Trenutno čitaš
Proslavi Novu godinu sa filmovima za dobro raspoloženje

Proslavi Novu godinu sa filmovima za dobro raspoloženje

Nema boljeg načina da proslaviš prelazak u Novu godinu nego da se opustiš kod kuće uz izbor filmova za dobro raspoloženje. Bilo da provodiš veče sa voljenim osobama ili uživaš u mirnom vremenu, ovi filmovi će sigurno dodati dašak radosti tvojoj novogodišnjoj proslavi.

Pripremi se za filmski maraton koji će te ostaviti sa osmijehom na licu i toplim osjećajem u srcu. Zato uzmi kokice, priguši svjetla i pusti da te čarolija filma prati dok se opraštaš od starog i pozdravljaš novo.

About time

Da možeš putovati kroz vrijeme u bilo koji trenutak u prošlosti, gdje bi to bilo? U ovom filmu, ta moć se koristi za orkestriranje sreće između muškarca (Domhnall Gleeson) i žene koju voli (Rachel McAdams). Ovaj rom-com ima savršenu dozu sentimentalne slatkoće i slavi jednostavnu ljepotu svakodnevnog života.

The Noel diary

Priča o čovjeku koji se vraća kući na Božić kako bi sredio imanje svoje otuđene majke, nakon njene smrti. Tamo otkriva dnevnik koji možda sadrži tajne prošlosti žene koja je na vlastitom misterioznom putovanju.

Hustle

Američka sportska komedija-drama iz 2022. godine u kojoj glume Adam Sandler, Juancho Hernangómez, Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duvall, Heidi Gardner i sadašnji igrač Nacionalne košarkaške asocijacije Anthony Edwards. Film prati priču o košarkaškom skautu koji otkriva fenomenalnog igrača u Španiji i vidi izglede kao svoju priliku da se vrati u NBA.

Love at first sight

Na letu od Njujorka do Londona, Hadley i Oliver se zaljubljuju jedno u drugo. Međutim, izgube se na carini i mogućnost da se ikada više sretnu čini se nevjerovatnom, ali sudbina možda ima način da promijeni izglede.

Holidate

Emma Roberts i Luke Bracey su dva stranca koji pristaju da budu jedno drugom platonski plus-jedan za razne događaje tokom cijele godine, samo da bi usput „uhvatili“ prava osjećanja.

The greatest showman

Inspirisan životom P.T. Barnum, “Najveći šoumen” je muzička ekstravaganca koja slavi duh mašte i prihvata nečiju jedinstvenost. Uz Hugh Jackmana koji predvodi talentovanu glumačku ekipu, zarazne pjesme i živahne izvedbe filma sigurno će te oraspoložiti i inspirisati.

Pretty Woman

Bogataš koji pokupi prostitutku na Hollywood Bulevaru možda ne izgleda kao zaplet jednog od najboljih filmova za dobro raspoloženje 90-ih, ali ovaj klasik u kojem glume Richard Gere i Julia Roberts je upravo to. U Zgodnoj ženi, Gere glumi biznismena koji pada pod čari lijepe i pametne pratnje Vivian Ward (Roberts) nakon što ju je pozvao da provede sedmicu s njim. Vivian ga uči o životu, ljubavi, samopoštovanju i definisanju stvari o kojima se ne može pregovarati (tajna sreće). Uprkos svim izgledima, njih dvoje se zaljubljuju (i da, žive srećno do kraja života).

Pročitaj
netflix

Prljavi ples

Voljeli smo ga još 1980-ih, a Prljavi ples je i dalje klasik koji pogađa pravo u srce. Patrick Swayze i Jennifer Grey imaju savršenu hemiju dok plešu uz pop hitove u ovom srećnom filmu o ljubavnim aferama smještenim u ljetovalištu 1960-ih. Ne postaje mnogo uzbudljivije (i ikonično) od gledanja zadnje scene, dok u pozadini svira “(I’ve Had) the Time of My Life” (jedna od najpopularnijih filmskih pjesama ikada).

Terminal

Turista po imenu Viktor (Tom Hanks) našao se bez državljanstva i zaglavio na aerodromu JFK. Dok se ne vrati kući, mora se nastaniti na aerodromu i izgraditi privremeni život za sebe. Ocjena za dobro raspoloženje: Tom Hanks. To je dovoljno.

Late night

Gledanost legendarne voditeljke talk showa Katherine Newbury (Emma Thompson) je naglo opala. U strahu da će je zamijeniti mlađi voditelj, ona unajmljuje Molly Patel, kako bi je učinila zabavnijom. Smiješan i bezbrižan film o transformaciji i snazi različitosti. Emma Thompson i Mindy Kaling… odmah je 10 od nas.

Listu najboljih “zimskih” filmova pogledaj ovdje, a za dodatnu inspiraciju pogledaj i listu filmova koji motivišu. Za najbolje druženje s prijateljicama imamo i listu “girls night”.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum