Trenutno čitaš
Savjeti stručnjaka kako manifestovati uspjeh, sreću, ljubav u svoj život 

Savjeti stručnjaka kako manifestovati uspjeh, sreću, ljubav u svoj život 

Bilo bi lijepo kad bismo mogli pucnuti prstima i ono što želimo da se magično pojavi… I dok to nije baš tek tako lako, ipak manifestacija jeste način da pretvoriš svoje snove, želje i ciljeve u stvarnost.

“Manifestovanje je proces mijenjanja misli, riječi, osjećaja i uvjerenja, kako bismo privukli nešto što želimo u svoj život. U svom najjednostavnijem obliku, djeluje tako da namjerno mijenjamo misli i energiju kako bi se uskladili sa svojim željama tako da se ono što želimo manifestuje u stvarnosti, dakle ostvaruje…”, kaže Juliette Kristine, trenerica za manifestacije.

unsplash

“Jedna naučna teorija kaže da kada osoba fokusira svoje misli i emocije na određeni ishod, ona zapravo utiče na vlastitu hemiju i ponašanje u mozgu na način da je vjerojatnije da će preduzeti radnje i akcije, koje su u skladu s tim ishodom”, kaže Anna Yusim, psihijatrica i izvršna trenerica. Kada je neko fokusiran sa namjerom oko onoga šta želi, može postati svjesniji mogućnosti ili resursa koji će pomoći u postizanju željenog rezultata.

Još jedno potencijalno objašnjenje dolazi od placebo efekta – fenomena u kojem misli, poput uvjerenja da uzimamo efikasne lijekove, koji će nam pomoći da se osjećamo zdravije, dovode do očekivanog rezultata.

U svakom slučaju, jasno je da manifestacija/ostvarenje želja nije tako jednostavna, kao pucketanje prstiju. “Uobičajeno pogrešno shvatanje manifestacije je da jednostavno naglas zatražiš nešto, a to stigne već sljedeći dan”, kaže Victoria Jackson, certifikovana trenerica mentalnog zdravlja, vodič za manifestacije, EFT praktičarka i autorka knjige “Manifesting For Beginners”. “Iako mi možemo odrediti namjeru, Univerzum odlučuje o tome kako i kada.” Uz odgovarajuće vođstvo, manifestovanje može biti relativno jednostavna praksa.

unsplash

Kako nešto manifestovati?

Odredi što detaljnije šta želiš manifestovati

Najprije najvažnije: moraš znati šta želiš. Želiš li ljubavnu vezu? Novac? Novi posao? Maria Concha, trenerica manifestacije, govornica i osnivačica “Manifesting Ninje”, preporučuje da odvojiš vrijeme da detaljno razmisliš i zapišeš, da razjasniš šta želiš i zašto.

Napravi tablu vizije (mood board)

Nakon što odaberemo šta želimo manifestovati u svom životu, vrijeme je da to vizualiziramo. Odvoji vrijeme za izradu fizičke ili digitalne ploče ispunjene tekstom i fotografijama ili isječcima iz časopisa, kako bi lakše slijedio/slijedila svoje odabrane ciljeve i snove. Stručnjaci predlažu da zapišeš svoje ciljeve, da ih jasno vizualiziraš i svakodnevno pregledavaš, šta god je u pitanju, novi auto, stan, ,kuća, iznos na bankovnom računu, kako izgleda i kako se ponaša prema tebi tvoj savršeni partner ili partnerka ili slično.

unsplash

Ostvari svoj cilj

Fraza “Fake it till you make it” vrijedi svuda, čak i kada je riječ o manifestovanju. Savjetnica Maria Concha preporučuje da si postaviš pitanja o tome kako razmišlja i djeluje osoba koja je postigla sve te tvoje želje i ciljeve. Ovaj korak je o “postajanju osobe u tvojoj viziji.” Razmisli o tome da o sebi pišeš u sadašnjem vremenu kao da si postigao/postigla već sve ciljeve koji su ti zacrtani. “Um ne zna razliku između stvarnosti i mašte, pa vizualizirajući svoje snove, kao da su već sada tvoja trenutna stvarnost, tvoj retikularni aktivirajući sistem može početi filtrirati sve što mu je potrebno, kako bi ti omogućio da primijetiš ljude, mjesta, razgovore i prilike koje će ti pomoći da brže postigneš svoje ciljeve”, kaže stručnjakinja Victoria Jackson.

Otvori svoj um

Otvoren um pomaže u shvatanju kako će ova promjena uticati na tvoj život. Stručnjaci predlažu da za to iskoristiš svojih pet čula. Zapitaj se: kakav je okus uspjeha, sreće, ljubavi? Kako to zvuči? Kako izgleda, kako miriše, kako se osjećaš? Možeš li to što detaljnije osjetiti u svom životu?

Unsplash

Prepoznaj otpor

Samo zato što si donio/donijela odluku da nešto manifestuješ ne znači da je cijeli mozak uključen – barem sada. Stručnjakinja Anna Yusim preporučuje da odvojiš vrijeme za prepoznavanje i promišljanje tih blokova, barijera, otpora. “To mogu biti stvari poput strahova, ograničavajućih uvjerenja, sumnje u sebe ili straha od neuspjeha. To je gotovo garantovano da će se dogoditi i to je često kada ljudi ‘odustanu’ od svoje manifestacije, ali i gdje se magija najčešće događa”, kaže ona.

Pročitaj

Unsplash

Preduzmi akciju

Ne možeš to pripisati magiji. Moraš djelovati prema svojim ciljevima, bilo da to uključuje odvajanje vremena za upoznavanje novih ljudi, ako želiš pronaći tog savršenog partnera, ili istraživati treninge i zdravu ishranu i polako ići ka tim rutinama koje će te dovesti do boljeg i zdravijeg fizičkog izgleda. Kakvi god bili ciljevi, odredi korake za njihovo postizanje. Maria Concha preporučuje barem jedan korak sedmično kako bismo izgradili neku namjeru, rutinu, naviku.

Šta činiti (i ne činiti) tokom manifestovanja

Osim gore navedenih koraka, niz navika može uticati na tvoje putovanje manifestacije. Ispod je nekoliko načina za bolju manifestaciju, prema stručnjacima za manifestacije.

  • Meditiraj
  • Vježbaj, govori i piši zahvalnosti
  • Pažljivo se odnosi prema sebi – briga o svebi, ljubazne riječi prema sebi
  • Redovna vizualizacija – vizualiziraj sebe u savršenoj fizičkoj formi, u savršenom stanu, kući, na savršenom poslu sa savršenim partnerom po nekim, tvojim mjerilima savršenstva
  • Vježbaj strpljenje
  • Ne budi negativan/negativna, zamijeni negativne misli pozitivnim
  • Ne budi opsjednuta osoba ishodom i vremenom kada će se manifestacija dogoditi
  • Usmjeri neke akcije, namjere prema svojim ciljevima manifestacije

 

Izvor: today.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum