni sa svojim resursima i energijom tokom ovog vremena, shvatajući da morate doprinijeti svim promjenama koje želite vidjeti na društvenoj razini.

Vaša misija da postanete savjesniji građanin/građanka svijeta pozitivno će uticati na vašu popularnost jer se Sunce i Pluton poravnaju 20. januara 2024., donoseći velike bonus bodove vašim naporima da činite dobro. Iako bi vaš glavni zadatak tokom Plutonovog putovanja kroz Jarca trebao biti da se razvijete kao jedna osoba među mnogim ljudima, vaši napori neće proći bez pažnje. Budite ponosni na svoj novi stav, koristeći ovu energiju kao priliku da budete primjer, jer će vaše pozitivno raspoloženje i uvjerenje da svi možemo biti bolji imati dubok uticaj na ljude koji se ugledaju na vas.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum