Trenutno čitaš
Retrogradni Jupiter nam pokazuje kako da ostanemo prizemljeni

Retrogradni Jupiter nam pokazuje kako da ostanemo prizemljeni

Bilo je ovo ljeto retrogradnosti… Poslednja planeta koja se ove sezone kreće unazad nebom je Jupiter, počevši od 4. septembra do 30. decembra. U astrologiji se Jupiter smatra izuzetno srećnom planetom, čak i kada je retrogradan.

Ako želite proširiti svoj um, putovati širom svijeta ili riskirati u bilo kojoj situaciji, znajte da je Jupiter primarna planeta koja nam daje pristup ovim nevjerovatnim mogućnostima. Jupiter je takođe poznat po dobrim vibracijama i energičnom duhu.

Ultra magazin

Jupiteru je potrebna puna godina da prođe kroz svako sazviježđe: svakih 12 godina završi ciklus oko svakog horoskopskog znaka. U toku godine, retrogradni Jupiter se dešava samo jednom tokom otprilike četiri mjeseca. Dakle, dok planeta ekspanzije i rasta nije često retrogradna, godišnja retrogradnost je glavna za ovo nebesko tijelo. Jupiter je trenutno u znaku Bika, tako da možemo očekivati da vidimo elemente bikovskog znaka preuveličane i istaknute Jupiterom. Da, ista vibracija se primjenjuje kada je Jupiter retrogradan, osim što nastavljamo s malo više opreza nego prije.

Retrogradni Jupiter nas tjera da razmislimo prije nego što skočimo. Jupiter od 16. maja mirno luta u znaku Bika. Nismo nosili srce na rukavu, davali ekstremne izjave, preuzimali finansijske rizike i planirali smo odmor umjesto da impulsivno lutamo stranim gradom. Druga strana je to što je naša kreativnost bila u plamenu, želja za intimnim povezivanjem s drugima je velika i bilo je izazovno razumjeti drugu perspektivu – posebno ako je u suprotnosti s našom. Svi ovi osjećaji će se odraziti na dubljem i širem nivou kada retrogradnost počne.

Sada kada retrogradni Jupiter u Biku traži od nas da odvojimo vrijeme prije nego što se upustimo u stvari, ponovo ćemo razmisliti o finansijskim ulaganjima, odnosima, umjetničkim nastojanjima i načinu na koji brinemo o sebi. Potreba za dekadencijom, popustljivošću i brigom o sebi biće veoma važna, jer ćemo početi da primećujemo da su drugi preuzeli prednost u našim ličnim životima. Odmor i opuštanje ključni su dio ovog tranzita, budući da horoskopski znak Bik voli naporno raditi i odmarati se. Međutim, to ne isključuje zabavu.

Ultra magazin

Kada Jupiter retrogradan u Biku, to nam pomaže da usvojimo praktičniji pristup našim ciljevima. Njegova fiksna priroda može se usmjeriti na ispravljanje kursa onoga što izgleda pogrešno, osiguravajući da to postignemo. Ovo je prelijepa strana Bikove tvrdoglave prirode – kada Bik odluči da postigne nešto, učiniće sve da to i ostvari. Što je najvažnije, Bik žudi za stabilnošću i pristupom resursima, što ovo vrijeme čini lijepim za uspostavljanje finansijske i emocionalne stabilnosti. Neka vam ovo četvoromjesečno iskustvo pokaže kako se osigurati, zaštititi i brinuti o sebi.

Pročitaj

Kao i kod svake retrogradnosti, trebali bismo pokušati čitati između redova. Poštivanje tuđih granica (i zadržavanje naših granica) može biti teško. Ali, moramo priznati da ne možemo zanemariti želje i potrebe onih do kojih nam je stalo. Ovo takođe znači da razumemo da nećemo uvijek uspjeti na svom putu i da moramo olakšati tvrdoglavost. Naučiti da se prilagodimo novim situacijama nije loše, i to je razlog više zašto moramo biti otvoreni, biti manje kruti i ići s tokom u ovom trenutku iako bi se to moglo pokazati kao izuzetno izazovno.

Jedina stvar na koju treba paziti je povjerenje koje dajemo ljudima prije nego što ga zasluže, što bi moglo dovesti do toga da previdimo crvene zastavice. Umjesto da intelektualizirate stvari, vodite se svojim instinktima. Ako se nešto ne čini kako treba, onda je vrijeme da to pustite – barem za sada. Prijeđite na sljedeću najbolju stvar i fokusirajte se na to za vrijeme trajanja retrogradnosti.

Važni datumi za retrogradni Jupiter:

  • 28. oktobar: Merkur u Škorpiji se suprotstavlja retrogradnom Jupiteru, otvarajući nam oči za nove ideje ili nam dajući još jedan uvid u staru situaciju.
  • 3. novembar: Sunce u Škorpiji suprotstavlja se retrogradnom Jupiteru, donoseći nam samopouzdanje.
  • 9. decembar: Venera u Škorpiji aspektuje retrogradnog Jupitera, gurajući nas da se prepustimo lošim navikama i starim vezama.
  • 18. decembar: Merkur u Jarcu aspektuje retrogradni Jupiter, terajući nas da razmišljamo o prošlosti.
  • 27. decembar: Sunce Jarca je u harmoniji sa retrogradnim Jupiterom, donoseći nam pozitivne vibracije.
  • 30. decembar: Jupiter se okreće direktno, završavajući retrogradno kretanje.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum