Ultra Zanimljivo

Šta je joga lica i kako vježbati lice za smanjenje bora i starenja?

Joga lica je potpuno prirodna alternativa preparatima protiv starenja, a neki ljudi je takođe koriste kao alternativu za botoks ili plastične operacije. Ovaj metod se sastoji od raznih vježbi za lice, koje možeš da naučiš kako bi se zategli mišići ispod kože lica i povećala cirkulacija i dotok krvi u predjelu lica, što dovodi do mlađe i sjajnije kože. 
Foto: Instagram /@faceyogamethod

Fumiko Takatsu, kreatorka Face Yoga metode, rekla je da je na ideju vježbi za lice, došla nakon saobraćajne nesreće, jer njeno tijelo nije bilo u skladu.

Foto: Instagram / @faceyogamethod
Foto: Instagram / @faceyogamethod

Istraživanje sa Univerziteta Northwestern, otkrilo je da ove vježbe mogu da pomognu ženama u srednjim godinama. “Ovo je preliminarno istraživanje, koje smatra da bi neki elementi vježbi za lice mogli da pomognu ženama u srednjim godinama, da poboljšaju stanje nekih znakova starenja kože lica”, rekao je Dr. Murad Alam, profesor dermatologije na univerzitetu Northwestern.

Foto: Instagram / @faceyogamethod
Foto: Instagram / @faceyogamethod

Takođe je rekao, da je definitvno potrebno još istraživanja za bolje razumijevanje, koliko je potrebno vježbati kako bi se primjetio efekat na lice i da li djeluje i na žene i na muškarce, te ljude različitih starosnih grupa, i da se utvrdi, koliko je potrebno vježbati da bi se održalo poboljšano stanje.

 

Izvor: vix.com

Slični članci

Jysk se obavezao na 100% uvođenje održivog pamuka do kraja 2024.

Ultra magazin

Novi HT ERONET leteći internet možeš ponijeti gdje god ti treba

Ultra magazin

Veliki horoskop za mart!

Ultra magazin