Trenutno čitaš
Ovog ljeta otputuj u Pariz uz roman “Ajfel”

Ovog ljeta otputuj u Pariz uz roman “Ajfel”

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Knjiga je naš neizostavni pratilac na svim putovanjima. Ali, ona je i sama putovanje. U neke daleke predjele, u neki drugi život, često putovanje u sebe. Za sve one koji ovog ljeta žele da putuju u Pariz, ali im okolnosti ne dozvoljavaju, predlažemo knjigu koja će to putovanje ipak omogućiti. 

roman ajfel
Foto: laguna.rs

“Ajfel” Nikole D’estjen D’Orva je roman o najpoznatijem simbolu “grada svjetlosti” i njegovom tvorcu. Godina je 1886. i Francuska se sprema za Svjetsku izložbu. Gistav Ajfel želi da zadivi cijeli svijet svojom impresivnom metalnom kulom visokom trista metara. Njegov graditeljski san je inspirisan leđima žene koju je strastveno volio u mladosti, i koja će se ponovo pojaviti u njegovom životu.

Ovo je roman o borbi za ostvarenje snova, o ljubavi i jednom od najznačajnijih graditelja u istoriji arhitekture. Danas znamo da je Ajfel ostvario svoj san, ali sve ljubitelje istorijskih romana će sigurno zanimati kako je nastao jedan od najpoznatijih objekata na svijetu, čudo arhitekture i simbol jednog od najljepših gradova na svijetu.

Pročitaj

“Ajfel” je roman koji se čita u dahu i pruža zanimljivu priču o velikom graditelju i njegovom slavnom djelu.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum