Trenutno čitaš
Skandali i spektakularna moda 70-ih: Pogledaj prvi trailer za seriju “Feud: Capote Vs. Swans”

Skandali i spektakularna moda 70-ih: Pogledaj prvi trailer za seriju “Feud: Capote Vs. Swans”

FX je izbacio zvanični trejler za Feud: Capote Vs. Swans, drugi dio antologijske serije Ryana Murphyja.

Osim što uključuje glumačku postavu slavnih žena kao što su Calista Flockhart, Diane Lane, Naomi Watts i Chloë Sevigny, ovo takođe označava posljednju ulogu Treat Williams, koja je poginula u nesreći na motociklu u junu u 71. godini. Williams glumi bivšu direktoricu CBS-a Bill Paley u adaptaciji bestselera Laurencea Leamera Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era.

Miniserija prikazuje priču o poznatom piscu Trumanu Capoteu dok zabija nož u leđa nekolicini svojih prijateljica – koje je nazvao svojim “labudovima” – objavljujući kratku priču pod nazivom “La Côte Basque 1965” u Esquireu 1975.

Glumačku ekipu čine i Demi Moore, Molly Ringwald, Ella Beatty i Tom Hollander. Seriju su režirali Gus Van Sant, Max Winkler i Jennifer Lynch, a scenario je napisao Jon Robin Baitz.

Prva sezona serije Feud, Bette and Joan, emitovana je u martu 2017. godine, u kojoj su glumile Jessica Lange i Susan Sarandon kao rivalske holivudske ikone Joan Crawford i Bette Davis. Sada, skoro sedam godina kasnije, stiže dugo očekivana druga sezona, ograničena serija od osam epizoda smještena u 1970-te.

Pročitaj

Pari Dukovic

Zvaničan opis glasi: „Priznati pisac Truman Capote (Hollander) okružio se nizom najelitnijih žena u društvu — bogatih, glamuroznih socijalista koje su definisale prošlu eru visokog društva New Yorka — kojima je dao nadimak ‘labudovi’. Lijepe i ugledne, u grupi su bili grande dame Barbara ‘Babe’ Paley (Watts), Slim Keith (Lane), C.Z. Gost (Sevigny) i Lee Radziwill (Flockhart). Očaran i zarobljen ovim doajenima, Capote se uvukao u njihove živote, sprijateljio se s njima i postao njihov pouzdanik, da bi ih na kraju izdao pisanjem prikrivene fikcionalizacije njihovih života, razotkrivajući njihove najintimnije tajne. Kada je odlomak iz knjige Answered Prayers, Capoteov planirani magnum opus, objavljen u Esquireu, to je zapravo uništilo njegov odnos sa njegovim labudovima, protjeralo ga iz visokog društva koje je toliko volio i poslalo u spiralu samouništenja iz koje na kraju se nikada neće oporaviti.”

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum