Trenutno čitaš
Rihanna će nastupiti na poluvremenu Super bowl-a

Rihanna će nastupiti na poluvremenu Super bowl-a

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Rihanna će 12. februara nastupiti na Super Bowlu u Glendejlu u Arizoni sa Apple Music-om kao glavnim sponzorom na poluvremenu. To je prvi planirani povratak na scenu za umjetnicu koja je posljednji put javno nastupila na dodjeli Grammy nagrada početkom 2018. godine, a čiji je najnoviji solo album “Anti” objavljen u januaru 2016.

rihanna super bowl
Foto: wionews.com

„Uzbuđeni smo što ćemo biti partneri sa Rihannom, Roc Nationom i N.F.L. kako bismo ljubiteljima muzike i sporta doveli značajan šou,” rekao je Oliver Schusser, Appleov potpredsjednik za Apple Music and Beats.

Ova najava je znak da je Rihanna promijenila mišljenje, jer je bila među umjetnicima koji su odbili pozive da nastupe na najvećoj fudbalskoj pozornici u znak podrške Colinu Kaepernicku, bivšem beku 49ersa koji ne može pronaći novi tim otkako je postao slobodan igrač u martu 2017. Kaepernick je optužio ligu da ga ucjenjuje zbog toga što je klečao tokom himne u znak protesta zbog policijske brutalnosti prema crncima.

U godinama nakon Rihanninog posljednjeg izdanja albuma, pojavila se kao gošća na nekoliko singlova drugih izvođača — uključujući „Wild Thoughts“ DJ Khaleda, koja je dospjela na 2. mjesto na Billboard ljestvici 2017 — i povremeno izbacivala teasere nove muzike, iako se nijedna pjesma nije materijalizovala.

rihanna super bowl
Foto Getty Images

Kao rezultat toga, ono što bi bio Rihannin deveti studijski album, poprimio je gotovo mitski kvalitet među obožavaocima – koji ga redovno nazivaju “R9″ – iako se pjevačica umjesto toga fokusirala na svoje poslovno carstvo, koje uključuje Savage x Fenty brend donjeg veša i linije za njegu kože i šminke koje su doprinijele njenoj neto vrijednosti od 1,7 milijardi dolara, prema procjeni Forbesa 2021.

Ranije ove godine, Rihanna je dobila prvo dijete sa reperom ASAP Rokijem.

Pročitaj

U intervjuu za T Magazine iz 2019. godine, pjevačica hitova kao što su “Umbrella” i “We Found Love” rekla je da će novi album, kako se dugo pričalo, biti reggae projekat, dok se našalila na račun imena koji su mu dali fanovi. „Vjerovatno ću ga tako nazvati, jer su me proganjali sa ovim ‘R9, R9, kada R9 izlazi?’ Kako ću prihvatiti drugo ime nakon što mi je ovo urezano u pamćenju?”

Nedavno je rekla za Vogue: „Svoj sljedeći projekat gledam potpuno drugačije od načina na koji sam ranije željela da ga objavim“, dodajući: „Autentičan je, biće mi zabavno i oduzima veliki pritisak.“

Izvor: nytimes.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum