Trenutno čitaš
Retrogradni Pluton je konačno gotov – vrijeme je za promjenu

Retrogradni Pluton je konačno gotov – vrijeme je za promjenu

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Još jedna planeta je konačno ostavila iza sebe svoje retrogradno kretanje i haos koji je rezultirao. 8. oktobra, Pluton, planeta transformacije, izaći će iz svoje godišnje retrogradnosti – prvi put od 25. aprila – u znaku Jarca. Ali sada kada je gotovo… šta da radimo?

Ultra magazin

Dok je Pluton retrogradan, mi obično prolazimo kroz neku vrstu procesa buđenja ili iscjeljenja u zavisnosti od toga gdje Pluton prolazi kroz vašu kartu, a to se razlikuje od osobe do osobe. Neki pojedinci su dovedeni u situacije u kojima na neki način gledaju strah u oči i prisiljeni su da se nose s tim, bez obzira htjeli to ili ne. Za druge je to proces sticanja mudrosti ili uvida. Ako su bilo kakva partnerstva ili finansijski poduhvati odloženi tokom retrogradnog Plutona, oni će sada početi napredovati.

Pluton je jedna od najintenzivnijih i najmoćnijih planeta koje kruže kosmosom, a povezan je s temama koje se vezuju s našim najdubljim ja, transformacijom i podsvijesti. Retrogradnost nam je omogućila da se nosimo sa situacijama oko karme, strukture i stabilnosti, kako na ličnom tako i na kolektivnom nivou. Sada ćemo postati više orijentisani na status i vjerovatno ćemo osjećati želju da se riješimo svih prepreka koje nas sprečavaju da napredujemo u profesionalnom smislu.

Skoro šest mjeseci Pluton je razotkrivao mračnu stranu naših života, stavljajući je na obradu i oslobađanje. Nezdravi životni obrasci i toksični odnosi, posebno, bili su ciljani i razotkriveni, šokirajući čak i neke od najsvjesnijih ljudi.

Često osjećamo Plutonove efekte na dubljem, dugoročnom nivou tokom njegove retrogradnosti zbog udaljenosti između nas i planete uništenja, a sada smo spremni da krenemo naprijed. Sada smo svjesni koliko je energetski skupo držati negativne, toksične ljude u našoj orbiti. Dok je Pluton direktan, lakše ćemo reći ne stvarima koje nam ne služe, raskinuti s partnerima koji nas ne poštuju i napustiti pozicije koje nas ne ispunjavaju. Pluton je takođe razotkrio da je život u stalnom stanju krize štetan za naše zdravlje i dobrobit, što će mnoge natjerati da napuste svoje poslove i trenutne pozicije moći.

Iako ovaj astrološki događaj može otkriti toksičnost, moramo učiniti nešto da se sami pozabavimo njime. Na nama je da integrišemo ove lekcije i spoznaje u našu svijest. Ovo je divno vrijeme da se aktivno uključimo i preoblikujemo neke dijelove svog putovanja zbog kojih se osjećamo zaglavljeni u prošlosti. Pluton nam obećava iscjeljenje i transformaciju, ali samo ako se sami uključimo u taj proces.

Pročitaj

Ne potiskujte promjene, one su neizbježne. Što se više opirete, proces može biti bolniji. Novi počeci mogu biti zastrašujući, ali mogu biti i prilika da stvorite bolji život za sebe i novi put do nevjerovatnih mogućnosti.

Direktan zaokret Plutona će se osjetiti nešto intenzivnije nego inače zbog činjenice da se to događa dan prije punog mjeseca u Ovnu, 9. oktobra, ali nema razloga za brigu. Astrologija se stalno mijenja, vodi i utiče na nas – sve dok slušate, moći ćete iznova izaći na drugu stranu.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum