Trenutno čitaš
Šta nam donosi sezona Bika?

Šta nam donosi sezona Bika?

Bik
Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Ušli smo u Novu astrološku godinu sa znakom Ovna prošlog mjeseca i uložili mnogo energije u pokretanje novih projekata, postavljanje ciljeva i istraživanje snova. Ali vrijeme je da usporimo, jer počinje sezona Bika i službeno njegova vladavina.

Foto: ultra magazin

Sunce će ulaskom u društveni znak Bika donijeti opušteniju atmosferu u svijet oko nas. Bik je takođe i materijalni znak, pa prepustimo se bogatsvu i raskošnim sitnicama narednih mjesec dana. Ako smo se osjećali kao da se krećemo kroz maglu, sezona Bika učiniće da se osjećamo odlučno i motivisano. Idealno je vrijeme da se posvetimo svojim rutinama i prepustimo se strpljenju.

Sve što radimo, radićemo svojim tempom i usporeno, pa ćemo pažnju usmjeravati i na sve što nas okružuje i zadovoljava naša čula. Bik voli da se opusti i da uživa, pa nađimo prostor i vrijeme da se narednih mjesec dana posvetimo sebi. Razmislimo o bogatoj hrani i piću, senzualnim masažama, dugim lijenim drijemanjima, skupim mirisnim svijećama, itd.

Imperativ će u ovom mjesecu biti na pronalaženje dodatnog vremena, jer sezonu Bika prati jedan važan astrološki događaj: sezona pomračenja. Pomračenja su inače oruđa univerzuma za unošenje promjena u naše živote, tako da možemo očekivati da se vrata otvaraju i zatvaraju tokom čitavog mjeseca. Prvo pomračenje dešavaće se 30. aprila i to će biti pomračenje Sunca, dok će na nebu isti dan zasijati i mlad mjesec u Biku, pa možemo očekivati da se stvari krenu odvijati na način na koji želimo.

Bik
Ultra magazin

Na isti dan kada će se dešavati pomračenje, Venera u Ribama će se naći odmah pored Jupitera i Neptuna. Ova rijetka kombinacija donosi nam super-pozitivan dobar znak, unoseći u naše živote romantične prilike, a i prilike za zaradu. Ovo bi mogla biti najpozitivnija lunacija i pomračenje tokom cijele godine i dan za stvaranje magije, za pozivanje najluđih snova i preduzimanje akcija po najluđim željama srca. Rizikujmo ovog dana – ishod bi mogao iznenađujući.

Drugo pomračenje u sezoni Bika je pomračenje punog mjeseca u znaku Škorpije 16. maja. Neki odnosi bi se mogli završiti na hladan način i moglo bi doći do karmičkog poravnanja. Karma nije uvijek loša stvar, sve dok smo u stanju da prihvatimo svoje prethodne postupke.

Sunce će 5. maja biti u konjunkciji sa Uranom, planetom pobune, u Biku. Ovo je vrlo promjenljiv i nepredvidiv aspekat na svjetskoj sceni i u našim ličnim životima. Uran je sav u vezi sa slobodom i možemo se na lak način odvojiti od nečega upravo u tom periodu. To bi mogao biti dan za isprobavanje nečeg novog i drugačijeg, ili pak može biti nemiran dan pun promjena koje otežavaju fokusiranje, a sve će zavisti od toga kako ćemo kanalisati našu energiju.

Pročitaj

Foto: Ultra magazin

Možemo reći da nas u toku vladavine Bika očekuju haotične vibracije, a posebno kada Merkur krene retrogradno 10. maja u Blizancima što će doprinijeti nepredvidivoj energiji tokom ovog mjeseca. Međutim, problemi sa tehnikom, problemi u komunikaciji i nesporazumi nisu ništa što već nismo preživjeli, pa ne gubimo nadu. A takođe Merkur vlada Blizancima, pa iako se kreće unazad u Blizancima će se održati i srećnim.

Još jedan datum na koji treba obratiti pažnju je 13. maj, kada se Sunce poravna sa sjevernim čvorom sudbine u Biku. Ovo je izuzetno magično vrijeme u kojem ćemo moći manifestovati svoje želje i ostvariti ih. Kada se Sunce poravna sa sjevernim čvorom, to nam daje vibru koja je iznad svega i zbog koje ćemo se osjećati velikodušno. Bilo bi dobro obratiti pažnju tog dana koga srećemo i šta istinski želimo.

Bez obzira na burnu planetarnu postavku tokom sezone Bika, ne treba previše brinuti. Ako se oslonimo na pravu suštinu znaka Bika – opuštenost, umjetnost, ljepota, uživanje, zasigurno ćemo biti smireniji, hladniji i sabraniji nego ikada prije. Samo je potrebno da dopustimo sebi sopstveni rast.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum