Trenutno čitaš
Preporuka za čitanje: Snovi od kane – Alka Džoši

Preporuka za čitanje: Snovi od kane – Alka Džoši

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Naša ultra preporuka za čitanje je knjiga “Snovi od kane”, autorke koja je rođena u Indiji, a kao dijete se preselila u Ameriku sa roditeljima gdje i danas živi. Dubok i podsticajan, snažan i nježan, ovaj popularni bestseler govori o ženi koja se bori za svoje mjesto u društvu i pokušava da pronađe svoj put. “Snovi od kane” je priča o individualnoj i kolektivnoj nezavisnosti, o ženama koje su se usudile da sanjaju, da prežive i posegnu za budućnošću izvan granica svoje percepcije. 

Foto: vulkani.rs

Neodoljiv portret žene koja se bori da nađe svoje mjesto u društvu rastrzanom između tradicionalnog i modernog, roman koji nam otvara vrata u svijet istovremeno raskošan i fascinantan, ali i strog i okrutan.

Bježeći od nesrećnog, ugovorenog braka, Lakšmi odlazi iz svog sela i pronalazi dom u živopisnom Džajpuru, Ružičastom gradu.

Tamo postaje umjetnica koja oslikava kanom, a glas o njenom talentu brzo se širi: osim zbog originalnih šara, cijene je i zbog sposobnosti da sluša i da daje mudre savjete.

Uskoro zadobija povjerenje bogatih žena iz više klase, koje joj otkrivaju svoje tajne. Ali ona nikada neće moći da im otkrije svoje. Jednog dana, na njenim vratima pojaviće se muž od kojeg se godinama skrivala, a sa njim i djevojčica neobičnih očiju, njena sestra za koju nije ni znala da postoji.

U gradu u kojem se tračevi šire brže od oštre arome sandalovine, njen će se san o nezavisnosti i slobodi koju je toliko željela raspršiti u hiljadu komadića.

Pročitaj

 

Izvor: vulkani.rs

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum