Trenutno čitaš
Pronašli smo najinstagramičniji prozor za fotografisanje na Jadranu

Pronašli smo najinstagramičniji prozor za fotografisanje na Jadranu

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Svi smo ponekad u potrazi za fotogeničnim mjestima posebno ako smo na odmoru ili putovanju, pa želimo zabilježiti momente koji će nam zauvijek ostati u sjećanju i prizore koji oduzimaju dah. 

Upravo jedno takvo instagramično i fotogenično mjesto nalazi se u Hrvatskoj. Društvene mreže su postale sastavni dio našeg života i nećemo se lagati da svi volimo dijeliti zapanjujuće fotografije prizora na koje nailazimo tokom naših putovanja. Ako si u potrazi za savršenom fotografijom, a pritom ljetuješ u Hrvatskoj pronašli smo čaroban vidikovac za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Naime, na otoku Ugljanu nalazi se tvrđava na brdu sv. Mihovil, koja datira iz 13. vijeka, sagrađena od strane Mlečana. Mjesto koje na prvu ostavlja bez daha i koje se, kada ga jednom posjetiš, pamti čitav život. Iako tvrđava nije očuvana onako kako treba, omiljeno je odredište izletnika i turista, a na njoj se nalazi i pogled s kojeg se prostire pogled na more i susjedna ostrva. Ovaj spektakularan pogled savršeno je mjesto za najistagramičnije fotografije, ali svakako trenutake uživanja u veličanstvenom pogledu koji zaista oduzima dah.

Ostrvo Ugljan se nalazi odmah pored Zadra, a čestim brodskim i trajektnim linijama stiže se do njega za svega 20 minuta vožnje. Iako nije toliko popularan kao neka druga ostrva, skriva pregršt aduta kojima će te očarati.

Tvrđava se nalazi na 265 metara nadmorske visine, a pogled sa kamenog prozora definitivno ostavlja bez daha. Najbolje vrijeme za posjetu je suton kada se more prelijeva u rumenim i vatrenim bojama zalazećeg sunca. Nije teško pronaći ovo nestvarno mjesto. Do vidikovca možeš doći pješice, automobilom ili biciklom, a pristupna cesta je dobra i relativno uređena, pa nećeš imati nikakvih problema pri usponu do ove tvrđave.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum