Trenutno čitaš
Probaj pileću supu sa karijem i nudlama!

Probaj pileću supu sa karijem i nudlama!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Pileća supa je fantastična, ali ponekad smo raspoloženi za nešto što ima malo više okusa od naše obične supe. Ovaj recept sadrži mnogo različitih ukusa! Uz kari prah i kokosovo mlijeko, supa dobija potpuno novu dimenziju. Evo kako da napraviš posebnu supu i pritom koristiš svoje Indomie nudle.

pileća supa
Foto: ETHAN CALABRESE
Sastojci:
  • 1 supena kašika kokosovog ulja
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 crvene paprike, sjeckane
  • 1 velika mrkva, narezana na tanke komade
  • 2 čena bijelog luka, sjeckana
  • 1 supena kašika kari praha
  • 1/2 čajna kašičica bibera
  • Košer so
  • 2 konzerve kokosovog mlijeka (dobro promućkanog)
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • 2 šolje isjeckane kuvane piletine
  • 1/3 šolje nasjeckanog svježeg korijandera, plus još za ukras
  • 1 pakovanje Indomie nudli
  • Kriška limete, za serviranje
Priprema:

U velikom loncu na srednjoj vatri zagrij kokosovo ulje. Dodaj luk, papriku i mrkvu i kuvaj dok ne omekša, 6 do 8 minuta. Dodaj bijeli luk i miješaj dok ne zamiriše, 1 minut. Dodaj kari u prahu i biber i začini solju. Miješaj dok se ne sjedini.

Prelij kokosovim mlijekom i pilećim bujonom i pusti da prokuha. Dodaj isjeckanu piletinu, korijander i nudle i kuhaj dok ne postanu al dente.

Pročitaj
karamel od maslinovog ulja

Ukrasi korijanderom. Uživaj u jelu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum