Trenutno čitaš
Preminula irska pjevačica Sinéad O’Connor

Preminula irska pjevačica Sinéad O’Connor

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Sinéad O’Connor, irska pjevačica koja se proslavila velikim hitom “Nothing Compares 2 U”, preminula je u 56 godini života, piše The Irish Times. Njen uzrok smrti još nije otkriven.

Njena porodica je u izjavi rekla: „Sa velikom tugom objavljujemo smrt naše voljene Sinéad”.

Irska pjevačica postala je slavna širom svijeta 1990. svojom srceparajućom obradom pjesme Princea “Nothing Compares 2 U”. Priznata muzička izvođačica iz Dablina objavila je 10 studijskih albuma, dok je njena pjesma “Nothing Compares 2 U” 1990. godine proglašena svjetskim singlom broj jedan na Billboard Music Awards.

O’Connor otvoreno je govorila o svojoj višedecenijskoj borbi sa mentalnom bolešću, a ranije ovog mjeseca je na svojoj Facebook stranici napisala da se vratila u London nakon 23 godine i da završava album koji će biti objavljen sljedeće godine. Takođe je podijelila planove za turneju u Australiji i Novom Zelandu 2024, te u Evropi, Sjedinjenim Državama i drugim teritorijama 2025. godine.

Pročitaj
autobiografija meghan markle

O’Connor je imala teško djetinjstvo nakon razvoda roditelja kada je imala osam godina. Pjevačica je od malih nogu tvrdila da ju je majka, s kojom je živjela nakon razvoda, fizički zlostavljala, što je dovelo do toga da se O’Connor glasno zalaže za zlostavljanu djecu.  Pjevačica je promijenila ime u Shuhada’ Sadaqat 2018. kada je prešla na islam te je rekla tada da je islam “svjetlo njenog života”.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum