Trenutno čitaš
Probaj popularnu vježbu za trbušne mišiće uz pomoć jastuka za spavanje

Probaj popularnu vježbu za trbušne mišiće uz pomoć jastuka za spavanje

Popularna i intenzivna vježba za trbušne mišiće radi na svim mišićima u središnjem dijelu tijela. U nastavku saznaj o čemu se radi, pa možda i tebe motivišemo da pokušaš sa ovom vrstom vježbe…

naime, mnogima omiljena YouTube trenerica Pamela Reif radi trbušnjake sa najjednostavnijim i najlaganijim rekvizotom, a to je jastuk za spavanje…

pexels

Čujemo da se već pitaš zašto jastuk? Dodatak jastuka vježbanju, dodaje malu težinu vježbanju za trbušne trbušne mišiće – ali ne osjećaš napor i težinu kao sa drugim rekvizitima, međutim jastuk ipak tjera trbušne mišiće da rade više. Jastuk je tako jednostavna i sigurna opcija za ovaj odličan trening!

pexels

Kako vježbati trbušnjake sa jastukom?

Vježba – Ruski zavoj: Da izvedeš ruski zavoj, sjedni na prostirku za vježbanje i uključi svoj stomak dok se naginješ unazad, možeš držati noge na podu ili ih podići ako tražiš već izazov. Učvrsti svoj stomak, okreći torzo s jedne na drugu stranu i spuštaj jastuk sa svake strane dok se okrećeš.

pexels

Vježba – Sklopka: Za ovu vježbu sjedni na prostirku s ispruženim nogama i stavi jastuk između stopala, stišćući ga gležnjevima. Sjedeći na svojoj prostirci, nagni torzo unazad kao da ideš u V-sit. Stavi ruke ravno na pod iza tijela, s prstima okrenutim prema nožnim prstima. Podigni noge, stišćući jastuk kako ne bi pao na pod. Angažuj trbušne mišiće dok krčiš noge i torzo jedno prema drugom, a zatim se spusti u početni položaj.

pexels

Vježba – Plank: Za ovu vježbu, stavi jastuk na leđa i zadrži visoki plank položaj, stisni stomak i zadnjicu i drži tijelo ravnim. Ne dopusti da ti jastuk padne s leđa.

Pročitaj

Ljepota ovog vježbanja s jastukom je u tome što ne zahtijeva skupu opremu i ne zahtijeva mnogo prostora, možeš vježbati sa jastukom gdje god se nalaziš kod kuće, kod prijatelja, u hotelskoj sobi.

Naravno, nakon jednog 10-minutnog treninga ne može vidljivih rezultata, ali pokušaj bar nekoliko puta sedmično raditi ove trbušnjake sa jastukom za što bolje rezultate.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum