Trenutno čitaš
Preporuke za putovanja u 2024. godini za sve horoskopske znakove

Preporuke za putovanja u 2024. godini za sve horoskopske znakove

Novi početak godine često donosi svježu energiju i priliku za postavljanje novih ciljeva, a 2024. godina donosi posebne astrološke aspekte, koji nas podstiču na širenje horizonata i uživanje u životu do maksimuma.

U 2024. godini, zvijezde su postavile staze putovanja za svaki horoskopski znak, od avantura i ličnog rasta do opuštanja i samootkrivanja. Iskoristi ove prilike i dopusti zvijezdama da te vode na nezaboravna putovanja ove godine.

Pročitaj svoj horoskop za putovanja za 2024. godinu.

Freepik

Ovan

Kao Ovan, imate poseban talent za pronalaženje avanture gdje god da se nađete, a ova godina nije izuzetak. Početkom proljeća možda ćete osjetiti pojačanu želju za putovanjem, što čini mart odličnim vremenom za planiranje predstojećeg putovanja. Unaprijed osmislite svoj plan putovanja jer, kada dođe maj, možete očekivati da će vam raspored biti više ispunjen. Prilike za posjetiti nove destinacije i upoznati nove ljude su brojne kako se približavate ljetu, što je odlično jer ste spremni upijati čaroliju svakog iskustva. Mogli biste primijetiti da se posebno želite povezati se s lokalnim ljudima dok putujete ove godine, pa birajte smještaje u živopisnim kvartovima umjesto klasičnih turističkih zona. Kada ne putujete, pokušajte pronaći vremena za kratka putovanja blizu kuće, poput spa odmora ili vikend izleta. To će zadovoljiti vašu putničku želju između vaših luksuznijih odmora.

Bik

Ove godine se osjećate predivno i razmaženo, pa vaši planovi putovanja trebaju odražavati upravo to. Umjesto da punite raspored odmora s aktivnostima visoke energije, možda ćete više voljeti opušteno putovanje kako biste maksimalno uživali i odmorili se. Odmaranje, uživanje u hotelskoj usluzi, te lagane šetnje gradskim parkom ili odmaranje na tropskoj plaži biće ono što će vam odgovarati ove godine. Takođe, svako putovanje izvan grada možete učiniti luksuznijim posjetom spa centru za opuštanje, sauni i masaži. Ako osjećate potrebu za malo više uzbuđenja, april i maj su idealni mjeseci za zabavan proljetni odmor ili spontano putovanje izvan grada povodom rođendana. Bez obzira gdje krenete i šta radite u 2024. godini, pobrinite se da to činite s luksuzom, hedonizmom i stilom.

Blizanci

Osvježavajuće kampovanje ili tihi spiritualni događaj, sjajni su načini da započnete ovu novu godinu, dragi Blizanci. Prvi mjeseci 2024. godine vas čine željnim samoće, introspekcije i iscjeljujućih vibracija prirode, pa posjete nacionalnom parku, prirodi, spa centru, planinarenju ili mirnom spiritualnom okruženju mogu zadovoljiti tu posebnu želju za putovanjem. Osim toga, trebaće vam ta obnovljena energija, jer kada dođe maj, vrijeme je za zabavu. Ljeto je odlično vrijeme za duži odmor ili jednostavno odlazak na spontanu avanturu. U svakom slučaju, držite svoj raspored otvorenim i fleksibilnim umjesto da rezervišete svaku minutu putovanja, jer bi naporna retrogradnost Merkura u avgustu mogla narušiti vaše stroge planove. Go with the flow i putujte s ljudima koji su spremni slijediti svoje hirove umjesto da se drže strogog plana.

Rak

Jedan od najznačajnijih aspekata putovanja je prilika da se povežete s novim ljudima i upravo to vas inspiriše da više istražujete svijet u 2024. godini. Prva polovina godine je idealna za putovanja koja su društveno usmjerena, pa razmislite o grupnim turama gdje možete upoznati istomišljenike ili planirajte zabavan odmor s bliskom ekipom prijatelja. Takođe, možda ćete osjetiti veću želju za humanitarnim radom, pa ako vam raspored dopušta, volonterski program u inostranstvu mogao bi biti izuzetno obogaćujući. Ali, kada dođe vaša rođendanska sezona u junu, mogli biste se osjećati spremnim da se povučete u svoju kosmičku ljušturu Raka, težeći restart odmorima koji su usmjereni na samopomoć umjesto na društvene aktivnosti. Avgust bi mogao biti malo komplikovan mjesec za putovanja, zato pokušajte planirati svoje izlete i putovanja ranije tokom ljeta ili uživajte u kraćem putovanju u jesen umjesto toga.

Freepik

Lav

Nikada ne znate s kim ćete se susresti ili šta ćete otkriti o sebi putujući, a ove godine to je istinitije nego ikada. Vaš profesionalni život obiluje prilikama tokom prvih mjeseci 2024. godine, pa poslovni putevi ili team building mogu vas odvesti u uzbudljiva nova mjesta, kako u karijeri tako i geografski. Ovo je povoljna godina za umrežavanje, pa ako postoji konferencija ili drugi važan događaj koji je povezan s vašom profesijom, rezervišite svoje mjesto i pretvorite to u odmor. Odlazak u inostranstvo tokom solarnog pomračenja u aprilu može biti posebno ispunjavajući i značajan, pa se odmorite od posla i uživajte u osvježavajućoj promjeni okoline. Samo se sjetite ostati fleksibilni ako putujete izvan grada u avgustu, jer će planeta Merkur biti retrogradna u vašem znaku, što može donijeti mogućnost kašnjenja u prevozu ili poteškoće u planiranom rasporedu.

Djevica

Pripremite svoj pasoš, drage Djevice, jer 2024. godina ističe vašu avanturističku stranu. Pozivaju vas egzotične destinacije, željni ste vidjeti nepoznate  pejzaže i čuti strani jezik. Ako je moguće, prioritet dajte međunarodnim putovanjima i uživajte u ljepoti druge kulture. Ako se pruži prilika za spontano putovanje ili neočekivano naiđete na povoljne avionske karte tokom proljeća, iskoristite trenutak. Vaša karijera će da procvjeta tokom druge polovine godine, pa vas putovanja vezana za posao mogu povezati s važnim ljudima i donijeti uzbudljiva nova iskustva.

Vaga

Pripremite se da raširite svoja krila i dosegnete nove visine (i destinacije) jer 2024. godina obećava mnogo prilika za avanture, koje mogu promijeniti život. Kada dođe proljeće, osjetićete talas putničkog nemira, pa je ovo sjajna godina da proširite svoje vidike i prioritet date međunarodnim putovanjima. Odlazak u daleke krajeve i uranjanje u novu kulturu pomoći će vam u ličnom razvoju i pružiti dublje uvide u život. Istražujući širi svijet oko sebe, otkrićete i svoj unutrašnji svijet na dublji način. S druge strane, septembar donosi predivnu energiju za zabavna i opuštajuća putovanja, pa osigurajte vrijeme za jesenji odmor. Ipak, budite oprezni od kraja novembra do decembra, jer iritantni retrogradni Merkur može poremetiti planove za praznična putovanja. Održavajte fleksibilnost i ostavite prostora u rasporedu za moguća kašnjenja.

Pročitaj

Škorpija

Prvi mjeseci 2024. godine su magično vrijeme za odmor s posebnom osobom i jačanje veze kroz zajedničko iskustvo. Maj je posebno inspirativan period da izađete iz svoje zone komfora i isprobate nešto novo, stoga se odlučite i rezervišite avanturističko proljetno putovanje u dio svijeta, koji do sada niste posjetili. Druga polovina godine je povoljna za transformacijska iskustva i samootkrivanje, i možda ćete osjetiti želju za trenutkom poput onog iz filma “Jedi, Moli, Voli”. Tražite destinacije poznate po svojoj iscjeljujućoj energiji ili koje vas duhovno inspirišu. Trenutno, putovanja nisu samo zabava – mogu biti potencijalna putovanja prema dubljem upoznavanju sebe (i vaših saputnika).

Freepik

Strijelac

Godina 2024. donosi mnogo prilika da prihvatite svoj slobodoumni duh putovanja. Imati pouzdanog saputnika za putovanja olakšava iskorištavanje avanturističkih prilika, stoga pronađite partnera za putovanja i planirajte tokom prvog dijela godine. Početak jula donosi energiju ljeta ljubavi, pa je idealan za romantično putovanje za parove ili zabavan izlet za samce. Samo pazite da se ne preopteretite tokom novembra i decembra, jer između rođendanskih putovanja, prazničnih putovanja, možda ćete osjećati kao da trčite maraton. Ako planirate zimske susrete, odaberite nešto opuštajuće umjesto vaših uobičajenih avantura punih uzbuđenja.

Jarac

Ova godina će biti puna ličnog rasta, produktivnosti i uzbudljivih radnih prilika – što čini još važnijim da prioritet date nekom obnavljajućem vremenu za odmor. Januar i februar su povoljni periodi za planiranje putovanja za ovu godinu ili čak za malo odmora nakon praznika, kako biste ublažili povratak na posao. U svakom slučaju, unaprijed planiranje odmora će biti posebno korisno ove godine jer će se vaš raspored možda brže popunjavati nego obično, kada dođe ljeto. Balansirajte užurbane vibracije s nekim putovanjima za opuštanje, koja će potpuno skrenuti vašu pažnju s obaveza – razmislite o tropskim odmaralištima ili opuštenim krstarenjima. S obzirom na toliko obaveza u vašem svakodnevnom životu, cijenićete odmore koji vam omogućavaju da se u potpunosti isključite i uživate u suncu, svježim planinama ili rashladnim jezerima i morima.

Vodolija

Vaša tema za ovu godinu je čista zabava. Uložili ste mnogo truda prethodne godine, ali 2024. godina je pravo vrijeme da prioritet date svom slobodnom vremenu i prihvatite stvari koje vam donose radost. Iskoristite svaki slobodni sat odmora ove godine i planirajte putovanja usmjerena na uživanje, kako biste potpuno uživali u opuštenom načinu života. Možda ćete takođe željeti da vas vaši hobiji vode prema uzbudljivim novim mjestima. Na primjer, ako ste strastveni sportski fan, planirajte posebno putovanje da gledate utakmicu vašeg omiljenog tima uživo. Ako volite hranu, posjetite destinaciju poznatu po svojoj omiljenoj svjetskoj kuhinji i probajte njene specijalitete. Septembar je posebno lijep mjesec za odmor u inostranstvu, a neočekivane prilike za izlazak iz grada mogu se pojaviti i u oktobru — stoga stavite neke destinacije prikladne za jesen na vrh svoje liste želja za putovanje.

Ribe

Prva polovina godine je za vas ispunjena društvenim i putničkim prilikama, a maj je posebno uzbudljiv mjesec da se izvučete iz svoje zone komfora i učinite nešto divlje i neočekivano. (Možda kasni proljetni praznici ili vikend zabave?) Ali, kada dođe juni, vjerojatno ćete osjećati želju za udobnijim okruženjem. Najam seoske kuće na suncem okupanoj lokaciji ili posjeta nekom hladnom planinskom mjestu gdje možete uživati uz vatru više će odgovarati vašem ritmu ove godine. Porodični život takođe dolazi u prvi plan ove godine, što je odlična prilika da napokon realizujete odmor posjetom rodbini izvan grada ili planiranjem posebnog porodičnog putovanja. Ove godine stvarate značajne uspomene, pa gdje god da idete, osigurajte da napravite mnogo fotografija i ponesete suvenire kako biste te duboko emotivne trenutke zabilježili u svom sjećanju. Putovanja koja ćete realizovati ove godine zasjaće u vašem sjećanju zauvijek.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum