Trenutno čitaš
Razlozi za zahlađenje u ljubavnoj vezi: Kako ih prepoznati i prevazići

Razlozi za zahlađenje u ljubavnoj vezi: Kako ih prepoznati i prevazići

Razlozi za zahlađenje u ljubavnoj vezi mogu biti mnogobrojni. Otkrij kako prepoznati i prevazići izazove koji mogu uticati na tvoju ljubavnu vezu.

Prvi ljubavni sastanci su prošli super, ali moguće je da dođe do zahlađenja i ljubavna veza se nije dalje produbila, jer radimo ovih 10 stvari!

Sve je djelovalo možda super na početku, dopisivanje, ljubavni sastanak, interesovanje druge strane, međutim onda se potencijalni partner/partnerka nekako udaljio/udaljila. Ovo mogu biti razlozi…

Pinterest

Razlozi za zahlađenje u ljubavnoj vezi:

Prebrzo zaljubljivanje

Romantizovanje, maštanje i čitanje između redova mogu uplašiti tvoju simpatiju. Treba vremena da upoznamo nekoga, pa ako je prošlo samo nekoliko dana ili sedmica, a ti već osjećaš intenzivne emocije prema osobi koja ti se dopada, to nije dobar znak.

Rješenje: Feromoni, testosteron, oksitocin, dopamin i norepinefrin izazivaju osjećaj fizičke privlačnosti, zaljubljenosti i ljubavi. Ali evo provjere stvarnosti: moraš naučiti da ublažiš svoja iracionalna, romantična osjećanja prema nekome ko ti se dopada logikom i rasuđivanjem, idi polako.

Clingy, nesigurno ponašanje

Nesigurne osobe sa niskim samopoštovanjem će se nervozno smijati, previše pričati i hvaliti se. Podsvjesno se pokušavaju dobro “prodati” osobi koja im se sviđa. Nažalost, upravo ova ponašanja šalju te osobe da trče u drugom smjeru.

Rješenje: Samopouzdane osobe znaju svoju vrijednost. Umjesto da brineš o tome šta on ili ona misli o tebi, fokusiraj se na to da li je ta osoba dostojna tvog vremena i pažnje. Ne mijenjaj ko si da bi nekoga oduševila/oduševio; radije, stoji uspravno i ponosno.

Pinterest

Uplašeno, samozaštitno ponašanje

Čak i ako ste već bili zajedno bili na ljubavnom sastanku, plašiš se pokazati interesovanje za osobu koja ti se sviđa. Tvoja samozaštitna aura uzrokuje da izgledaš neprijateljski, povučeno i nepristupačno. Tvoj strah od intimnosti blokira razvoj dalje veze. I pogodi šta? On/ona definitivno može osjetiti da se nešto događa.

Rješenje: Usvoji mantru: Ne radi se uvijek o tebi. Muškarci i žene (čak i atraktivni, uspješni i lijepi ljudi) se plaše da ih neko ne obori s nogu. Pretpostavi da te svi vole – a ako dokažu suprotno, to je njihov gubitak.

Govor o novcu

Osoba koja ti se dopada je razumljivo oprezna kada se čini da je tvoj najveći interes oko novca i imovine, a ne ambicija, karijera, snovi ili ideje o romantici u životu.

Rješenje: Kloni se početnih razgovora koji uključuju kakav neko auto vozi, tvoju ljubav prema odjeći, brendovima, nakitu i skupim restoranima i koliko novca neko zarađuje.

Pinterest

Gubiš svoju misteriju

Prerano dijeljenje previše ličnih podataka o sebi i životu, može ugušiti želju nekoga da te pozove na drugi sastanak. Iako možeš reći da si otvorena knjiga, postoji takva stvar kao što je otkrivanje previše o sebi prije nego što on/ona bude spreman/spremna za previše tvojih ličnih detalja.

Rješenje: Ne pričaj o svojim ličnim problemima na prvom sastanku (pa čak ni na drugom). Ne pričaj o problemima sa svojom djecom, svađi sa prijateljem, lošem šefu ili nevjeri iz prošlosti! Umjesto toga, predstavi intimne aspekte svog života, kasnije kako se veza bude razvijala.

Dozivanje ​​i jurenje osobe koja ti se sviđa

Iz žudnje ili nesigurnosti, impulsivno zoveš osobu koja ti se dopada, umjesto da čekaš da te on/ona prvi pozove. I dok su tvoje namjere možda dobre, on/ona to ne vidi kao pozitivnu stvar.

Rješenje: Ne zovi nekog iz očaja. Oni ne žele da ih jurite, pa ako vas on/ona ne zove ili vam ne piše, jednostavno možda ta osoba nije dovoljno zainteresovana…

Pinterest

Intimnost na prvom ljubavnom sastanku

Da, mi smo moderne, osnažene osobe u 21. vijeku, ali možda nekom treba vremena da razvije snažna osjećanja za neku dublju intimnost i seks. Prerana intimnost može dovesti do kratkog spoja i hlađenja u vezi.

Pročitaj
vlašić

Rješenje: Dođi do srži zašto osjećaš potrebu da budeš intimna/intiman sa nekim na prvom ili drugom sastanku. Da li je to nisko samopoštovanje? Plašiš li se reći „ne“? Je li to neka druga stvar iz tvoje prošlosti?

Previše interesovanja za novac i položaj

Kada se posvetiš vezi ili se vjenčaš zbog novca, imovine i statusa, kasnije možeš imati problem sa ljubavlju i intimnošću koja je odsutna. Izlasci iz ovog materijalnog razloga nisu nešto što mnogi vole, posebno ako traže trajnu ljubav.

Rješenje: Odluči šta ti je važnije: finansijska i materijalna sigurnost ili ljubavna veza – i onda živi sa svojim izborom.

Foto: Pinterest

Razgovor o partnerima/partnerkama iz prošlosti

Možda osoba koja ti se dopada ne želi da se takmiči ili da se poredi sa osobama iz tvoje prošlosti. Nikada nije dobra ideja spominjati svoje prošle romantične veze, šta je u njima pošlo po zlu i kako su tvoji bivši partneri drugačiji ili isti od tipa osobe s kojom si na ljubavnom sastanku.

Rješenje: Razgovor o bilo kome s kim si nekada bila/bio u romantičnoj vezi je loš odraz na tebe. Ako moraš da se zadržiš na bolu i ogorčenosti zbog prethodne veze, razgovaraj sa prijateljem, psihologom, a ne sa novom osobom koja ti se dopada.

Previše piješ na ljubavnim sastancima

Ne pokušavaj da uvjeriš sebe da ćeš se više opustiti uz alkohol. Ponašanje u alkoholisanom stanju može uništiti tvoje šanse sa sjajnom osobom.

Rješenje: Ako ne možeš ograničiti svoja pića na jedno ili dva, ne moraš piti. Sačuvaj to za noć u gradu sa svojim društvom, a ne za ljubavni sastanak.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum