Ultra Inspirativno

Ovog ljeta otputuj u Pariz uz roman “Ajfel”

Weekend 2022
Weekend 2022

Knjiga je naš neizostavni pratilac na svim putovanjima. Ali, ona je i sama putovanje. U neke daleke predjele, u neki drugi život, često putovanje u sebe. Za sve one koji ovog ljeta žele da putuju u Pariz, ali im okolnosti ne dozvoljavaju, predlažemo knjigu koja će to putovanje ipak omogućiti. 

roman ajfel
Foto: laguna.rs

“Ajfel” Nikole D’estjen D’Orva je roman o najpoznatijem simbolu “grada svjetlosti” i njegovom tvorcu. Godina je 1886. i Francuska se sprema za Svjetsku izložbu. Gistav Ajfel želi da zadivi cijeli svijet svojom impresivnom metalnom kulom visokom trista metara. Njegov graditeljski san je inspirisan leđima žene koju je strastveno volio u mladosti, i koja će se ponovo pojaviti u njegovom životu.

Ovo je roman o borbi za ostvarenje snova, o ljubavi i jednom od najznačajnijih graditelja u istoriji arhitekture. Danas znamo da je Ajfel ostvario svoj san, ali sve ljubitelje istorijskih romana će sigurno zanimati kako je nastao jedan od najpoznatijih objekata na svijetu, čudo arhitekture i simbol jednog od najljepših gradova na svijetu.

“Ajfel” je roman koji se čita u dahu i pruža zanimljivu priču o velikom graditelju i njegovom slavnom djelu.

Slični članci

5 najboljih destinacija u Evropi za solo putnike

Ultra magazin

FuckUp Nights Sarajevo powered by Authority Partners: Priče o padovima i neuspjehu – na mostu!

Ultra magazin

Znate li zašto biste ovo ljeto trebali završiti posjetom Jajcu?

Ultra magazin