Trenutno čitaš
Imamo prijedloge za nezaboravni porodični odmor u Turskoj

Imamo prijedloge za nezaboravni porodični odmor u Turskoj

porodični odmor u Turskoj

Tirkizne obale Turske od Sredozemnog do Egejskog mora jedan su od najljepših pejzaža u zemlji, sa suncem koje sija gotovo cijele godine i bijelim pješčanim plažama koje miluju talasi azurne boje.

Ovi očaravajući priobalni predjeli gostoljubiva su destinacija, koja nudi udobne hotele s nizom sadržaja za porodice, plaže pogodne za vodene sportove, raznovrsne gastronomske užitke i blizinu legendarnih drevnih gradova Egeja i Mediterana. Ruta je idealna za sunčanje i kupanje na plažama sa Plavim zastavicama, obilazak antičkih ruševina i muzeja, te uživanje u najukusnijim domaćim delicijama turske mediteranske kuhinje.

Dragulj turske rivijere

Antalija, srce turske rivijere, jedna je od najpopularnijih destinacija za porodični odmor u Turskoj, koja nudi raznovrstan, udoban i luksuzan smještaj sa širokim spektrom pogodnosti. Dok se opuštaš na jednoj od plaža nagrađenih Plavom zastavicom, djeca mogu uživati u raznim aktivnostima na bazenu i vodenom parku, a cijela porodica u ukusnim okusima mediteranske kuhinje. Takođe, tokom boravka u Antaliji, možete zajedno stvoriti nezaboravne uspomene sa svojom djecom i na primjer posjetiti  jedan od jedinstvenih tematskih parkova u gradu.

Pored sunca, mora i pijeska, Antalija je poznata i po fascinantnoj istoriji. Pokrajina i sam grad, dom nekih od najuticajnijih svjetskih civilizacija, nude mnoštvo uzbudljivih spomenika. Kaleiçi, “stari grad” Antalije, sadrži artefakte iz različitih perioda, od Rimskog do Osmanskog carstva. Patara, Perge, Phaselis, Termessos, Aspendos, Side, Olympos i Myra samo su neki od važnih drevnih gradova, koji osvjetljavaju bogatu istoriju Antalije; do nekih se može doći prekrasnim planinarskim stazama, a otvoreni su za posjetu u hladnijim noćnim satima.

Zajedno sa porodicom može se ići u kraće i duže šetnje stazama poput Likijske staze, prve dugoprugaške staze u Turskoj, ili Putem svetog Pavla, koji prati put svetog Pavla koji je širio hrišćanstvo u Anadoliji i uživati u zajednički provedenom vremenu uz zadivljujuće poglede na tirkizne uvale, bujne šume i drevne ruševine.

Ostale porodične aktivnosti u Antaliji uključuju vodene sportove kao što je ronjenje. Kaş se smatra jednom od deset najboljih svjetskih destinacija za ronjenje. Belek je odlična destinacija za golf sa terenima svjetske klase. Kanjoni, nacionalni parkovi i pećine Antalije jedinstvena su prirodna čuda. Pećine Karain i Damlataş koje oduzimaju dah, kao i kanjon Köprülü, među mnogim su porodičnim atrakcijama ovog područja. Antalija je takođe poznata po svojim zabavnim parkovima, koji porodicama s djecom garantuju mnogo različitih zabavnih sadržaja i doživljaja.

Zadivljujući putevi od Egeja do Mediterana

Mugla, koja povezuje Egejsko i Sredozemno more sa svojim netaknutim zalivima, takođe je popularna destinacija za porodični odmor, zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, bogatoj istoriji i porodičnim sadržajima, a odmarališta u tom području od Bodruma do Fetija, pružaju izvrsnu priliku za odmor.

Pročitaj
emocionalna zavisnost

Iako poznat po plažama sa Plavim zastavicama, Bodrum je takođe popularna destinacija za ljubitelje istorije, sa srednjovekovnim zamkom (Bodrum Castle) u kojem se sada nalazi Muzej podvodne arheologije. Dobro pozicioniran za vodene sportove, Bodrum je takođe polazna tačka za poznata plava krstarenja koja pružaju optimalno iskustvo porodičnog odmora. Osim toga, u Bodrumu se nalazi nekoliko restorana sa Michelinovim zvjezdicama, koji nude najbolju tursku i internacionalnu kuhinju.

U Fetijama se nalaze Oludeniz, svjetski poznata plaža, Dolina leptira, stanište za više od 80 vrsta leptira i prekrasni zaliv Kabak. Ostale porodične aktivnosti uključuju posjetu kanjonu Saklıkent. Köyceğiz, koji se nalazi na ruti između Marmarisa i Fetija je dio međunarodne mreže gradova dobrog življenja – Cittaslow u kojem se mogu vidjeti vidjeti morske kornjače Caretta caretta, a Babadağ, jedan od najvažnijih paraglajding centara u Turskoj i svijetu, takođe se nalazi u Fetijama.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum