Trenutno čitaš
5 kreativnih načina za pohranjivanje knjiga

5 kreativnih načina za pohranjivanje knjiga

Ako si veliki ljubitelj knjiga koji posjeduje previše naslova, možda imaš problem kako ih složiti i čuvati.  Knjige mogu postati izvor inspiracije za dizajn interijera i izlaz za kreativnu energiju.

Kada je u pitanju stilizovanje knjiga u tvom domu, mogućnosti su beskrajne (i ne, ne moraš se ograničiti policom za knjige). Ovo su neke nekonvencionalne metode za pohranjivanje knjiga i uljepšavanje doma.

Clarissa Fay

Barska kolica se mogu koristiti u gotovo svakoj prostoriji za držanje omiljenih sitnica i staklenog posuđa, kao i nekoliko boca omiljenih vina ili pića. Ali samo zato što su barska kolica namijenjena za piće ne znači da se ne može kombinovati s nekim od omiljenih knjiga. Napuni donju policu hrpom knjiga, kućnom biljkom i možda malom lampom i kreiraj svoju prenosnu biblioteku.

Janniche | @bloggaibagis

Ako imaš neke omiljene naslove prikaži ih kao umjetnička djela. Estetski ugodnije korice knjiga možeš izložiti kao slike na plutajuće police. Zatim dodaj nekoliko uokvirenih printova i imaćeš zadivljujuću galeriju mješovitih medija.

Carolyn | @theslowtraveler

Ovdje nije potreban namještaj – knjige takođe mogu stvoriti vizuelnu intrigu na podu. Složi svoje omiljene knjige ispod prozorske daske ili uz postolje i dobićeš neočekivani element dizajna u svojoj dnevnoj sobi, kancelariji, hodniku ili ulazu.

Elizabeth Cara

Klupe su korisna mjesta za namjerni nered, jer mogu unijeti uniformnost na predmete s mnogo varijacija. U slučaju knjiga, ta varijacija može biti visina, debljina, boja ili tekstura. Ako imaš klupu u hodniku ili u podnožju kreveta, razmisli o korišćenju prostora ispod nje da rasporediš hrpe knjiga na različitim visinama ili horizontalni prikaz zanimljivih knjiga. Ovo neočekivano mjesto će stvoriti vizuelnu privlačnost i istovremeno efikasno skloniti knjige.

Pročitaj

Anna Liesemeyer | In Honor of Design

Svi imamo te visoke ili nezgodne prostore u našim domovima koji često stoje prazni. Ako imaš neiskorišten prostor iznad kuhinjskih ormarića ili na vrhu visoke police, ovi prostori su savršeni za odlaganje stvari kojima ne moraš svakodnevno pristupiti.

Za još više sadržaja prati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum