Trenutno čitaš
Počelo snimanje 2. sezone serije “House of the Dragon”

Počelo snimanje 2. sezone serije “House of the Dragon”

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Produkcija druge sezone serije “House of the Dragon” je započeta. Serija, zasnovana na knjizi “Vatra i krv” Georgea R.R. Martina, smještena je 200 godina prije događaja iz “Igre prestola” i prati priču o kući Targaryen.

Ryan Condal, ko-kreator, showrunner i izvršni producent “Zmajeve kuće”, izrazio je svoje uzbuđenje zbog povratka serije, rekavši: “Oduševljeni smo što ćemo ponovo snimati s članovima naše originalne porodice, kao i novim talentima sa obe strane kamere.”

snimanje 2. sezone “House of the Dragon”
HBO

Glumačka ekipa za drugu sezonu “Zmajeve kuće” uključuje Matta Smitha, Oliviu Cooke, Emu D’Arcy, Eve Best, Stevea Toussainta, Fabiena Frankela, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carneya, Sonoya Mizuno i Rhysa Ifansa, sa povratnicima iz sezone 1. Milly Alcock i Emily Carey, koje su glumile mlađe verzije Rhaenyre i Alicent u prvoj polovini sezone 1, neće ponoviti svoje uloge u narednoj sezoni. Condal je to potvrdio za Variety prošle jeseni, navodeći da likovi nisu dio priče koja će se pričati u predstojećoj sezoni, barem za sada.

snimanje 2. sezone “House of the Dragon”
HBO

Povratak Mizuna, koji igra Mysariu (Bijeli crv) mogao bi biti pomalo iznenađenje. Na kraju prve sezone nagovještavano je da je umrla nakon što joj je zapaljena kuća. Očigledno, to nije slučaj.

Kreativni tim iza “Zmajeve kuće” uključuje Martina kao kokreatora i izvršnog producenta, Condala kao showrunnera i izvršnog producenta i druge izvršne producente kao što su Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere i Vince Gerardis.

Pročitaj
wonka

snimanje 2. sezone “House of the Dragon”
HBO

S obzirom na to da je produkcija sada u toku, obožavaoci željno iščekuju nadolazeću sezonu, za koju se očekuje da će donijeti uzbudljivije bitke, političke intrige i avanture usredsređene na zmajeve u svijetu Westerosa.

Izvor: gamespot.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum