Trenutno čitaš
Scripting je trend na TikToku koji je obilježio 2023. godinu

Scripting je trend na TikToku koji je obilježio 2023. godinu

scripting
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Društveni mediji su oduvijek bili izvor novih trendova i fenomena, a 2023. godinu obilježila je neobična, ali intrigantna pojava – scripting koji je postao viralni trend na TikToku.

Ovaj trend privukao je pažnju mnogih korisnika ove platforme, nudeći korisnicima alat za vizualizaciju i ostvarivanje ciljeva kroz kreativni proces pisanja.

Šta je scripting?

Scripting je tehnika manifestovanja koja se fokusira na pisanje scenarija ili priča koje opisuju željene ciljeve. Ideja je da detaljnim opisom željenog ishoda, korisnici mogu manifestovati te ciljeve u stvarnosti. Ova praksa nije nova, ali je postala izuzetno popularna na TikToku, gdje korisnici dele svoje iskustvo i rezultate kroz video sadržaje.

@lauragalebe

TRUST ME. Come back at the end of 2023 and tell me if EVERYTHING you wrote didnt happen. #manifestation #scripting #scriptingmanifestation #visionboard #visionboard2023 #manifestationtips #scriptingmanifestation #lawofassumption

♬ original sound – Laura Galebe

Korisnici TikToka dijele svoje iskustvo scriptinga kroz serije video snimaka. Obično započinju objavljivanjem početnog stanja ili trenutnih ciljeva, a zatim postupno kreću s kreiranjem scenarija ili priče koja opisuje željeni ishod. Ovo može uključivati detaljne opise budućnosti, ciljeva, okoline, emocija i ostalih elemenata koji čine željeni scenario.

Neki korisnici čak kreiraju “scripting rutine” koje praktikuju svakodnevno, fokusirajući se na pisanje ili ponavljanje svojih ciljeva kako bi ih manifestovali u stvarnom životu.

Pročitaj

Mnogi korisnici tvrde da je ovaj proces pisanja imao pozitivan uticaj na njihovu mentalnu dobrobit i postizanje ciljeva. Dijeljenjem svojih iskustava na TikToku, korisnici su stvorili zajednicu koja podržava proces manifestovanja i osnaživanja.

scripting
@kaesutherland

Iako scripting ima svoje pristalice i pozitivne priče, postoje i kritičari koji ukazuju na nedostatak naučnih dokaza koji potvrđuju efikasnost ove tehnike. Skeptici ističu da scripting može biti više psihološki fenomen, gde fokusiranje na ciljeve i pozitivne ishode može automatski podstaći pojedince da rade na ostvarivanju tih ciljeva, ali ne nužno zbog samog čina pisanja scenarija.

Scripting je postao izuzetno popularna praksa na TikToku, privlačeći pažnju miliona korisnika širom svijeta. Bez obzira na to da li vjerujemo u njegovu efikasnost ili ne, ovaj trend je pokrenuo razgovor o manifestovanju ciljeva i vizualizaciji željenog ishoda, pružajući korisnicima prostor za refleksiju, pozitivno razmišljanje i rad na ostvarenju svojih snova.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum