Trenutno čitaš
Ovih 5 trendova obuće će dominirati ostatkom 2022.

Ovih 5 trendova obuće će dominirati ostatkom 2022.

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Ništa ne označava početak jeseni kao pakovanje sandala i traženje omiljenih zatvorenih cipela. I dok su neki klasični stilovi sinonim za ovo doba godine – čizme do koljena, klasične mokasine – ova sezona jesen/zima donosi mnoštvo zanimljivih trendova.

refinery29

Nostalgija 90-ih i ranih godina prošlog vijeka, i dalje je vodeći uticaj na naš odabir, sa sve više i više davno zaboravljenih trendova koji doživljavaju punu renesansu.

Kaubojke

Ako je i postojao jedan trend cipela koji je dominirao ovog ljeta, to iznenađujuće, nisu bile sandale – to su bile kaubojske čizme. Nepotrebno je reći da je trend i dalje jak, sada uparen sa krojenim pantalonama ili raskošnim midi haljinama.

refinery29

Mery Jane

Uzimajući u obzir koliko se trendova iz 90-ih ponovo pojavilo posljednjih godina, nije iznenađujuće da je Mary Jane sljedeća nostalgična cipela koja će se vratiti. Iako je klasična Mary Jane inherentno elegantna i pravilna, podsjećajući na školske uniforme, ove sezone vidimo niz varijacija koje se mogu stilizovati na mnogo načina.

refinery29

Platforme

Visoke platforme su još uvijek u modi, dodajući nekoliko dodatnih centimetara svemu, od naših plesnih cipela do svakodnevnih čizama – a na radost onih koji ne vole pete.

Pročitaj

refinery29

Džombaste mokasine i dalje su IN.

Idealna prelazna cipela za sezonu nakon sandala, odlična je opcija za one prve sedmice jeseni – iako to ne znači da se ne mogu stilizovati tokom cijele godine.  Odlučite se za stilove sa zabavnim elementima poput velikih lanaca ili svjetlucavih ukrasa kako bi stvari bile zanimljive.

refinery29

Naborane čizme

Omiljena silueta iz 80-ih i 2000-ih zastarjela je više od dvije decenije, i iako se nekoliko puta pojavila na pistama posljednjih godina, to nije bilo dovoljno da zapali potpuni povratak… do sada.  Današnje iteracije dolaze u različitim visinama, bojama i materijalima.

refinery29

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum