Trenutno čitaš
Pohovani krompir, idealan uz pivo!

Pohovani krompir, idealan uz pivo!

Indomie
Indomie

U potrazi si za grickalicom koja će ti savršeno odgovarati uz pivo i gledanje utakmice? Ili možda uz omiljeni film? Preporučujemo ti da pripremiš pohovani krompir, koji će te oduševiti. Za tren oka imaćeš grickalicu koja će upotpuniti posebne trenutke. Priprema je veoma jednostavna. 

Foto Stockfood

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 200 grama krompira,
  • 2 jaja,
  • 2 kašike mlijeka,
  • ½ čajne kašičice soli,
  • 200 grama hljebnih mrvica,
  • biljno ulje za prženje.

Priprema je brza i jednostavna:

Krompir oguli i nareži na kriške debljine do 1 centimetra.  Pomiješaj jaje, mlijeko i so u jednoj zdjeli. U dubljem loncu ili tavi zagrij biljno ulje. Sirove krompi umoči u hljebne mrvice, smjesu na bazi jaja, pa ponovo u hljebne mrvice. Tako pripremljen krompir stavi da se peče u vrućem ulju. Peci dok krompir ne dobije zlatno-smeđu boju.

Ispečeni krompir stavi na papir za pečenje da upije višak masnoće. Posluži ga dok je topao. Pospi sa začinskim biljem.

Prijatno!

Pročitaj

 

Izvor: Food Flash 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum