Trenutno čitaš
Predstavljamo trailer biografskog filma o najvećoj reggae legendi svih vremena

Predstavljamo trailer biografskog filma o najvećoj reggae legendi svih vremena

Paramount Pictures predstavlja novi film BOB MARLEY: ONE LOVE koji slavi život i muziku ikone koja je inspirisala generacije svojom porukom ljubavi i zajedništva.

Po prvi put na velikom platnu otkrićemo Bobovu snažnu priču o prevladavanju svih prepreka i putovanju iza njegove revolucionarne muzike.

Rita Marley, njihov sin Ziggy i kći Cedella učestvovali su u nastanku filma, a porodica slavnog muzičara je posebno zadovoljna činjenicom što je film sniman na stvarnim lokacijama na kojima je Bob boravio i pjevao.

“Ništa se ne događa prije nego što dođe vrijeme za to, a sada je vrijeme da se priča o našem ocu Bobu Marleyu, u biografskom izdanju koje dolazi početkom 2024. godine”, rekao je Marleyjev sin Ziggy u izjavi.

“Svi znamo muziku i na taj način poznajemo Boba, ali kroz što je sve prošao i koji su ga trenuci oblikovali u osobu kakva je postao… Ovaj film će po prvi put predočiti kako je bilo biti u blizini legende, vidjeti njegovu bol, njegovu tugu, njegovu radost i njegovo iskupljenje. Veselimo se što ćemo s ovim filmom inspirisati ne samo dugogodišnje obožavatelje, već i mlađu generaciju, dajući im povod za istraživanje Bobovog života i muzike i na taj način širiti njegovu univerzalnu poruku ujedinjenja, pravde i mira širom svijeta.”

Ulogu legendarnog muzičara preuzeo je Kingsley Ben-Adir, a Lashana Lynch glumi njegovu suprugu Ritu.

Reditelj filma je Reinaldo Marcus Green, reditelj filma “King Richard”, nominovanog za Oscara, o Richardu Williamsu, ocu i dugogodišnjem treneru Venus i Serene Williams.

BOB MARLEY: ONE LOVE stiže u kina u januaru 2024., u distribuciji Blitza.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum